Skip to main content

Lapsivapaina viikkoina tavoitteeni on tavata vähintään yksi (1) aikuinen ihminen. Kaupan kassaa, naapureita tai salilla olevia muita ihmisiä ei lasketa. Kuulostaa vähältä, mutta ilman omaa aktiivisuutta edes tuo yksi kohtaaminen viikossa ei välttämättä muuten täyttyisi. Teen päivät yksin töitä himassa ja illalla käyn harrastuksissa. Jotenkin tuntuu, että koronan jälkeen muutenkin sosiaaliset ympyrät ovat kaventuneet. Ei täältä kotoolta näköjään kukaan ole tullut hakemaan. Joten olen kutsunut ystäviä kylään.

maapähkinävoi curry

Kaapin pohjalta löytyy melkein aina satavarmasti puoliksi käytetty maapähkinävoipurkki, joka pitäisi saada tuhottua. Kokattiin yhdessä Kasviskapina -sivuston Hannan kanssa arkilounaaksi aivan ihanaa maapähkinävoicurry. Maapähkinävoista tulee curryyn pähkinäistä makua ja täyteläisyyttä. Tästä riitti vielä seuraavaan päivään kun sain lisää vieraita pohjoisesta eli Viimeistä murua myöten Saaran. Maapähkinävoicurry ruokkisi yhden ihmisen monta päivää ja ylimääräiset voi toki pakastaa. Tällä kertaa tein curryn kikherneillä, mutta myös linssit linssicurryn tapaan sopivat tähän.

Maapähkinävoicurry resepti

Vinkki! Suosin itse sokeroimattomia, sileitä maapähkinävoita, mutta toki muunlaisetkin käyvät. Tarkista suola, jos käytät sokeroitua maapähkinävoita. Kirsikkatomaatit voi tarvittaessa vaihtaa toiseen tomaattimurskatölkkiin.

Maapähkinävoicurry

sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 cm raastettua inkivääriä
loraus rypsiöljyä
1 rkl valmista punaista currytahnaa
1 rs punaisia kirsikkatomaatteja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) kikherneitä säilykkeenä
4 rkl maapähkinävoita
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
n. 2 dl kasvislientä

Tarjoiluun:
täysjyväbasmatiriisiä
korianteria
tuoretta chiliä
suolapähkinöitä (unohtu kuvasta 🙊)

Kuullota pienitty sipuli, valkosipulinkynnet ja raastettu inkivääri rypsiöljyssä isolla pannulla tai kattilassa. Lisää currytahna ja kirsikkatomaatit ja jatka kuullottamista.

Valuta kikherneet. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää tomaattimurska, maapähkinävoi ja kikherneet. Anna porista noin 30 minuuttia. Lisää kookosmaito ja tarvittaessa kasvislientä. Anna porista hetki.

Tarjoile riisin, korianterin, chilin ja suolapähkinöiden kera.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti