Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Lantmännen unibake

Jokapäiväinen leipämme ❤️ Leipä on varmasti yksi meidänkin perheen syödyimmistä ruoista. Ruisleivän lisäksi rakastan herkutella tuoreella kaura- tai hapanjuurileivällä. Lähileipomoiden lisäksi K-ryhmän kaupoista saa näppärästi kaupan omissa paistopisteissä paistettavia leipiä. Kotimainen Vaasan Mestarin uutuus Kaurainen perunaleipä on ihanan mehevä. Juureen leivottu perunaleipä häviäisi pussista ihan sellaisenaan nokareella voita, mutta helpolla ja raikkaalla hernehummuksella ja täydellisesti keitetyllä kananmunalla se taipuu myös unelmien brunssileiväksi.

Hernehummus resepti

Täydellisesti keitetyn kananmunan salaisuus

Kananmunan keittäminenhän on helppoa, ehkä mietit. Niin sitä luulisi, mutta olen itse löytänyt täydellisen keitetyn kananmunan reseptin vasta monien kokeilujen jälkeen. Minulle täydellinen keitetty kananmuna on vähän löysä, mutta ei kuitenkaan enää valuva. Lisäksi kuoret lähtevät helposti irti. Täydellinen keitetty kananmuna syntyy näillä vinkeillä:

  • Vettä tulisi olla kattilassa sen verran, että kananmunat peittyvät hyvin.
  • Lisää kananmunat vasta kun vesi kiehuu. Keittoaika on 8 minuuttia.
  • Älä anna veden kiuhua täysillä, poreilu keskilämmöllä riittää. Muuten kananmunat helposti ”pomppivat” ja saattavat mennä säröille.
  • Käytä puhelimen ajastinta tai munakelloa. Puolikin minuuttia suuntaan tai toiseen vaikuttaa lopputulokseen.
  • Kaada kuuma vesi heti pois kattilasta ja täytä kattila kylmällä vedellä. Anna kylmän veden valua kattilaan hetki, jotta munat viilentyvät kunnolla.
  • Kuori, siivuta tai puolita ja mausta suolalla.
  • Säilytä munat jääkapissa, jos et syö munia heti.
hernehummus

Hernehummus ja muut täytteet leivälle

Siskoni nosti hieman kulmakarvojaan kun kerroin, että ei koskaan osteta lihaleikkeitä kaupasta. Että mitä te sitten laitatte leivän päälle? 😁 No – kyllähän me juustoja syödään. Ja ihan peruskasviksia sellaisenaan pilkottuna. Lisäksi laitetaan leivälle vaikka siemenlevitettä, niitä kananmunia, lohta ja hummusta. Hummusta saa kaupasta valmiinakin, mutta kotona kasviksista voi tehdä hauskoja variaatioita. Hernehummus tulee helposti. Pussi pakasteherneitä, tahini ja mausteet vaan surautetaan tahnaksi. Hernehummus säilyy jääkaapissa useamman päivän. Vaasan Mestarin Kaurainen perunaleipä säilyy myös mehevänä jopa kolme päivää. Leivän voi myös pakastaa. Hernehummuksen tai perunaleivän säilyvyys ei ole kyllä ollut meillä ongelma. Leipä häviää nopeasti ja hernehummuksen voi myös sekoittaa pastan joukkoon tai vaikka fajitasten täytteeksi.

aamupala leipä

Hernehummus

1 ps (200 g) pakasteherneitä
2 rkl tahinia
nippu persiljaa
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
(valkosipulinkynsi)
ripaus suolaa
mustapippuria

Anna pakasteherneiden sulaa. Surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tahnaksi.

hernehummus
leipä resepti
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti