Skip to main content

Lohtuleivontaa! Jos joskus, niin tänä syksynä tarvitaan taikinaterapiaa. Syksyn mehevin ja ihanin focaccia tuoksuukin ihan syksyltä. Paahdettu kurpitsa mehevöittää focaccian ja antaa herkullisen kellertävän värin. Sormien lisäksi upotin kurpitsafocaccian pintaan valkosipuliöljyä, kurpitsansiemeniä, rosmariinia ja sormisuolaa. Onneksi tätä tulee ohjeella jättimäinen pellillinen!

Kurpitsa focaccia

Kurpitsafocaccia on loistava tarjottava kaikennäköisiin illanistujaisiin ja juhliin juustojen ja salaatin kera. Pakastin puolipellillistä focacciaa kokonaisena ja vein tuliaisina syyssyntymäpäiville. Pakastettu focaccia kannattaa ottaa sulamaan huoneenlämpöön vähintään 8 tuntia ennen juhlia.

Kurpitsafocaccia

jättimäinen pellillinen

5 dl vettä
7 dl kurpitsasosetta (1 kg kurpitsaa + 1 dl vettä)
noin 20 dl vehnäjauhoja
50 g tuorehiivaa
1 ½  tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa

päälle:
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia
kurpitsansiemeniä

Paahda oliiviöljyllä valeltuja kurpitsaviipaleita uunissa 200-asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Poista kuoret, lisää 1 dl vettä ja soseuta.

Kaada yleiskoneen kulhoon kädenlämpöinen vesi ja kurpitsasose. Murustele hiiva joukkoon koko ajan  hiljalleen vaivaten. Sekoita joukkoon myös öljy, hunaja ja suola. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Taikina saa olla löysähkö. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10  minuuttia. Kohota liinan alla 30 min.

Vuoraa vuoka tai pelti leivinpaperilla. Kumoa taikina ja levitä taikina jauhotetuin käsin. Kohota liinan alla vielä 30 min.

Murskaa valkosipulinkynnet öljyn joukkoon. Painele kuoppia leipään jauhotetuin sormin ja sivele öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Paista 240 asteessa 20-25 minuuttia. 

Kurpitsafocaccia resepti

Lisää syksyisiä kurpitsareseptejä:

Kurpitsarisotto
Kookos-kurpitsakeitto
Kurpitsapasta
Kurpitsavuoka
Kurpitsakakku
Kurpitsajuustokakku

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • kullijanne123 sanoo:

    Minkälainen kurpitsa?????????????????????????
    Voisitko kertoa Jenni????????????????

    • Jenni sanoo:

      Heippa! Käytin ihan sellaista perinteistä, isoa jättikurpitsaa. Saa kaupasta, omat olin ostanut läheiseltä kasvimaapalstalta.

Jätä kommentti