Skip to main content

Joskus vaan lähtee. Sunnuntaina keittiöstä lähti puolivahingossa ihanan kermaisen täyteläinen kurpitsapasta ripauksella kielen päätä kutkuttavaa chiliä ja rapeaa paistettua rosmariinia. Upea oranssi väri suorastaan huutaa halloweenpasta! Koko perhe nuoli lautaset ja koko perheellä tarkoitan myös kurpitsahullua Mämmiä (katso viimeinen kuva) 😁

Jääkaappiin oli jäänyt lauantain lasten Halloween pippaloista sekalainen kokoelma ruoanjämiä. Ruokakulujen hillitsemiseksi haastan itseäni tällä hetkellä nollahävikkiin, joten jotain piti keksiä. Nostin keittiötasolle pari desiä valmista Suvituore kurpitsasosetta, kuohukerman jämät, avatun viinitönkän ja viimeistä rutistusta odottavan tomaattipyreetuubin. Rosmariini kituu vielä parvekkeella. Kotivarasta löytyy aina pastaa. Siinähän se kurpitsapasta jo käytännössä oli.

Kurpitsa pasta

Näppärä valmis kurpitsasose

Kaupasta vihanneshyllystä löytyvät Suvituore valmiit kasvissoseet ovat pelastaneet juhlatarjoilujen aikataulupaineilta monet kerrat ja niin nytkin. Puolen litran kurpitsasosepötköstä riitti kurpitsajuustokakkuun ja kurpitsapastaan. Kurpitsasoseen voi myös valmistaa itse. Kurpitsasose on mielestäni helpoin tehdä paistamalla öljyllä siveltyjä kurpitsaviipaleita kuorineen uunissa 200-asteessa noin 45 minuuttia. Poista kuoret ja soseuta kurpitsa vesitilkan kanssa.

Bileiden kurpitsapitsasta oli jäänyt lisäksi chiliöljyssä marinoituja juustohöylällä höylättyjä ohuita kurpitsaviipaleita, joten nekin joutivat kastikkeeseen. Ne eivät ole mitenkään oleellisia reseptin kannalta, joten ne eivät löydy reseptistä. Mutta toki voit lisätä kurpitsasiivuja kastikkeeseen jos sinulla on tuoretta kurpitsaa.

Kurkkaa myös muut Liemessä pastareseptit!

Kurpitsaruoka

Kurpitsapasta

6-8 annosta

iso loraus oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
chilihiutaleita
rosmariininoksa
1 dl valkoviiniä
2 rkl tomaattipyrettä
3 dl Suvituore kurpitsasosetta (tai itsetehtyä)
2 dl kermaa
(1 dl pastan keitinvettä)
suolaa
mustapippuria
500 g pastaa

Kuullota pienittyä sipulia ja valkosipulinkynsiä, chilihiutaleita sekä rosmariininoksaa oliiviöljyssä. Nosta rosmariininoksa sivuun. Nosta lämpöä ja lisää valkoviini. Anna porista hetki, jotta alkoholi haihtuu. Lisää tomaattipyree, kurpitsasose ja kerma. Anna porista miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitin vettä. Sekoita kermainen kurpitsakastike pastan joukkoon. 

Tarjoile chilihiutaleiden, mustapippurin, sormisuolan ja öljyssä paistettujen rapeiden rosmariininoksien kera. Myös parmesaanijuusto tai buffalomozzarella sopii!

Kurpitsapasta resepti
Kurpitsavaras? Missä? Kuka? En minä..
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti