Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Quorn

munakoisopasta pasta alla norma

Munakoisopasta eli pasta alla norma on mun go-to pasta lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Pastan makusalaisuus on huolellisesti uunissa paahdetuissa munakoisoissa. Oli kyseessä sitten treffiruoka tai arkisapuska lapsille, niin tällä kasvispastalla on hurmattu paatuneimmatkin lihansyöjät. Tällä kertaa tämä luottoresepti saa aimo annoksen lisäproteiinia ja kuitua Quorn rouheesta ja täysjyväpastasta.

munakoisopasta pasta alla norma

Millä korvata liha ruokavaliossa?

Kasvisruoka on lisääntynyt ruokavaliossani jo siinä määrin, että lihaa tulee syötyä keskimäärin kerran viikkoon – jos sitäkään. Rakastan kasviksia ja hyvää ruokaa, joten lähes itsestään tapahtunut muutos ei tunnu mitenkään erityisen vaikealta. Käytän kyllä edelleen maitotuotteita kasviperäisten tuotteiden rinnalla. Käytännössä olen jättänyt lihaa pois ja lisännyt kasviksia, mutta proteiininsaantiin en ole kyllä kiinnittänyt tarpeeksi huomiota. Urheilen säännöllisesti, joten kyllä pitäisi.

Herkullisuudesta en kuitenkaan halua tinkiä, joten olen jokseenkin kranttu mitä kelpuutan lautaselle ravintoarvojen nimissä. Olen nyt testannut arkiruoanlaitossa pakasteena myytävää Quorn rouhetta ja kuutioita, jolla voi helposti korvata lihan tai kanan. Quornin maku on hyvällä tavalla mieto ja siten monikäyttöinen. Purutuntuma on mielestäni kanamainen. Sienistä saatavasta mykoproteiinista valmistettava Quorn on hiilijalanjäljeltään vain 10 % punaiseen lihaan verrattuna. Proteiinia löytyy 13 g / 100 g. Menee jatkoon!

munakoisopasta pasta alla norma resepti

Munakoisopasta eli pasta alla norma

munakoiso
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
chilihiutaleita
rypsiöljyä paistamiseen
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 ps (150 g) Quorn rouhetta
1 rkl tomaattipyrettä
1 tlk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1 rkl hunajaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä esim. timjamia ja basilikaa
350 g pastaa

Kuutioi munakoiso ja laita kuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero munakoisoihin huolellisesti oliiviöljyä kauttaaltaan. Mausta suolalla ja chilihiutaleilla. Paista 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat kunnolla paahtuneita. Laita pasta keittymään suolattuun veteen.

Kuumenna isolla pannulla rypsiöljy. Kuullota sipulit. Lisää Quorn rouhe suoraan pakkasesta ja anna paistua noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyre ja tarvittaessa hieman pastan keitinvettä. Murskaa säilyketomaatit käsin ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Anna porista noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.

munakoisopasta pasta alla norma

Uunifetapasta Quorn kuutioilla ja muita arjenpelastajia

Olen huomannut, että monet lisäävät uunifetapastan joukkoon kanaa. Testasin miten Quorn kuutiot sopivat uunifetapastan joukkoon. Kuutiot voi paistaa pannulla öljyssä, mutta koko uunifetapastan idea on helppous. Kokeilin lisätä kuutiot suoraan vuokaan ja uuniin tomaattien, fetan, chilin ja oliiviöljyn kera ja sehän toimi näinkin loistavasti! Paahtuneet Quorn kuutiot imivät itseensä makua chilistä ja valkosipulista. Lapsetkin tyhjensivät lautasensa mukisematta.

Toinen arjenpelastajani on erilaiset täytetyt kasviswrapit ja fajitakset hummuksella. Paahdan yleensä ison uunipellillisen juureksia: perunaa, porkkanaa ja sipulia. Joskus mukana on kukkakaalia. Kun juurekset ovat hieman paahtuneet lisään vielä esimerkiksi kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa, kikherneitä ja fetaa. Nyt kokeilin lisätäytteeksi Quorn rouhetta. Paistoin Quorn rouhetta pannulla rypsiöljyssä noin 10 minuuttia. Lopuksi maustoin sen valmiilla tacomausteella. Helppo ja täydellinen etäpäivän lounas!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti