Skip to main content

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta! Oletko jo maistanut uutta hittipastaa? Minä olen. Just tänä aamuna kun keksin sen. Uunissa tiristettyä fetaa, luvattoman paljon oliiviöljyä, chilin poltetta ja uunissa pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Näistä aineksista muhii uunissa pastalle kastike kuin itsestään. Aijettä! Se joka tätä pastaa ei maista, jää jotain perustavanlaatuista vaille tässä elämässä. Uunifetaa ja uunitomaatteja voi toki rääpiä sellaisenaankin vaikka leivän kera.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Nyt kun asun puolet ajasta yksin, minun on pitänyt löytää uusi sisäinen motivaatio ruoanlaittoon. Olen tottunut kokkaamaan rakkaudella rakkaimmilleni. Pelkästään itselleen kokkaaminen on tuntunut raskaalta ja aloittaminen vaikealta. Mutta thank god for sosiaalinen media! Ihan sama mitä tästä ollaan mieltä, mutta mulle te seuraajat ja ruokarakkaat olette todella tärkeitä. Tottakai yritän löytää sisältäni rakkauden itseäni kohtaan ja blaa blaa blaa, mutta lähipäivinä on tuntunut, että olen ohjaamassa ruokarakkauttani teitä kohti. Toivottavasti se passaa teille! Te ootte vähän niinkuin mun ruokaperhe 🙂 Jos haluat liittyä tiiviimmin ruokaperheeseeni, niin tulethan seuraamaan IG-tiliäni @liemessa. Siellä olen nyt aktiivisin!

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta on hieno esimerkki miten te siellä ruudun toisella puolella jeesitte minua ihan IRL. Yksinään olisi helppo turvautua johonkin eineslooraan ja itkeä itsensä uneen. Teidän vuoksi sitä haluaakin vähän tsempata. Silti nämä uuden elämän tai ns. sinkkuviikkojen reseptit ovat aika simppeleitä – hyvällä tavalla. Yritän päästä helpolla, mutta samaanaikaan haluan syödä hyvin ja jakaa kokemuksia ja reseptejä myös teidän kanssa. Ylistyssanani eivät riitä tähän uunifetapastaan. Nimeäisin sen uudeksi luottopastaksi, jos en olisi juuri siunannut sitruunapastaa samaisella tittelillä. Mutta riittääkö jos sanon, että ihan helkutin hyvä ja on suuri vääryys jos et kokkaa sitä.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Recipe in english here: Baked feta pasta

Uunifetapasta

2 nälkäistä henkilöä

250 g hyvää pastaa esim. Rummo
200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

tarjoiluun:
basilikaa

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista. Itsellänihän palohälytin lähti soimaan siinä 5 minuutin kohdalla 😀

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.

EDIT: Vinkki! Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Eli voit huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia 🙂 Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Baked feta pasta I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

157 Kommenttia

  • Katariina sanoo:

    Aah, niin herkullista! Uunifeta on ollut lemppari pitkään, mutta enpä ole kokeillut pastan kanssa – nyt kokeilen!

  • Jenni sanoo:

    Kannattaa kokeilla! Mun teki mieli ihan vaan uunifetaa, mutta piti tehdä lounasta. Siitä se idea sitten lähti! 🙂

  • Riitta Eeronheimo sanoo:

    Ihanaa lohturuokaa sairaslomalaiselle ja syntyi tosi helpolla. Tätä valmistan toisenkin kerran ja tarjoan vieraille. Kiitos 🙂

    • Jenni sanoo:

      Ihan paras palaute, kiitos 🙂 Toivottavasti chili karkoittaa pöpöt tai muuten voit jo pian paremmin <3

  • noora sanoo:

    Nam, olipa hyvää! Tästä tulee vielä loistava arjen pelastaja, kun on niin simppelit ainekset ja helppo ja nopea valmistaa. 🙂

    • Jenni sanoo:

      Kiva kuulla! Joo tämä on just se palastus kun pää lyö tyhjää kuapassa. Resepti on helppo muistaa ulkoa 🙂

  • Paula Paronen sanoo:

    Todella hyvää ja helppoa! Avokadopastan veroinen hittituote?Laitoin lisäksi valkospuli-oliiviöljyä ja kuivattua basilikaa tomattien joukkoon jo uuniin. Tuoretta basilikaa lisäsin tietysti vielä lopuksi. Ajattelin, että kahdelle voisi riittää myös puolikas feta ja tuplasti tomaatteja. Olisi hieman kevyempi ja juoksevampaa lautasella☺️

    • Jenni sanoo:

      Kiitos! Tomaatteja kannattaa tosiaan olla ihan reippaasti suhteessa fetaan. Kuulostaa ihan mahtavalta!

  • Juut sanoo:

    Tää oli niin hyvää, että kävin ostamassa kaks fetaa lisää jääkaappiin tulevalle viikolle.

    • Jenni sanoo:

      Haha 😀 Mä tein viime viikolla tätä siis itsekin 3 kertaa, joten tällä viikolla joudun ehkä keksimään jotain muuta 😀 Hyvä että maistuu!

  • Hansu sanoo:

    Hei! Melkein täysin saman ohjeen näin jl aiemmin Mondo-lehdessä! Liekö sieltä kopsailtu?

    • Jenni sanoo:

      Ei oo kopsailtu mistään, mutta toki uunifetaa on näkynyt aikaisemminkin. Itse en ole aikaisemmin törmännyt, että uunifeta olisi yhdistetty pastaan, mutta toki sekin on mahdollista että joskus joku jossain maailmassa on näin jo tehnyt.

  • jenny n sanoo:

    Täydellistä ruokaa. Todella herkullinen pasta. Tästä tuli uusi hittiruoka. Huomenna kokeilen veriappelsiinirisottoa.

  • Anna sanoo:

    Onko ehdotuksia miten lisätä proteiinia annokseen? Muuten kuulostaa ohje ihanalta, mutta lihaa kaipaan.

    • Jenni sanoo:

      Fetassa on kyllä jonkin verran proteiinia (16 g/100g) ja pastan voi tehdä täysjyvästä. Moni on lisännyt pastaan kanaa, mikä omastakin mielestäni sopisi tähän ehkä parhaiten jos lihaa haluaa 🙂

  • E sanoo:

    Ihana, menee kokeiluun. Aattelin pari broitsun rintafilettä paistaa ja viipaloida päälle. Nam!

  • Maris sanoo:

    Kiitos, oli todella hyvää, jopa nirso puolisoni tykkäsi. Peukku ja jatkoon!

  • Liisa sanoo:

    Nam! Näyttääpäs hyvältä! Pitää kokeilla.

  • Pirjo sanoo:

    Hei, oli herkullista MUTTA mulla oliiviöljy alkoi kiehua ja kuplia ja sotki koko uunin + vastukset 🙁 Eli nyt tarviin vinkkejä miten fiksata seuraavalla kerralla ja miten vastukset puhtaaksi 😀

    • Jenni sanoo:

      No voi ei! Mullakin kyllä kupli ja sihisi, mutta pysyi ihan lestissään vuoa’assa. Voit hyvin laittaa päälle folion kun paistat; se suojaa räiskymiseltä.
      Tai laita ensi kerralla vähän vähemmän öljyä tai korkeampi vuoka. Toivottavasti näistä on apua ja ennenkaikkea toivottavasti saat uunin puhtaaksi 🙂

  • Outi sanoo:

    Tämä oli kyllä todella herkullista. Laitoin tomaatteja reilusti ja muutaman valkosipulinkynnen työnsin veitsenkärjellä fetaa sisään. Tätä tullaan tekemään meillä useasti, oli niin herkkua.

  • Aimo Haipakka sanoo:

    No olipas tämä hyvää. Ehdottomasti tehtävä toistekin!

    • Jenni sanoo:

      Kiva kuulla! Mä oon tehnyt 4 kertaa kahden viikon sisään eli jäi kyllä omallekin arkiruokalistalle 🙂

  • K sanoo:

    Kannattaa kokeilla myös vuohenjuustopastaa: keitetyn pastan sekaan loraus oliiviöljyä, mustapippuria, purkki pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux), tuoretta basilikaa ja paahdettuja kirsikkatomaatteja.

    • Jenni sanoo:

      Kuulostaa ihan älyttömän hyvältä yhdistelmältä! Eli sitä vuohenjuustoa ei lämmitetä / notkisteta mitenkään ja sekoittuu silti hyvin joukkoon?

  • KikkaVitonen sanoo:

    Hyvää oli. Mä tuunasin niin, et vedin fetan päälle reilun kerroksen lempipestoa. Namsk!

  • Peppi sanoo:

    Eipä ole ennen joutunut miehen kanssa vääntämään kasvisruoasta, kumpi saa loput 😀

  • Sari sanoo:

    Tämähän on vanha resepti, eikä omasi?

    • Jenni sanoo:

      Kirjoitin tästä aiheesta Instagramiinkin, joten kopioin tiivistelmän siitä:

      ”Kuka keksi uunifetapastan? ?
      Minä. Mutta sehän ei tarkoita sitä että kukaan koskaan missään päin maailmaa ei olisi jo keksinyt samaa ideaa yhdistää uunifeta ja pasta.
      Oma uunifetaresepti syntyi itsenäisesti omassa päässäni. Yleensä kaikki hyvät resepti-ideat on jo keksitty jonkun muun loistavan reseptinikkarin toimesta. Aina jos teen toisinnon tai saan edes inspiraation jonkun muun reseptistä, niin tottakai annan krediitit alkuperäiselle tekijälle.”

      Eli kyllä, resepti on keksimäni, mutta ei tähän ideaan mitään oikeuksia ole. Moni on varmasti keksinyt ja tehnyt saman jutun jo aikaisemmin ja tulee tekemään jatkossakin jossain päin maailmaa. Ja se on mulle ihan ok! 😀 Suomessa uunifetapasta lähti leviämään jostain syystä mun yksinkertaisesta reseptistä. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Ja siis mielellään linkkaa tähän muitakin uunifetapasta-reseptejä jos olet löytänyt! 🙂

  • Riikka sanoo:

    Palohälytin huusi kun komeus tuli uunista, mutta ei haittaa, oli meinaan niin hyvä sapuska! Varmasti tehdään toistekin.

    • Jenni sanoo:

      Noudatit sitten kirjaimellisesti ohjetta 😀 Mutta mustakin se saa olla kunnolla paahtunut eli kuulostaa just hyvältä 🙂

  • Jenny L sanoo:

    Oon tehny just saman setin, mutta tarjonnut sen lämpimänä salaattina esimerkiksi kurkun, lehtikaalin, punasipulin ja oliivien kanssa. Pitääpä kokeilla myös pastan kaverina, se ei jostain syystä ole koskaan käynyt edes mielessä.

  • Markus sanoo:

    Kalamata-oliivit! Ne sopii tuohon loistavasti.

  • Heidi sanoo:

    Tämä meni testiin myös meillä mutta valitettavasti lopputulos oli tosi kirpeä. Mistäköhän voisi johtua? Feta oli Pirkka parhaat ja tomaatit myös, niitä terttuluumutomaatteja.

    • Jenni sanoo:

      Voi olla että tomaatit vaan olivat hapokkaita ja kirpeitä. Kokeile lisätä vähän juoksevaa hunajaa mukaan ensi kerralla 🙂 Kesällä / elokuussa vasta tomskut on makeempia ja toki lajikkeissa / erissä on eroja.

  • Satu sanoo:

    Jahas 🙂 Tätäkin on pakko kokeilla! Kiitos 🙂

  • Mellu sanoo:

    Grillifeta- ohje löytyy myös ohjelmasta Samassa liemessä 28.3.2018 kausi 1 10/10. Olisiko siitä kopsattu?

  • Anna sanoo:

    Fetassa tosiaan on proteiinia jonkinverran, mutta myös mieletön määrä rasvaa. Lisäsin kanaa joukkoon ja upposi hyvin suihin! Kanassa vähemmän rasvaa kuin fetassa. Mutta feta, nam!

    • Jenni sanoo:

      No mutta just näin se pitääkin mennä, että tekee oman maun mukaisesti. Kiva että ohje inspiroi! 🙂

  • Kati sanoo:

    Nam & kiitos! Ihanan helppo ja herkullinen arkiruoka! Tästä tulee varmasti pesueeni kestosuosikki, mutta tupla-annos lienee tarpeen. Kaipasin hivenen makeutta taittamaan suolaisuutta, joten lisäsin noin rkl hunajaa. Lisäksi budjettiversio syntyi salaattijuustosta, hyvä sekin!

  • Ian Leiman sanoo:

    Oli hyvää, nam

  • Mari sanoo:

    Uunifetapasta on kyllä maittava arkiruoka! Enemmän kuitenkin huvittaa että mainitset itse keksineesi sen, ihan kuin kukaan ei olisi aikaisemmin tehnyt juuri samaa reseptiä. Englannin kielellä löytyy googlettamalla vuosien takaisia reseptejä joissa on täysin samat ainekset.

    • Jenni sanoo:

      Tuntuu, että toistan itseäni, joten kopioin taas saman vastauksen kuin tuossa alla.

      ”Kuka keksi uunifetapastan? ?
      Minä. Mutta sehän ei tarkoita sitä että kukaan koskaan missään päin maailmaa ei olisi jo keksinyt samaa ideaa yhdistää uunifeta ja pasta.
      Oma uunifetaresepti syntyi itsenäisesti omassa päässäni. Yleensä kaikki hyvät resepti-ideat on jo keksitty jonkun muun loistavan reseptinikkarin toimesta. Aina jos teen toisinnon tai saan edes inspiraation jonkun muun reseptistä, niin tottakai annan krediitit alkuperäiselle tekijälle.”

      Eli kyllä, resepti on keksimäni, mutta ei tähän ideaan mitään oikeuksia ole. Moni on varmasti keksinyt ja tehnyt saman jutun jo aikaisemmin ja tulee tekemään jatkossakin jossain päin maailmaa. Ja se on mulle ihan ok! ? Suomessa uunifetapasta lähti leviämään jostain syystä mun yksinkertaisesta reseptistä. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Ja siis mielellään linkkaa tähän muitakin uunifetapasta-reseptejä jos olet löytänyt! ?

  • Marsa sanoo:

    Korvasin chilin valkosipulilla, koska en voi sietää chiliä.
    Ruoka oli ihan jees, mutta ei mitenkään tajunnan räjäyttävää.
    Todennäköisesti toinen puolisko annoksesta siirtyy pikkuhiljaa roskikseen ja koko resepti painuu unholaan. Tuskin teen toista kertaa.
    Toi juuston ja tomskujen paahtaminen on hyvä idea, sitä varmaan käytän jatkossakin.

    • Jenni sanoo:

      Ei ollu siis sun juttu! Ja se on tietty ihan ok, kun makuja on niin monia. Uunifeta ihan pelkästäänkin on kyllä klassikko!

  • Venla sanoo:

    Voiko pastana käyttää muuta kun spagettia?

  • Anne sanoo:

    Nam!!!! Ruoka maistui siltä, kuin sen olisi ravintolakokki valmistanut!!! Mun lihansyöjä aviomies tykkäsi myös ja hän ei olisi uskonut kasvisruoaksi, koska se oli niin hyvää. ?

    • Jenni sanoo:

      Jee, hyvä sinä! 🙂 Monet pastat on kyllä sellaisia, ettei niitä syödessä edes erikseen tule mieleen syövänsä kasvisruokaa. Se on vaan (hyvää) ruokaa 🙂

  • Liikaa sanoo:

    1dl öljyä kuulostaa kyllä ihan turhan paljolta! Ainakin omaan silmään pisti tuo määrä!

    • Jenni sanoo:

      Olen itse oliiviöljyn suurkuluttaja ja ostan öljyn Kreikasta 5 litran tönkissä 😀 Toki öljyä voi laittaa vähemmän jos siltä tuntuu. Jos käyttää laadukasta durum pastaa, niin se kyllä imee itseensä isommankin määrän öljyä –> makua.

  • Sue Ellen sanoo:

    Kuulostaa ihanalta, haluaisin kovasti tehdä, mutta meillä tuo miehenpuolikas on niin kova syömään että pitäisi tehdä melkein kaksinkertainen annos, mitenhän tämä vaikuttaa kaikkeen, uunissapitoaikaan yms…? ? ja btw onko joillakin oikeesti niin vähän tekemistä että pitää tulla tänne heti kurkkusuorana kiljumaan että ei ’varmasti ole oma resepti’, jos tästä(kin) pitää olla niin kateellinen niin perusta oma ruokablogi ja keksi hittiresepti ?❤

    • Jenni sanoo:

      Ei se oikeastaan vaikuta, muutakuin tarpeeksi iso laakea astia! Ja katsoisin, että tomaatteja on tarpeeksi suhteessa fetaan 🙂 Jep, tässä on nähty ja kuultu kaikenlaista sen jälkeen kun resepti lähti lentoon 🙂

  • Mä testasin tätä viime perjantaina ja 1 dl öljyä olisi todellakin liikaa. Mä laitoin ehkä puoli desilitraa ja sinnehän se jäi lillumaan vuoan pohjalle, kaavin sieltä vaan tomaatit ja fetat syötäväksi. Ihan oli kosteaa ilman sitä öljyäkin. Fetaa mulla oli kahdelle 150g paketti ja tomaatteja ehkä 350g yhteensä. Tomaatteja ois voinut olla enempikin. Mulle kirsikkatomaattirasia tarkoittaa 250g rasiaa ja se ois todellakin liian vähän. Eikä se sitten paahtunut niin millään, tomaatit kyllä, mutta feta ei. Vika lie uunissa eikä reseptissä. Ihan hyvää se oli, mutta reseptin mittasuhteet jotenkin pielessä mun makuun. (Ja pasta kauheasti, vai oliko tuo reseptin määrä tuorepastaa? Mä laitan 80g kuivaa pastaa per nenä)

    • Jenni sanoo:

      Määrät on tietysti mieltymyksistä kiinni, ja kuulostaa siltä että sussa on sen verran kokin vikaa, että osaat muokata reseptejä omaan suuhun sopivaksi 🙂 Söin itse näillä määrillä tätä yksin kahteen kertaan eli ehkä mulla on vain suuri ruokahalu! Mutta toki, suositus lienee se 80-100 g kuivapastaa per nenä.

  • Marilyn sanoo:

    Eikös tämä resepti ole jo julkaistu parisen vuotta sitten Optio-lehdessä?

    • Jenni sanoo:

      No jos on ihan sama resepti niin aika hyvä tuuri että keksin päässäni aivan saman reseptin! En ole itse törmännyt.

  • Tarja Viholainen sanoo:

    Tänään testattu. Ihanaa. Pari omaa fiilausta tein. Jaoin ison valkosipulin kynnen neljään osaan ja tungin ne fetan sisään. Lisäksi lorottelin juoksevaa hunajaa kaiken päälle mm. siitä syystä että tomaatti on hapan. Kiitos ihanasta reseptistä. Tätä teen uudestaan.

    • Jenni sanoo:

      Aah kuulostaa täydelliseltä! Tähän aikaan vuodesta tosiaan tomaatit voivat olla vielä sen verran happamia, että uskon hunajan tekevän ihanasti taikojaan. Kiva että maistui 🙂

  • Kotikokki sanoo:

    Suussa sulava resepti. Maistui jopa perheen pienimmille.

  • Maria sanoo:

    Oli kyllä niin hyvää, kiitos! ? Lisäsin pekonisuikaleita mukaan.

  • Kirsi sanoo:

    Ihan mahtava resepti, kiitos kun kirjoitit tämän! Tosin yhdelle tehtynä ihan jättimäinen annos. Jutun ideahan oli osin se, että kun teet ruokaa vain itsellesi, niin mitä teet. Eli puolitatko annoksen vai miten toimit, kun teet tätä vain itsellesi? Kokeilin tosin tätä jo kahdelle ja oli ihan superhyvää. Samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa, että ensi kerralla lisään tomaatteja. Chilin korvasin chiliöljyllä ja mukana oli myös valkosipulia. Sitäkin laitan ehkä ensi kerralla reilusti enemmän.

    • Jenni sanoo:

      En tee oikeastaan koskaan yhden hengen annoksia, vaikka tekisin vain itselleni. En varmaan edes osaisi 😀 Syön samaa ruokaa vaan sitten pari kertaa tai useamminkin 🙂 Tuunaukset kuulostaa hyvältä!

  • Visitor sanoo:

    Hyvä, toimiva resepti jo vuosikymmenien takaa.

  • Henna sanoo:

    Mitä oliiviöljyä käytit?

  • Jonsku sanoo:

    Resepti kuulostaa herkulliselta ja varmaan menee kokeiluun joskus herkuttelupäivänä, mutta en kyllä tällaista rasvapommia pitäisi arkiruokana. Makroiltaan tuo ruoka ei ole kenellekään hyvä. Toki jos lisäksi syö runsaan annoksen salaattia ja jotakin vähärasvaista proteiininlähdettä ja sitten vaan maltillinen annos tuota pastaa, niin voi toisinaan olla ehkä arkiruokanakin.

    • Jenni sanoo:

      Totta, että ei varmaan koko ruokavaliota kannata tämän varaan koostaa! Mä mietin ruokavaliota ehkä enemmän kokonaisuutena kuin yksittäisinä annoksina. Eli kokonaisruokavalion kannalta ei ole väliä syökö tämän ”rasvapommin” arkena vai viikonloppuna, jos kokonaisuutena syö esimerkiksi tarpeeksi kasviksia ja muita hyviksiä.

  • Pettynyt sanoo:

    Hei. Kokeilin ja en tykännyt. En tiedä menikö jokin vikaan kokkaillessani, vaikka eihän tässä mitään vaikeeta ookkaan. Haisi pahalta ja maistui oudolta. En ole juustojen ystävä, joten varmaan tämä asia vaikutti? Isänikin maistoi ja ei tykännyt. Menee varmaan roskiin.. 🙁 Jännä kun oli niin paljon positiivisa kommentteja ja itse en sitten kummiskaan tykännyt. Hö..

    • Jenni sanoo:

      No voi harmi! Tässä tietysti tuo fetajuusto on aikalailla pääroolissa, joten jos ei ole juustojen ystävä, niin jättäisin väliin ja etsisin muuta kokkailtavaa reseptiarkistoista 🙂

  • Kaisu sanoo:

    Ohje vaikuttaa aivan super maukkaalta!

    Valitettavasti itse olen viljaton, joten pasta on nou-nou. Minkä viljattoman lisukkeen kanssa sinä tarjoaisit tätä?

    • Jenni sanoo:

      Moni on kokeillut tätä gluteenittomaan pastaan tai sitten kesäkurpitsa ”spagetilla” 🙂 Toki tämä on ihanaa sellaisenaankin tai vaikka salaatin kera!

  • Salli sanoo:

    Itse lisäsin joukkoon pinjansiemeniä ihan vaan saadakseni vähän crunchia. ? Suosittelen. Erinomainen resepti!

  • Pekka67 sanoo:

    aivan hirvee tä paskaa aivan väärä juusto hyih helvetti maistui aivan oksennukselta ja älä tuhlaa aikaasi tämän ruuan tekoon hyih helvetti

    • Jenni sanoo:

      Tuhlasit kuitenkin aikaasi tämän kommentin jättämiseen..? Oletetaan, että et ole trolli ja oikeasti testasit reseptin, niin toki harmi että se ei maistunut. Ehkä tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilit fetaa ruoanlaitossa? Todennäköisesti se ei ole sinun juttusi ja pysyttelisin poissa siitä 🙂

  • A nika sanoo:

    Ei jatkoon. Ryynimäistä kitkerää kuraa. Feta jatkossa vain salaateissa.

  • Val sanoo:

    Kiitos hyvästä reseptistä! Nopea, hyvä ja ennen kaikkea helppo ruoka. Ihmettelen tosin, että miten viitsit edes tuhlata aikaasi vastaamalla muutamaan edelliseen tyhjänpäiväiseen kommenttiin.

    • Jenni sanoo:

      Mahtava kuulla! 🙂 Olet oikeassa, ei varmaan pitäisi edes vaivautua, jos jutun taso on tuo…

  • kla sanoo:

    Tomaattien varvut on paljon helpompi ottaa pois jo ennen uuniinlaittoa.
    Muutama salottisipuli paloiteltuna ja valkosipulilohko antaa pastakastekkeelle syvyyttä.
    Itse ajoin puolet kastikkeesta tehosekoittimessa sileäksi ja toisen puolen muussasin haarukalla pieneksi ja sekoitin molemmat yhteen. Maku paranee, mutta jää myös suutuntumaa.

  • Jarno sanoo:

    Testasin tänään ja oli kyllä erinomaista ja lapsikin ihastui. Toimii erinomaisesti ihan tällaisenaan, kunhan valitsee laadukkaat raaka-aineet. Kiitos!

  • JL sanoo:

    Testasin tänään ja oli kyllä erinomaista ja lapsikin ihastui. Toimii erinomaisesti ihan tällaisenaan, kunhan valitsee laadukkaat raaka-aineet. Kiitos!

  • Sami kokki sanoo:

    Oli kyllä ihan huippua! Vaimo tykkäsi, kun tuli töistä kotiin ja ruoka oli just valmista. Täytyy tehdä toistenkin.

  • Pulla sanoo:

    Testasin reseptiä tänään toiseen kertaan ja puolitin oliiviöljyn määrän, en huomannut eroa 🙂 Ihana resepti ja superhelppo muokata omaan makuun! Tällä kertaa tuunasin jättikatkaravuilla, valkosipulilla, pinaatilla ja limellä. Tulipa hyvää. Mun mies ei tähän ihastunut eli saan syödä kaiken yksin (Jes)…

  • Margaritakis sanoo:

    Tänään menossa ensimmäistä kertaa kokeiluun Kreetan keittiössäni. Varmasti tulee hyvää, kun ei noista aineksista oikein huonoa saakaan.
    Halusin vain sanoa, että ihailen kovasti lehmänhermoisuuttasi ja ystävällisiä vastauksiasi ihmisille, joille on jostain syystä kovin tärkeää päteä ilmoittamalla, että kyseessä on (’vuosikymmeniä’ 😉 !) vanha resepti tai että eivät tykänneet. Ketä kiinnostaa?

  • Margaritakis sanoo:

    Ja hyvää tuli! Kiitos!

  • Sanna sanoo:

    Tää on niin paras resepti! Gluteenittomana kasvossyöjänä käytän tässä kikherneistä tehtyä pastaa, mikä mukavasti lisää ruokaisuutta. 🙂

  • Pinsku sanoo:

    Laitoin chilin sijaan vain valkosipulia, koska pelkäsin sen olevan liian voimakas omaan makuun… Meillä ei vanhempi lapsi innostunut, mutta nuorempi ilmoitti, että voisi syödä tätä hienossa ravintolassa, jos ei muuta olisi tarjolla! Kiitos siis aivan mahtavasta ja jatkoon menevästä ideasta -oli itsellekin kuin ravintolakokemus omasta uunista! Ihanan yksinkertaiset ainekset! (Ps. Lapsille oli spagetin kans jauhelihakastiketta, et saivat mahat täyteen…)

  • Pilvi sanoo:

    Mmmmm.. kaipailen usein Kreikkaan syömään kreikkalaista ruokaa. Kun tämä tuli uunista, oli tuoksu aivan huumaava ja pystyin kuvittelemaan olevani jossain Välimerellisessä ihanassa pikkukylässä. Herkullista ja yksinkertaista!

  • Keltsu sanoo:

    Kiitos hyvästä reseptistä. Tätä on ehditty tehdä jo monta kertaa ja vähän varioiden. Meidän mielestä tässä toimii itseasiassa (ainakin tuota Pirkka-fetaa) paremmin halvat salaattijuustot, niiden rakenne toimii paahdettuna mielestäni paremmin, kokeilluista fetoista taas jäi vähän jännä rakeisuus lopputulokseen. Maku ehkä miedompi tosin.

  • Meri sanoo:

    NAM! Heitin vuokaan myös sipulin ohuisiin lohkoihin viipaloituna ja yhden keltaisen paprikan puolikkaina suikaleina. Toi puolikas chili antaa juuri sopivasti potkua pastaan. Kiitos! 🙂 Takuuvarmasti teen uudelleen.

  • Titta sanoo:

    Hei, tämä herkku on tullut tehtyä heti ilmestymisestään lähtien monen monta kertaa. Viimeksi tänään. Alkuun tein kokeiluja eri tomaateilla ja fetoilla mutta maultaan, kosteudeltaan ja muhevuudeltaan ihanimman version sain aikaan Lefkotirin lehmänmaitofetalla ja juuri noilla Pirkka Parhaat terttukirsikkatomaateilla. Kiitos ihanasta reseptistä!

  • E sanoo:

    Tämä on ihan parasta! Kiitos reseptistä. Toivottavasti teet jatkossakin erilaisia kasvispastareseptejä 🙂

  • avuton sanoo:

    Osaako joku sanoa, kauanko tämä säilyy hyvänä jääkaapissa? 🙂 Voiko vielä seuraavana päivänä lämmittää?

  • Minna :) sanoo:

    Slurps, just aloin tehä ex tempore tätä kun sattui melkein kaikki tarvikkeet olemaan valmiina, ja nyt syön tätä ekaa kertaa! Olen ollut flunssassa, ja tämä pieni chilin ja valkosipulin polte tekee tosi hyvää. Tuoretta chiliä mulla ei ollut, mutta laitoin chili flakeseja purkista, hyvin sopii näinkin, ja tosiaan valkosipulia lisäsin mukaan.

    Mulla ei tullut noin kaunista paahtunutta lopputulosta, ja aloin jo miettiä, meneekö homma mönkään. Kuitenkin maku on täysin kohdillaan.

    Ensi kerralla aion laittaa toisenkin rasian kirsikkatomaatteja – ne jotenkin vaan ”hukkuvat” tuonne! Samoin tykkään varioida hyväksi havaittuja (kuten tämä!) reseptejä, joten aion joskus kokeilla tätä paprikalla, joskus kesäkurpitsalla, ja miksei sekä-että jos toimivat. Samoin aloin miettiä, sopisiko tonnikala joukkoon! 🙂 Toki ruoka on sitten jo aivan erilainen, mutta tosiaan variointimahdollisuudet tekevät reseptistä kuin reseptistä aina vieläkin käyttökelpoisemman.

    Suurkiitos tästä! 🙂

  • Outi K sanoo:

    Kiitos herkullisesta reseptistä!! Tätä on jo muutaman kerran tullut tehtyä ja joka kerta laitan lisää tomaatteja 🙂 Olen myös viimeisimpiin lorauttanut hieman hapoksi balsamiviinietikkaa ja erinomaisesti sopii!
    Seuraavaksi aion kokeilla gluteenittoman pastan kanssa, sillä tästä saisi hyvän tarjoiltavan illanistujaisiin… 🙂
    Kiitos vielä kerran!!

  • Minsku sanoo:

    Haluaisin kokeilla uunifetapastaa (kyllä, olen myöhäisherännäinen), mutta valitettavasti en voi syödä tomaatteja. 🙁 Onkohan tomaatti korvattavissa jollain toisella vihanneksella, oletko kokeillut?

  • Tuikku sanoo:

    Ideoita, mihin vaihtaa feta reseptissä? Itse tykkään kyllä, mut lapsi ei fetan suurin ystävä.

  • Minnimoi sanoo:

    Kiitos aivan ihanasta reseptistä! Olen aika kömpelö kokki, mutta tämän reseptin vuoksi tuntui, että olen kyllä oman elämäni jyrkisukula. Aivan älyttömän helppo ohje ja mahtava lopputulos. Alan seurata blogiasi nyt vakituisesti. Ihanaa, kun jaksat jakaa osaamistasi!

  • Minna :) sanoo:

    MINNA 🙂 täällä taas!

    Tein eilen tätä uudestaan, ja tällä kertaa lisäsin kirsikkatomaattien määrää noin puolella ja lisäksi lohkoin tomaatit puoliksi. Lisäksi upotin ruokaan mukaan paahtumaan nuupahtamaisillaan olleen paprikan pieninä kuutioina. Chilinä oli jälleen ruohe purkista.

    Toimi tosi hyvin. Paprika antoi ruokaan lisämakua ja -rakennetta ja lisäsi kasvisten määrää kuin huomaamatta. Lisäksi tein niin että valmiin ruoan päälle puolitin vielä tuoreita kirsikkatomaatteja. Ne jotenkin raikastivat ruokaa ja komppasivat makumaailmaa. Tästä taisi tulla luottotuunaukseni tähän reseptiin. Suosittelen kokeilemaan!

    Edelleen suurkiitos reseptistä! 🙂

  • Tete sanoo:

    Kahdella ekalla valmistuskerralla ihan älyttömän hyvää! Nousi suosikkireseptieni joukkoon 🙂

    Erikoista, mutta kolmannella kerralla jotain meni selvästi pieleen, haisi ja maistui oudolta. Vaikka ihan samat raaka-aineet… meni roskiin :/

  • Laura sanoo:

    Tää on upea resepti! Niin helppo, maukas ja muunneltavissa omaan makuun sopivaksi. Itse lisäsin parsakaalia uuniin, nam! Sipulia laitan varmaan ens kerralla vielä lisäksi!

  • Heidi sanoo:

    Kiitoksia reseptistä! En ole edes suuri pastan ystävä, mutta pakkohan tätä oli kokeilla. Aivan loistava resepti, niin herkullista. Nyt alkoi pastakin maistumaan. Ensi kerralla kokeilen lisätä myös valkosipulin.

  • Marko sanoo:

    Täytyykin kokeilla jo tänään. En ole aikaisemmit pastasta välittänyt mutta tämä näyttää jo hyvältä!

  • Isa sanoo:

    Ihana resepti :). Hyvin samantyyppinen löytyy Julia Tuvessonin Plåtmat-kirjasta, mutta siinä on vähemmän öljyä, ja seos syödään leivän kanssa. Herkullista sekin.

  • Proteiininatsi sanoo:

    Proteiiniksi en ite lisännyt kanaa, jälkiruuaksi söin proteiinivanukkaan (proteiinia 20g). Näin huolehdin aterian proteiinitarpeista, eikä tarvinnut lisätä kanaa tms.

  • The VegHog sanoo:

    Todella maittava resepti, kiitos! Linkkasin sen tänään myös blogiini: https://the-veghog.blogspot.com/2019/12/oven-feta-pasta.html

  • Outsa sanoo:

    En viitsinyt hypen pahimmillaan kommentoida ”keksintöäsi”, mutta nyt kun aihe ei enää ketään kiinnosta voin kysyä, että ihanko itse väität tuon uunifetapastan keksineesi? Itse olen leikannut lehdestä saman ohjeen jo noin 10 vuotta sitten. Ettet vaan olisi sitä jossain nähnyt?

  • Vilma66 sanoo:

    En viitsinyt hypen pahimmillaan kommentoida ”keksintöäsi”, mutta nyt kun aihe ei enää ketään kiinnosta voin kysyä, että ihanko itse väität tuon uunifetapastan keksineesi? Itse olen leikannut lehdestä saman ohjeen jo noin 10 vuotta sitten. Ettet vaan olisi sitä jossain nähnyt?

  • Mikko sanoo:

    Hyvää oli! Jatkoon.

  • Perttu Miika kristian Anttila sanoo:

    Maistoin tänään ekankerran sitä siskoni luona

  • Minttu sanoo:

    Tästä nousi suurimman hittikauden aikana iso kohu ja on jo täällä kommenteissakin käsitelty MONTA kertaa. Ei väitä keksineensä itse, vaan ensimmäistä kertaa keksi yhdistää uunifetan ja pastan. Tuskin koskaan voi varmuudella sanoa kuka reseptin on keksinyt. Suurella todennäköisyydellä joku on saman jossain keksinyt aikaisemmin. Esim avocadopasta on eteläeuroopassa lähes arkiruokaa, mutta Suomessa sillekin on ”keksijä”.

  • namskis sanoo:

    Tämä resepti on erittäin hyvä, olen tehnyt varmaan viidesti viime vuonna. Nyt muistui mieleen ja taas olisi aika ostaa hyvää fetaa ja tomaatteja…

    Ihmettelen, millaisia saivartelijoita ja mielensäpahoittajia tännekin on eksynyt kommentoimaan. MISSÄÄN kohdassa ei lue että resepti olisi jotenkin patentoitu tuote ja etteikö kukaan koskaan olisi jotain suht vastaavaa ruokaa kokannut, tai jopa julkaissut samantyyppisen ohjeen lehdessä. Onko teillä oikeasti joku tarve päästä näpäyttämään ja ”palauttamaan maan pinnalle” ihminen, jonka resepti nyt vain on sattumalta noussut hittireseptiksi, suorastaan ilmiöksi? Kateusko sen loppujen lopuksi aiheuttaa, kun on pakko päästä marisemaan ”minä olen nähnyt tällaisen ohjeen jo 10 vuotta sitten lehdessä, varmaan olet kopioinut sen!”. 😀 😀

  • Anni sanoo:

    Käytitkö pastassa myös sen Järki Särjen liemen?

  • Laura sanoo:

    Nam! Näyttääpäs tuo todella hyvältä! Pitää kokeilla tänään.

  • Anni sanoo:

    Olipas tuo hyvä!

  • Anna sanoo:

    Etsinkin tätä reseptiä juuri! Kiitos!

  • Teme sanoo:

    Aivan älyttömän hyvää! Kokeilen laittaa seuraavaan sitruunalohkoja tuomaan hieman raikkautta ja hapokkuutta. Pirkka Parhaat -sarjan miniluumutomaatit toimi loistavasti,
    mutta niitä saa laittaa vuokaan pari paketillista, 🙂

  • HERKKUSUU sanoo:

    Taidan olla myöhäisherännäinen kun vasta keväällä löysin reseptin. Nyt kuitenkin kokattu jo monesti ja ai että miten ihanaa! Tällaiset nopeat ja helposti varioitavissa olevat reseptit ovat parhaita. Viimeksi kokeiltiin lisätä paistettua pekonisilppua pasta pinnalle ja toimi! 🙂

  • Arki sanoo:

    Aivan parasta! Kiitos!

  • Pipsa sanoo:

    Miten voi tehdä kaasu-uunissa, jossa ei grillivastusta? Kaikki lämpö tulee alhaalta.

    • Jenni sanoo:

      Nostat vain lopussa lämpöä normaalin ohjeen mukaan, ilman grillivastusta. Pinta ei vaan ehkä paahdu aivan samanlailla, mutta en näe syytä miksi ei onnistuisi muuten!

  • Zelda Jutila sanoo:

    Hyvää on, tehty jo monta kertaa mutta kyllä Apetina feta on paras. Tänää duunasin samalt pohjalt mut vaihdoin tomaatit suippopaprikaan ja pastan kesäkurpitsaan. Toimii! Paprikan makeus taittaa kivasti fetan suolaisuutta 🙂

  • Nopee sanoo:

    Paprika todellakin sopii aivan hemmetin hyvin tuohon settiin. Hyvä vinkki kaikille juuri niinkuin Zelda sanoi se antaa lisämaksua Fetaan 😉

  • Ville K sanoo:

    Kiitos! Loistava resepti. On tullut tehtyä monta kertaa.

    Ihmettelen kun kukaan ei ole maininnut, että tästä lähtee aikamoinen käry. Oliiviöljyn savuamispiste on aika alhainen, joten 225 asteessa savua syntyy jo aikamoinen määrä. Palohälytin laukesi yhdellä kertaa 🙂 Kokeilen seuraavalla kerralla, niin että käytän uunissa pienen määrän jotain paremmin kuumaa kestävää öljyä ja lorautan parempilaatuista oliiviöjyä suoraan pastaan.

  • Karoliina Riikonen sanoo:

    Maistui koko perheelle. ❤️

  • Annikki sanoo:

    Moi! Tein tänään ekaa kertaa ku oon tästä jo kauan haaveillu. Rakastan fetaa yli kaiken ja ylipäätään kaikkia ainesosia mitä tässä on, mut jostain syystä maku oli kitkerä. Käytin lidlin fetaa ja tomaatteja, voiskohan vika olla siinä? Harmittaa koska tiiän että varmasti rakastaisin tuota sun versiota.. 🙂

    • Meiju sanoo:

      Moi Annikki, ei varmaan merkitystä sillä mä ostin just tota reseptissä mainittua Pirkka Parhaat fetaa ja kans kitkerä lopputulos jostain syystä

  • Petri sanoo:

    Hehe, tavallaan hauska: Mietin noita tomaatin varsia, itse ottaisin ne pois, ja toisaalta ohjeessakin kerrot:
    ”…Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat…”
    Mutta molemmissa kuvituskuvissa ne varret on siellä mukana 😀
    Olisiko ohjetta korjattu kuvien ottamisen jälkeen?

    Ja ihan käytännöllisyyden kannalta, voisiko olla parempi laittaa ensin tomaatit ja pyöräyttää ne oliivioljyssä, ja vasta sitten laittaa feta? Tomaatit voi olla helpompi pyöräyttää jos sitä Fetaa ei ole siellä seassa?

    Mutta kauppalappu on valmiina, eli kohta mennään! 🙂

  • Anna sanoo:

    Kiitos mahtavasta reseptistä, tätä tehdään varmasti vielä monta kertaa tulevaisuudessa. Maistui hyvin myös meidän perheen pienimmille.

  • Rosa Kullstrom sanoo:

    Ihanat värit

  • Jennyjeejee sanoo:

    Jo perinteeksi muodostunut hiihtolomafetapasta! 😍 Upea resepti, joka on käytössä muulloinkin. Yksi toive: valkosipulit ainesosaluetteloon! Vaikka loppuun sulkeisiin? Perinteeksi on nimittäin muodostunut myös valkosipuleiden unohtaminen ruoasta 😀 Oikein hyvää ilmankin, mutta nehän nostavat herkun vielä ihan uudelle tasolle! Tänään taas syödessä kehuttiin ja manailtiin kilpaa…

  • Emmi sanoo:

    Hei, mitä olet mieltä, sopisiko pastaasi laadukas, paahdettu pepperonikuutio?

  • Laura Kaihua-McEwan sanoo:

    Hyvää oli ilman chiliä ja valkosipuliakin! 😋

  • Peppi Pennanen sanoo:

    Aikaisemminkin tehnyt juuri tällä reseptillä, mutta minusta kaipasi hieman makeutta, huomenna kokeilen hunajalla höystää. Muuten ihanan helppo hyvä.

  • Pietro sanoo:

    Vihdoin viimein tuli tätä kokeiltua ja oli kyllä todella hyvää. Kiitos ohjeesta, menee jatkoon ehdottomasti 🙂

  • Iina sanoo:

    Kiitos hyvästä reseptistä, tämä on ihan paras lohturuoka. Kiitos myös siitä kun nämä sivut on helposti luettavissa, reseptit ovat selkeät ja kuvat on todella upeita. Lisäksi reseptin ohessa on mukavasti avaavaa tekstiä mutta ei liikaa paskanjauhantaa. Sulla on hyvä meno! 😌👊

  • Jenna sanoo:

    Meni eka yritys vähän metsään, mutta täytyy yrittää uudestaan. Oli liian pitkään uunissa.

Jätä kommentti