UUNIFETAPASTA

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta! Oletko jo maistanut uutta hittipastaa? Minä olen. Just tänä aamuna kun keksin sen. Uunissa tiristettyä fetaa, luvattoman paljon oliiviöljyä, chilin poltetta ja uunissa pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Näistä aineksista muhii uunissa pastalle kastike kuin itsestään. Aijettä! Se joka tätä pastaa ei maista, jää jotain perustavanlaatuista vaille tässä elämässä. Uunifetaa ja uunitomaatteja voi toki rääpiä sellaisenaankin vaikka leivän kera.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Nyt kun asun puolet ajasta yksin, minun on pitänyt löytää uusi sisäinen motivaatio ruoanlaittoon. Olen tottunut kokkaamaan rakkaudella rakkaimmilleni. Pelkästään itselleen kokkaaminen on tuntunut raskaalta ja aloittaminen vaikealta. Mutta thank god for sosiaalinen media! Ihan sama mitä tästä ollaan mieltä, mutta mulle te seuraajat ja ruokarakkaat olette todella tärkeitä. Tottakai yritän löytää sisältäni rakkauden itseäni kohtaan ja blaa blaa blaa, mutta lähipäivinä on tuntunut, että olen ohjaamassa ruokarakkauttani teitä kohti. Toivottavasti se passaa teille! Te ootte vähän niinkuin mun ruokaperhe 🙂 Jos haluat liittyä tiiviimmin ruokaperheeseeni, niin tulethan seuraamaan IG-tiliäni @liemessa. Siellä olen nyt aktiivisin!

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta on hieno esimerkki miten te siellä ruudun toisella puolella jeesitte minua ihan IRL. Yksinään olisi helppo turvautua johonkin eineslooraan ja itkeä itsensä uneen. Teidän vuoksi sitä haluaakin vähän tsempata. Silti nämä uuden elämän tai ns. sinkkuviikkojen reseptit ovat aika simppeleitä – hyvällä tavalla. Yritän päästä helpolla, mutta samaanaikaan haluan syödä hyvin ja jakaa kokemuksia ja reseptejä myös teidän kanssa. Ylistyssanani eivät riitä tähän uunifetapastaan. Nimeäisin sen uudeksi luottopastaksi, jos en olisi juuri siunannut sitruunapastaa samaisella tittelillä. Mutta riittääkö jos sanon, että ihan helkutin hyvä ja on suuri vääryys jos et kokkaa sitä.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Oven feta pasta I Food photography

Uunifetapasta

2 nälkäistä henkilöä

250 g hyvää pastaa esim. Rummo
200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

tarjoiluun:
basilikaa

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista. Itsellänihän palohälytin lähti soimaan siinä 5 minuutin kohdalla 😀

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.

EDIT: Vinkki! Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Eli voit huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia 🙂 Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan.

Uunifetapasta I Uunifeta I Pasta I Feta I Juusto I Kasvisruoka I Kasvispasta I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Baked feta pasta I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

123 kommenttia

  1. Katariina 05.02.2019

    Aah, niin herkullista! Uunifeta on ollut lemppari pitkään, mutta enpä ole kokeillut pastan kanssa – nyt kokeilen!

    Vastaa
  2. Jenni 05.02.2019

    Kannattaa kokeilla! Mun teki mieli ihan vaan uunifetaa, mutta piti tehdä lounasta. Siitä se idea sitten lähti! 🙂

    Vastaa
  3. Riitta Eeronheimo 06.02.2019

    Ihanaa lohturuokaa sairaslomalaiselle ja syntyi tosi helpolla. Tätä valmistan toisenkin kerran ja tarjoan vieraille. Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Jenni 06.02.2019

      Ihan paras palaute, kiitos 🙂 Toivottavasti chili karkoittaa pöpöt tai muuten voit jo pian paremmin <3

      Vastaa
  4. noora 08.02.2019

    Nam, olipa hyvää! Tästä tulee vielä loistava arjen pelastaja, kun on niin simppelit ainekset ja helppo ja nopea valmistaa. 🙂

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Kiva kuulla! Joo tämä on just se palastus kun pää lyö tyhjää kuapassa. Resepti on helppo muistaa ulkoa 🙂

      Vastaa
  5. Paula Paronen 09.02.2019

    Todella hyvää ja helppoa! Avokadopastan veroinen hittituote?Laitoin lisäksi valkospuli-oliiviöljyä ja kuivattua basilikaa tomattien joukkoon jo uuniin. Tuoretta basilikaa lisäsin tietysti vielä lopuksi. Ajattelin, että kahdelle voisi riittää myös puolikas feta ja tuplasti tomaatteja. Olisi hieman kevyempi ja juoksevampaa lautasella☺️

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Kiitos! Tomaatteja kannattaa tosiaan olla ihan reippaasti suhteessa fetaan. Kuulostaa ihan mahtavalta!

      Vastaa
  6. Juut 09.02.2019

    Tää oli niin hyvää, että kävin ostamassa kaks fetaa lisää jääkaappiin tulevalle viikolle.

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Haha 😀 Mä tein viime viikolla tätä siis itsekin 3 kertaa, joten tällä viikolla joudun ehkä keksimään jotain muuta 😀 Hyvä että maistuu!

      Vastaa
  7. Hansu 10.02.2019

    Hei! Melkein täysin saman ohjeen näin jl aiemmin Mondo-lehdessä! Liekö sieltä kopsailtu?

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Ei oo kopsailtu mistään, mutta toki uunifetaa on näkynyt aikaisemminkin. Itse en ole aikaisemmin törmännyt, että uunifeta olisi yhdistetty pastaan, mutta toki sekin on mahdollista että joskus joku jossain maailmassa on näin jo tehnyt.

      Vastaa
  8. jenny n 10.02.2019

    Täydellistä ruokaa. Todella herkullinen pasta. Tästä tuli uusi hittiruoka. Huomenna kokeilen veriappelsiinirisottoa.

    Vastaa
    • Jenni 11.02.2019

      Niin siitä taisi tulla. Ihana että maistui ja toivottavasti tykkäät myös risotosta 🙂 <3

      Vastaa
  9. Anna 12.02.2019

    Onko ehdotuksia miten lisätä proteiinia annokseen? Muuten kuulostaa ohje ihanalta, mutta lihaa kaipaan.

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Fetassa on kyllä jonkin verran proteiinia (16 g/100g) ja pastan voi tehdä täysjyvästä. Moni on lisännyt pastaan kanaa, mikä omastakin mielestäni sopisi tähän ehkä parhaiten jos lihaa haluaa 🙂

      Vastaa
  10. E 12.02.2019

    Ihana, menee kokeiluun. Aattelin pari broitsun rintafilettä paistaa ja viipaloida päälle. Nam!

    Vastaa
  11. Maris 12.02.2019

    Kiitos, oli todella hyvää, jopa nirso puolisoni tykkäsi. Peukku ja jatkoon!

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Mahtavaa! Kyllähän se arkea helpottaa jos kaikki voivat syödä samaa ruokaa 🙂

      Vastaa
  12. Liisa 13.02.2019

    Nam! Näyttääpäs hyvältä! Pitää kokeilla.

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Kiva kuulla ja toivottavasti maistuu! 🙂

      Vastaa
  13. Pirjo 13.02.2019

    Hei, oli herkullista MUTTA mulla oliiviöljy alkoi kiehua ja kuplia ja sotki koko uunin + vastukset 🙁 Eli nyt tarviin vinkkejä miten fiksata seuraavalla kerralla ja miten vastukset puhtaaksi 😀

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      No voi ei! Mullakin kyllä kupli ja sihisi, mutta pysyi ihan lestissään vuoa’assa. Voit hyvin laittaa päälle folion kun paistat; se suojaa räiskymiseltä.
      Tai laita ensi kerralla vähän vähemmän öljyä tai korkeampi vuoka. Toivottavasti näistä on apua ja ennenkaikkea toivottavasti saat uunin puhtaaksi 🙂

      Vastaa
  14. Outi 13.02.2019

    Tämä oli kyllä todella herkullista. Laitoin tomaatteja reilusti ja muutaman valkosipulinkynnen työnsin veitsenkärjellä fetaa sisään. Tätä tullaan tekemään meillä useasti, oli niin herkkua.

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Onpa tuo hyvä idea työntää kynnet fetan sisään! Kiva kun tykkäsitte 🙂

      Vastaa
  15. Aimo Haipakka 14.02.2019

    No olipas tämä hyvää. Ehdottomasti tehtävä toistekin!

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Kiva kuulla! Mä oon tehnyt 4 kertaa kahden viikon sisään eli jäi kyllä omallekin arkiruokalistalle 🙂

      Vastaa
  16. K 15.02.2019

    Kannattaa kokeilla myös vuohenjuustopastaa: keitetyn pastan sekaan loraus oliiviöljyä, mustapippuria, purkki pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux), tuoretta basilikaa ja paahdettuja kirsikkatomaatteja.

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Kuulostaa ihan älyttömän hyvältä yhdistelmältä! Eli sitä vuohenjuustoa ei lämmitetä / notkisteta mitenkään ja sekoittuu silti hyvin joukkoon?

      Vastaa
  17. KikkaVitonen 15.02.2019

    Hyvää oli. Mä tuunasin niin, et vedin fetan päälle reilun kerroksen lempipestoa. Namsk!

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Kuulostaapa tämäkin hyvältä tuunaukselta! 🙂

      Vastaa
  18. Peppi 15.02.2019

    Eipä ole ennen joutunut miehen kanssa vääntämään kasvisruoasta, kumpi saa loput 😀

    Vastaa
  19. Sari 17.02.2019

    Tämähän on vanha resepti, eikä omasi?

    Vastaa
    • Jenni 17.02.2019

      Kirjoitin tästä aiheesta Instagramiinkin, joten kopioin tiivistelmän siitä:

      “Kuka keksi uunifetapastan? ?
      Minä. Mutta sehän ei tarkoita sitä että kukaan koskaan missään päin maailmaa ei olisi jo keksinyt samaa ideaa yhdistää uunifeta ja pasta.
      Oma uunifetaresepti syntyi itsenäisesti omassa päässäni. Yleensä kaikki hyvät resepti-ideat on jo keksitty jonkun muun loistavan reseptinikkarin toimesta. Aina jos teen toisinnon tai saan edes inspiraation jonkun muun reseptistä, niin tottakai annan krediitit alkuperäiselle tekijälle.”

      Eli kyllä, resepti on keksimäni, mutta ei tähän ideaan mitään oikeuksia ole. Moni on varmasti keksinyt ja tehnyt saman jutun jo aikaisemmin ja tulee tekemään jatkossakin jossain päin maailmaa. Ja se on mulle ihan ok! 😀 Suomessa uunifetapasta lähti leviämään jostain syystä mun yksinkertaisesta reseptistä. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Ja siis mielellään linkkaa tähän muitakin uunifetapasta-reseptejä jos olet löytänyt! 🙂

      Vastaa
  20. Riikka 17.02.2019

    Palohälytin huusi kun komeus tuli uunista, mutta ei haittaa, oli meinaan niin hyvä sapuska! Varmasti tehdään toistekin.

    Vastaa
    • Jenni 18.02.2019

      Noudatit sitten kirjaimellisesti ohjetta 😀 Mutta mustakin se saa olla kunnolla paahtunut eli kuulostaa just hyvältä 🙂

      Vastaa
  21. Jenny L 18.02.2019

    Oon tehny just saman setin, mutta tarjonnut sen lämpimänä salaattina esimerkiksi kurkun, lehtikaalin, punasipulin ja oliivien kanssa. Pitääpä kokeilla myös pastan kaverina, se ei jostain syystä ole koskaan käynyt edes mielessä.

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Kuulostaapa hyvältä. Voisi maistua varsinkin kesää kohti! 🙂

      Vastaa
  22. Markus 18.02.2019

    Kalamata-oliivit! Ne sopii tuohon loistavasti.

    Vastaa
  23. Heidi 18.02.2019

    Tämä meni testiin myös meillä mutta valitettavasti lopputulos oli tosi kirpeä. Mistäköhän voisi johtua? Feta oli Pirkka parhaat ja tomaatit myös, niitä terttuluumutomaatteja.

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Voi olla että tomaatit vaan olivat hapokkaita ja kirpeitä. Kokeile lisätä vähän juoksevaa hunajaa mukaan ensi kerralla 🙂 Kesällä / elokuussa vasta tomskut on makeempia ja toki lajikkeissa / erissä on eroja.

      Vastaa
  24. Satu 20.02.2019

    Jahas 🙂 Tätäkin on pakko kokeilla! Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Kiva kuulla ja ole hyvä 🙂

      Vastaa
  25. Mellu 20.02.2019

    Grillifeta- ohje löytyy myös ohjelmasta Samassa liemessä 28.3.2018 kausi 1 10/10. Olisiko siitä kopsattu?

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Varmaan aika monta uunifeta ja grillifeta reseptiä löydät ihan googlettamalla!

      Vastaa
  26. Anna 21.02.2019

    Fetassa tosiaan on proteiinia jonkinverran, mutta myös mieletön määrä rasvaa. Lisäsin kanaa joukkoon ja upposi hyvin suihin! Kanassa vähemmän rasvaa kuin fetassa. Mutta feta, nam!

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      No mutta just näin se pitääkin mennä, että tekee oman maun mukaisesti. Kiva että ohje inspiroi! 🙂

      Vastaa
  27. Kati 21.02.2019

    Nam & kiitos! Ihanan helppo ja herkullinen arkiruoka! Tästä tulee varmasti pesueeni kestosuosikki, mutta tupla-annos lienee tarpeen. Kaipasin hivenen makeutta taittamaan suolaisuutta, joten lisäsin noin rkl hunajaa. Lisäksi budjettiversio syntyi salaattijuustosta, hyvä sekin!

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Kyllä, pesueelle tekisin tuplasatsin 🙂 Hunaja sopii tähän varmasti superhyvin!

      Vastaa
  28. Ian Leiman 21.02.2019

    Oli hyvää, nam

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Lyhyesti ja ytimekkäästi 😀 Kiva kun maistui!

      Vastaa
  29. Mari 21.02.2019

    Uunifetapasta on kyllä maittava arkiruoka! Enemmän kuitenkin huvittaa että mainitset itse keksineesi sen, ihan kuin kukaan ei olisi aikaisemmin tehnyt juuri samaa reseptiä. Englannin kielellä löytyy googlettamalla vuosien takaisia reseptejä joissa on täysin samat ainekset.

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Tuntuu, että toistan itseäni, joten kopioin taas saman vastauksen kuin tuossa alla.

      ”Kuka keksi uunifetapastan? ?
      Minä. Mutta sehän ei tarkoita sitä että kukaan koskaan missään päin maailmaa ei olisi jo keksinyt samaa ideaa yhdistää uunifeta ja pasta.
      Oma uunifetaresepti syntyi itsenäisesti omassa päässäni. Yleensä kaikki hyvät resepti-ideat on jo keksitty jonkun muun loistavan reseptinikkarin toimesta. Aina jos teen toisinnon tai saan edes inspiraation jonkun muun reseptistä, niin tottakai annan krediitit alkuperäiselle tekijälle.”

      Eli kyllä, resepti on keksimäni, mutta ei tähän ideaan mitään oikeuksia ole. Moni on varmasti keksinyt ja tehnyt saman jutun jo aikaisemmin ja tulee tekemään jatkossakin jossain päin maailmaa. Ja se on mulle ihan ok! ? Suomessa uunifetapasta lähti leviämään jostain syystä mun yksinkertaisesta reseptistä. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Ja siis mielellään linkkaa tähän muitakin uunifetapasta-reseptejä jos olet löytänyt! ?

      Vastaa
  30. Marsa 22.02.2019

    Korvasin chilin valkosipulilla, koska en voi sietää chiliä.
    Ruoka oli ihan jees, mutta ei mitenkään tajunnan räjäyttävää.
    Todennäköisesti toinen puolisko annoksesta siirtyy pikkuhiljaa roskikseen ja koko resepti painuu unholaan. Tuskin teen toista kertaa.
    Toi juuston ja tomskujen paahtaminen on hyvä idea, sitä varmaan käytän jatkossakin.

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Ei ollu siis sun juttu! Ja se on tietty ihan ok, kun makuja on niin monia. Uunifeta ihan pelkästäänkin on kyllä klassikko!

      Vastaa
  31. Venla 22.02.2019

    Voiko pastana käyttää muuta kun spagettia?

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Tottakai! Ehkä sitten lisäisin mausteiden määrää jos pastat ovat kovin isoja / paksuja.

      Vastaa
  32. Anne 23.02.2019

    Nam!!!! Ruoka maistui siltä, kuin sen olisi ravintolakokki valmistanut!!! Mun lihansyöjä aviomies tykkäsi myös ja hän ei olisi uskonut kasvisruoaksi, koska se oli niin hyvää. ?

    Vastaa
    • Jenni 23.02.2019

      Jee, hyvä sinä! 🙂 Monet pastat on kyllä sellaisia, ettei niitä syödessä edes erikseen tule mieleen syövänsä kasvisruokaa. Se on vaan (hyvää) ruokaa 🙂

      Vastaa
  33. Liikaa 24.02.2019

    1dl öljyä kuulostaa kyllä ihan turhan paljolta! Ainakin omaan silmään pisti tuo määrä!

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Olen itse oliiviöljyn suurkuluttaja ja ostan öljyn Kreikasta 5 litran tönkissä 😀 Toki öljyä voi laittaa vähemmän jos siltä tuntuu. Jos käyttää laadukasta durum pastaa, niin se kyllä imee itseensä isommankin määrän öljyä –> makua.

      Vastaa
  34. Sue Ellen 24.02.2019

    Kuulostaa ihanalta, haluaisin kovasti tehdä, mutta meillä tuo miehenpuolikas on niin kova syömään että pitäisi tehdä melkein kaksinkertainen annos, mitenhän tämä vaikuttaa kaikkeen, uunissapitoaikaan yms…? ? ja btw onko joillakin oikeesti niin vähän tekemistä että pitää tulla tänne heti kurkkusuorana kiljumaan että ei ‘varmasti ole oma resepti’, jos tästä(kin) pitää olla niin kateellinen niin perusta oma ruokablogi ja keksi hittiresepti ?❤

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Ei se oikeastaan vaikuta, muutakuin tarpeeksi iso laakea astia! Ja katsoisin, että tomaatteja on tarpeeksi suhteessa fetaan 🙂 Jep, tässä on nähty ja kuultu kaikenlaista sen jälkeen kun resepti lähti lentoon 🙂

      Vastaa
  35. Vanha Jäärä 25.02.2019

    Mä testasin tätä viime perjantaina ja 1 dl öljyä olisi todellakin liikaa. Mä laitoin ehkä puoli desilitraa ja sinnehän se jäi lillumaan vuoan pohjalle, kaavin sieltä vaan tomaatit ja fetat syötäväksi. Ihan oli kosteaa ilman sitä öljyäkin. Fetaa mulla oli kahdelle 150g paketti ja tomaatteja ehkä 350g yhteensä. Tomaatteja ois voinut olla enempikin. Mulle kirsikkatomaattirasia tarkoittaa 250g rasiaa ja se ois todellakin liian vähän. Eikä se sitten paahtunut niin millään, tomaatit kyllä, mutta feta ei. Vika lie uunissa eikä reseptissä. Ihan hyvää se oli, mutta reseptin mittasuhteet jotenkin pielessä mun makuun. (Ja pasta kauheasti, vai oliko tuo reseptin määrä tuorepastaa? Mä laitan 80g kuivaa pastaa per nenä)

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Määrät on tietysti mieltymyksistä kiinni, ja kuulostaa siltä että sussa on sen verran kokin vikaa, että osaat muokata reseptejä omaan suuhun sopivaksi 🙂 Söin itse näillä määrillä tätä yksin kahteen kertaan eli ehkä mulla on vain suuri ruokahalu! Mutta toki, suositus lienee se 80-100 g kuivapastaa per nenä.

      Vastaa
  36. Marilyn 26.02.2019

    Eikös tämä resepti ole jo julkaistu parisen vuotta sitten Optio-lehdessä?

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      No jos on ihan sama resepti niin aika hyvä tuuri että keksin päässäni aivan saman reseptin! En ole itse törmännyt.

      Vastaa
  37. Tarja Viholainen 26.02.2019

    Tänään testattu. Ihanaa. Pari omaa fiilausta tein. Jaoin ison valkosipulin kynnen neljään osaan ja tungin ne fetan sisään. Lisäksi lorottelin juoksevaa hunajaa kaiken päälle mm. siitä syystä että tomaatti on hapan. Kiitos ihanasta reseptistä. Tätä teen uudestaan.

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Aah kuulostaa täydelliseltä! Tähän aikaan vuodesta tosiaan tomaatit voivat olla vielä sen verran happamia, että uskon hunajan tekevän ihanasti taikojaan. Kiva että maistui 🙂

      Vastaa
  38. Kotikokki 26.02.2019

    Suussa sulava resepti. Maistui jopa perheen pienimmille.

    Vastaa
  39. Maria 27.02.2019

    Oli kyllä niin hyvää, kiitos! ? Lisäsin pekonisuikaleita mukaan.

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Mahtavaa, että sovelsit omaan suuhun sopivaksi 🙂 <3

      Vastaa
  40. Kirsi 27.02.2019

    Ihan mahtava resepti, kiitos kun kirjoitit tämän! Tosin yhdelle tehtynä ihan jättimäinen annos. Jutun ideahan oli osin se, että kun teet ruokaa vain itsellesi, niin mitä teet. Eli puolitatko annoksen vai miten toimit, kun teet tätä vain itsellesi? Kokeilin tosin tätä jo kahdelle ja oli ihan superhyvää. Samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa, että ensi kerralla lisään tomaatteja. Chilin korvasin chiliöljyllä ja mukana oli myös valkosipulia. Sitäkin laitan ehkä ensi kerralla reilusti enemmän.

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      En tee oikeastaan koskaan yhden hengen annoksia, vaikka tekisin vain itselleni. En varmaan edes osaisi 😀 Syön samaa ruokaa vaan sitten pari kertaa tai useamminkin 🙂 Tuunaukset kuulostaa hyvältä!

      Vastaa
  41. Visitor 02.03.2019

    Hyvä, toimiva resepti jo vuosikymmenien takaa.

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Olinkohan edes syntynyt vielä silloin kun tämä resepti oli keksitty 😉

      Vastaa
  42. Henna 03.03.2019

    Mitä oliiviöljyä käytit?

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Tilaan oliiviöljyn 5 l tonkassa Kreikasta, mutta tämän itseasiassa tein uudessa kämpässä jossa käytössä oli Rajamäen oliiviöljy.

      Vastaa
  43. Jonsku 05.03.2019

    Resepti kuulostaa herkulliselta ja varmaan menee kokeiluun joskus herkuttelupäivänä, mutta en kyllä tällaista rasvapommia pitäisi arkiruokana. Makroiltaan tuo ruoka ei ole kenellekään hyvä. Toki jos lisäksi syö runsaan annoksen salaattia ja jotakin vähärasvaista proteiininlähdettä ja sitten vaan maltillinen annos tuota pastaa, niin voi toisinaan olla ehkä arkiruokanakin.

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Totta, että ei varmaan koko ruokavaliota kannata tämän varaan koostaa! Mä mietin ruokavaliota ehkä enemmän kokonaisuutena kuin yksittäisinä annoksina. Eli kokonaisruokavalion kannalta ei ole väliä syökö tämän “rasvapommin” arkena vai viikonloppuna, jos kokonaisuutena syö esimerkiksi tarpeeksi kasviksia ja muita hyviksiä.

      Vastaa
  44. Pettynyt 07.03.2019

    Hei. Kokeilin ja en tykännyt. En tiedä menikö jokin vikaan kokkaillessani, vaikka eihän tässä mitään vaikeeta ookkaan. Haisi pahalta ja maistui oudolta. En ole juustojen ystävä, joten varmaan tämä asia vaikutti? Isänikin maistoi ja ei tykännyt. Menee varmaan roskiin.. 🙁 Jännä kun oli niin paljon positiivisa kommentteja ja itse en sitten kummiskaan tykännyt. Hö..

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      No voi harmi! Tässä tietysti tuo fetajuusto on aikalailla pääroolissa, joten jos ei ole juustojen ystävä, niin jättäisin väliin ja etsisin muuta kokkailtavaa reseptiarkistoista 🙂

      Vastaa
  45. Kaisu 07.03.2019

    Ohje vaikuttaa aivan super maukkaalta!

    Valitettavasti itse olen viljaton, joten pasta on nou-nou. Minkä viljattoman lisukkeen kanssa sinä tarjoaisit tätä?

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Moni on kokeillut tätä gluteenittomaan pastaan tai sitten kesäkurpitsa “spagetilla” 🙂 Toki tämä on ihanaa sellaisenaankin tai vaikka salaatin kera!

      Vastaa
  46. Salli 09.03.2019

    Itse lisäsin joukkoon pinjansiemeniä ihan vaan saadakseni vähän crunchia. ? Suosittelen. Erinomainen resepti!

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Ooh, kuulostaa hyvältä lisäykseltä!

      Vastaa
  47. Pekka67 09.03.2019

    aivan hirvee tä paskaa aivan väärä juusto hyih helvetti maistui aivan oksennukselta ja älä tuhlaa aikaasi tämän ruuan tekoon hyih helvetti

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Tuhlasit kuitenkin aikaasi tämän kommentin jättämiseen..? Oletetaan, että et ole trolli ja oikeasti testasit reseptin, niin toki harmi että se ei maistunut. Ehkä tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilit fetaa ruoanlaitossa? Todennäköisesti se ei ole sinun juttusi ja pysyttelisin poissa siitä 🙂

      Vastaa
  48. A nika 09.03.2019

    Ei jatkoon. Ryynimäistä kitkerää kuraa. Feta jatkossa vain salaateissa.

    Vastaa
    • Jenni 09.03.2019

      Sekin erittäin hyvä käyttökohde jos tämä ei ollut omaan makuun 🙂

      Vastaa
  49. Val 11.03.2019

    Kiitos hyvästä reseptistä! Nopea, hyvä ja ennen kaikkea helppo ruoka. Ihmettelen tosin, että miten viitsit edes tuhlata aikaasi vastaamalla muutamaan edelliseen tyhjänpäiväiseen kommenttiin.

    Vastaa
    • Jenni 12.03.2019

      Mahtava kuulla! 🙂 Olet oikeassa, ei varmaan pitäisi edes vaivautua, jos jutun taso on tuo…

      Vastaa
  50. kla 13.03.2019

    Tomaattien varvut on paljon helpompi ottaa pois jo ennen uuniinlaittoa.
    Muutama salottisipuli paloiteltuna ja valkosipulilohko antaa pastakastekkeelle syvyyttä.
    Itse ajoin puolet kastikkeesta tehosekoittimessa sileäksi ja toisen puolen muussasin haarukalla pieneksi ja sekoitin molemmat yhteen. Maku paranee, mutta jää myös suutuntumaa.

    Vastaa
  51. Jarno 13.03.2019

    Testasin tänään ja oli kyllä erinomaista ja lapsikin ihastui. Toimii erinomaisesti ihan tällaisenaan, kunhan valitsee laadukkaat raaka-aineet. Kiitos!

    Vastaa
  52. JL 13.03.2019

    Testasin tänään ja oli kyllä erinomaista ja lapsikin ihastui. Toimii erinomaisesti ihan tällaisenaan, kunhan valitsee laadukkaat raaka-aineet. Kiitos!

    Vastaa
  53. Sami kokki 15.03.2019

    Oli kyllä ihan huippua! Vaimo tykkäsi, kun tuli töistä kotiin ja ruoka oli just valmista. Täytyy tehdä toistenkin.

    Vastaa
  54. Pulla 16.03.2019

    Testasin reseptiä tänään toiseen kertaan ja puolitin oliiviöljyn määrän, en huomannut eroa 🙂 Ihana resepti ja superhelppo muokata omaan makuun! Tällä kertaa tuunasin jättikatkaravuilla, valkosipulilla, pinaatilla ja limellä. Tulipa hyvää. Mun mies ei tähän ihastunut eli saan syödä kaiken yksin (Jes)…

    Vastaa
  55. Margaritakis 17.03.2019

    Tänään menossa ensimmäistä kertaa kokeiluun Kreetan keittiössäni. Varmasti tulee hyvää, kun ei noista aineksista oikein huonoa saakaan.
    Halusin vain sanoa, että ihailen kovasti lehmänhermoisuuttasi ja ystävällisiä vastauksiasi ihmisille, joille on jostain syystä kovin tärkeää päteä ilmoittamalla, että kyseessä on (‘vuosikymmeniä’ 😉 !) vanha resepti tai että eivät tykänneet. Ketä kiinnostaa?

    Vastaa
  56. Margaritakis 17.03.2019

    Ja hyvää tuli! Kiitos!

    Vastaa
  57. Sanna 19.03.2019

    Tää on niin paras resepti! Gluteenittomana kasvossyöjänä käytän tässä kikherneistä tehtyä pastaa, mikä mukavasti lisää ruokaisuutta. 🙂

    Vastaa
  58. Pinsku 24.03.2019

    Laitoin chilin sijaan vain valkosipulia, koska pelkäsin sen olevan liian voimakas omaan makuun… Meillä ei vanhempi lapsi innostunut, mutta nuorempi ilmoitti, että voisi syödä tätä hienossa ravintolassa, jos ei muuta olisi tarjolla! Kiitos siis aivan mahtavasta ja jatkoon menevästä ideasta -oli itsellekin kuin ravintolakokemus omasta uunista! Ihanan yksinkertaiset ainekset! (Ps. Lapsille oli spagetin kans jauhelihakastiketta, et saivat mahat täyteen…)

    Vastaa
  59. Pilvi 30.03.2019

    Mmmmm.. kaipailen usein Kreikkaan syömään kreikkalaista ruokaa. Kun tämä tuli uunista, oli tuoksu aivan huumaava ja pystyin kuvittelemaan olevani jossain Välimerellisessä ihanassa pikkukylässä. Herkullista ja yksinkertaista!

    Vastaa
  60. Keltsu 10.04.2019

    Kiitos hyvästä reseptistä. Tätä on ehditty tehdä jo monta kertaa ja vähän varioiden. Meidän mielestä tässä toimii itseasiassa (ainakin tuota Pirkka-fetaa) paremmin halvat salaattijuustot, niiden rakenne toimii paahdettuna mielestäni paremmin, kokeilluista fetoista taas jäi vähän jännä rakeisuus lopputulokseen. Maku ehkä miedompi tosin.

    Vastaa
  61. Meri 15.04.2019

    NAM! Heitin vuokaan myös sipulin ohuisiin lohkoihin viipaloituna ja yhden keltaisen paprikan puolikkaina suikaleina. Toi puolikas chili antaa juuri sopivasti potkua pastaan. Kiitos! 🙂 Takuuvarmasti teen uudelleen.

    Vastaa
  62. Titta 18.04.2019

    Hei, tämä herkku on tullut tehtyä heti ilmestymisestään lähtien monen monta kertaa. Viimeksi tänään. Alkuun tein kokeiluja eri tomaateilla ja fetoilla mutta maultaan, kosteudeltaan ja muhevuudeltaan ihanimman version sain aikaan Lefkotirin lehmänmaitofetalla ja juuri noilla Pirkka Parhaat terttukirsikkatomaateilla. Kiitos ihanasta reseptistä!

    Vastaa
  63. E 01.05.2019

    Tämä on ihan parasta! Kiitos reseptistä. Toivottavasti teet jatkossakin erilaisia kasvispastareseptejä 🙂

    Vastaa
  64. avuton 02.05.2019

    Osaako joku sanoa, kauanko tämä säilyy hyvänä jääkaapissa? 🙂 Voiko vielä seuraavana päivänä lämmittää?

    Vastaa
  65. Minna :) 25.05.2019

    Slurps, just aloin tehä ex tempore tätä kun sattui melkein kaikki tarvikkeet olemaan valmiina, ja nyt syön tätä ekaa kertaa! Olen ollut flunssassa, ja tämä pieni chilin ja valkosipulin polte tekee tosi hyvää. Tuoretta chiliä mulla ei ollut, mutta laitoin chili flakeseja purkista, hyvin sopii näinkin, ja tosiaan valkosipulia lisäsin mukaan.

    Mulla ei tullut noin kaunista paahtunutta lopputulosta, ja aloin jo miettiä, meneekö homma mönkään. Kuitenkin maku on täysin kohdillaan.

    Ensi kerralla aion laittaa toisenkin rasian kirsikkatomaatteja – ne jotenkin vaan “hukkuvat” tuonne! Samoin tykkään varioida hyväksi havaittuja (kuten tämä!) reseptejä, joten aion joskus kokeilla tätä paprikalla, joskus kesäkurpitsalla, ja miksei sekä-että jos toimivat. Samoin aloin miettiä, sopisiko tonnikala joukkoon! 🙂 Toki ruoka on sitten jo aivan erilainen, mutta tosiaan variointimahdollisuudet tekevät reseptistä kuin reseptistä aina vieläkin käyttökelpoisemman.

    Suurkiitos tästä! 🙂

    Vastaa
  66. Outi K 27.05.2019

    Kiitos herkullisesta reseptistä!! Tätä on jo muutaman kerran tullut tehtyä ja joka kerta laitan lisää tomaatteja 🙂 Olen myös viimeisimpiin lorauttanut hieman hapoksi balsamiviinietikkaa ja erinomaisesti sopii!
    Seuraavaksi aion kokeilla gluteenittoman pastan kanssa, sillä tästä saisi hyvän tarjoiltavan illanistujaisiin… 🙂
    Kiitos vielä kerran!!

    Vastaa
  67. Minsku 29.05.2019

    Haluaisin kokeilla uunifetapastaa (kyllä, olen myöhäisherännäinen), mutta valitettavasti en voi syödä tomaatteja. 🙁 Onkohan tomaatti korvattavissa jollain toisella vihanneksella, oletko kokeillut?

    Vastaa
  68. Tuikku 01.06.2019

    Ideoita, mihin vaihtaa feta reseptissä? Itse tykkään kyllä, mut lapsi ei fetan suurin ystävä.

    Vastaa
  69. Minnimoi 01.06.2019

    Kiitos aivan ihanasta reseptistä! Olen aika kömpelö kokki, mutta tämän reseptin vuoksi tuntui, että olen kyllä oman elämäni jyrkisukula. Aivan älyttömän helppo ohje ja mahtava lopputulos. Alan seurata blogiasi nyt vakituisesti. Ihanaa, kun jaksat jakaa osaamistasi!

    Vastaa
  70. Minna :) 06.06.2019

    MINNA 🙂 täällä taas!

    Tein eilen tätä uudestaan, ja tällä kertaa lisäsin kirsikkatomaattien määrää noin puolella ja lisäksi lohkoin tomaatit puoliksi. Lisäksi upotin ruokaan mukaan paahtumaan nuupahtamaisillaan olleen paprikan pieninä kuutioina. Chilinä oli jälleen ruohe purkista.

    Toimi tosi hyvin. Paprika antoi ruokaan lisämakua ja -rakennetta ja lisäsi kasvisten määrää kuin huomaamatta. Lisäksi tein niin että valmiin ruoan päälle puolitin vielä tuoreita kirsikkatomaatteja. Ne jotenkin raikastivat ruokaa ja komppasivat makumaailmaa. Tästä taisi tulla luottotuunaukseni tähän reseptiin. Suosittelen kokeilemaan!

    Edelleen suurkiitos reseptistä! 🙂

    Vastaa
  71. Tete 08.06.2019

    Kahdella ekalla valmistuskerralla ihan älyttömän hyvää! Nousi suosikkireseptieni joukkoon 🙂

    Erikoista, mutta kolmannella kerralla jotain meni selvästi pieleen, haisi ja maistui oudolta. Vaikka ihan samat raaka-aineet… meni roskiin :/

    Vastaa
  72. Laura 10.08.2019

    Tää on upea resepti! Niin helppo, maukas ja muunneltavissa omaan makuun sopivaksi. Itse lisäsin parsakaalia uuniin, nam! Sipulia laitan varmaan ens kerralla vielä lisäksi!

    Vastaa
  73. Heidi 13.08.2019

    Kiitoksia reseptistä! En ole edes suuri pastan ystävä, mutta pakkohan tätä oli kokeilla. Aivan loistava resepti, niin herkullista. Nyt alkoi pastakin maistumaan. Ensi kerralla kokeilen lisätä myös valkosipulin.

    Vastaa
  74. Marko 21.09.2019

    Täytyykin kokeilla jo tänään. En ole aikaisemmit pastasta välittänyt mutta tämä näyttää jo hyvältä!

    Vastaa
  75. Isa 02.11.2019

    Ihana resepti :). Hyvin samantyyppinen löytyy Julia Tuvessonin Plåtmat-kirjasta, mutta siinä on vähemmän öljyä, ja seos syödään leivän kanssa. Herkullista sekin.

    Vastaa
  76. Proteiininatsi 03.12.2019

    Proteiiniksi en ite lisännyt kanaa, jälkiruuaksi söin proteiinivanukkaan (proteiinia 20g). Näin huolehdin aterian proteiinitarpeista, eikä tarvinnut lisätä kanaa tms.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *