Skip to main content

Veriappelsiini GT I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Drink photography I Blood orange gin tonic

Tammikuussa ei vietetty tipatonta, vaan siemailtiin sivistyneesti verigreippi gin tonicia. Helmikuun #sesonkiGT jatkaa sitruslinjalla.  Viime viikonloppuna vietettiin Viimeistä Murua Myöten -blogin Saaran tupareita. En tuntenut bileistä emäntää ja isäntää lukuunottamatta ketään. Valmistauduin kohtaamaan tuvallisen lääketieteen opiskelijoita ginipullo, ananasshakeri ja viisi kiloa veriappelsiineja kainalossa. Jennin GT baari toimi samalla tuparilahjana. Yksinkertaisimmissa veriappelsiini gin tonic resepteissä näkyy sekoitettavan giniä, tuorepuristettua veriappelsiinimehua ja tonic vettä. Lisäsin omaan versiooni talvista tunnelmaa ripauksella muscavadosokeria, timjaminoksalla ja tähtianiksella. Nämä geeteet olivat hitti!

Veriappelsiini GT I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Drink photography I Blood orange gin tonic

#kuukaudenruokahaaste ja sitrukset!

Aikojen alussa blogeissa kiertänyt Kuukauden ruokahaaste on takaisin, mutta uudistettuna! Kiitos Hanna ja Hannele haasteen elvyttämisestä. Siinä missä vanhassa ruokahaasteessa osallistujien resepteistä äänestettiin voittaja, niin nyt uudistuneessa ruokahaasteessa pidetään vain hauskaa. Kun kukaan ei voita, kaikki voittavat. Ruokahaaste ei myöskään ole mikään suljetun piirin juttu, vaan kuka tahansa voi osallistua.

Kokit ja Potit-Hannele ohjeisti blogissaan miten osallistua:

Kuukauden ruokahaasteen teemana on helmikuussa sitrukset. Kokkaa siis jotain sitrusta sisältävää, ja jos haluat, jaa luomuksesti hästägillä #kuukaudenruokahaaste. Tavoitteena on saada aikaan hyvää mieltä, yhteisiä kokemuksia ja jaettuja ideoita. Voit osallistua kuukauden ruokahaasteeseen Instagramissa, Facebookissa tai vaikka ihan vain omaksi iloksesi omassa keittiössäsi.

Veriappelsiini GT I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Drink photography I Blood orange gin tonic

Veriappelsiini gin tonic

2 kpl

8 cl Kyrödistillery Koskue giniä
1 veriappelsiini
1/2 tl muscavadosokeria (tai fariinisokeria tai ruokosokeria)
timjaminoksa
1 dl ginger alea
loraus tonic vettä

koristeluun:
veriappelsiinisiivu
2 tähtianista
jäitä

Purista veriappelsiinin mehu. Sekoita gini, veriappelsiinin mehu, sokeri ja timjaminoksa shakerissa. Laita jäät lasien pohjalle, jaa juoma laseihin ja kaada päälle ginger alea ja tilkka tonic vettä.  Viimeistele veriappelsiini gin tonic tähtiniksella ja veriappelsiinisiivulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole shakeria, laita gini,  veriappelsiin imehu ja timjami laseihin ja sekoita voimakkaasti lusikalla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti