Skip to main content

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Gin o’clock! Gin tonic eli tuttavallisemmin ”gt” on tehnyt uuden tulemisen jo hyvän aikaa. Mieleeni ovat jääneet kummittelemaan niin Amsterdamin vaniljainen raparperi gt kuin Kööpenhaminan  raikas klassikko rosmariini-karpalo. Suurin osa drinkkielämyksistäni on tapahtunut ulkomailla, jo ihan siitä sattuneesta syystä, että lähiömutsin tulee harvemmin pyörittyä Helsingin kapakoissa. Mutta nyt kun elämääni on tupsahtanut vuosikymmenen jälkeen yllättävää vapaa-aikaa, niin keksin lanseerata oman keittiön sesonkigeeteet! Geeteen juomiselle olen asettanut yhden säännön: dokaan vain seurassa.

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Kohtuus on muutenkin avainsana kun aletaan nauttia hermomyrkkyä nimeltä alkoholi. Ei tarvitse katsoa kovinkaan kauas (who am I kidding) omaan nuoruuteen, niin väkevien juominen on taitolaji. En tiedä sopivatko väkevät varsinaisesti kenellekään suurissa määrin, mutta itselleni ainakin olen saanut niillä aikaiseksi niin hallitsemattomat humalat, että noudatan erityistä varovaisuutta. Yksi tai kaksi huolellisesti valmistettua kaunista juomaa seurassa on vielä hauskaa.  En siis aio viettää tipatonta tammikuuta, vaan ajattelin tissutella kohtuudella koko vuoden. Niin me sitten Idan kanssa siemailimme eräs tiistai aamupäivä kasuaalisti verigreippigeeteet.

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Hurmaa verigreipillä #sesonkigt

Luvassa on kerran kuussa #sesonkigt ja samalla hashtagilla löydät kaikki sesonkidrinkit Liemessä Instagramista. Tammikuun inspiraationlähteeni ja sesonkihedelmä on happaman hurmaava verigreippi. Pinkkiä ilmettä vahvistamaan blandasin ginin verigreipin mehulla ja Fentimansin pinkillä ruusulimonadilla. Verigreippi gin tonic sheikattiin Clas Ohlsonilta bongaamallani kultaisella ananasshakerilla, mutta drinkin sekoitus onnistuu ihan käsipelilläkin lusikalla.

Verigreippi gin tonic

2 annosta

8 cl Kyrö Distilleryn Napue giniä
1/2 verigreipin mehu
1 rosmariininoksa
noin 2 dl Fentimans ruusulimonadia
jäitä

Purista verigreipin mehu. Sekoita gini, verigreipin mehu ja rosmariininoksa shakerissa. Laita jäät lasien pohjalle, jaa juoma laseihin ja kaada päälle Fentimans ruusulimonadia. Viimeistele verigreippi gin tonic rosmariininoksalla ja vaikka greippisiivulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole shakeria, laita gini, verigreippimehu ja rosmariini laseihin ja sekoita voimakkaasti lusikalla.

Verigreippi I Gin tonic I Gin & Tonic I Gini I Drinkki I Cocktail I Juoma I Resepti I Ohje I Hedelmä I Ruokakuvaus I Pink grapefruit gin tonic

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti