Skip to main content

Naanleipä I Resepti I Naan-leipä I Leipä I Leivonta I Intialainen I Itsetehty I Ruoka I Helppo I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Naan bread I Food photography

Pomminvarma naanleipä resepti! Listasin Instagram stooreissa mukanani kulkevat lemppariruokakirjani, joista oikeasti kokkaan tai haluan kokata mahdollisimman pian. Pinossa oli myös jo pölyttynyt esikoisteokseni Katukeittiö. Hämmennyin ihan kaikista saamistani privaviesteistä! Katukeittiö on vieläkin teidän ahkerassa käytössä kaikkien vuosien jälkeen. Ja totta, siitä löytyy monta käyttökelpoista pomminvarmaa perusreseptiä. Yksi näistä klassikoista on intialainen naanleipä, jota voi dipata vaikka linssicurryyn tai laksaan eli aasialaiseen nuudelikeittoon. Jos et satu omistamaan tandooriuunia niin naanleipä valmistuu kuumassa lämpötilassa grillivastuksen alla tavallisessa uunissakin. Palohälytinvaroitus!

Naanleipä I Resepti I Naan-leipä I Leipä I Leivonta I Intialainen I Itsetehty I Ruoka I Helppo I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Naan bread I Food photography

Pomminvarma naanleipä resepti
Katukeittiö-kirjasta

8 kpl

2 dl kädenlämpöistä vettä
7 g kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl turkkilaista jugurttia
1 rkl hunajaa
suolaa

voisulaa

Aseta kahvikuppiin kädenlämpöinen vesi ja kaada päälle kuivahiiva. Anna seistä 10 minuuttia, älä sekoita. Sekoita joukkoon muut aineet ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin 1,5 tuntia.

Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen grillivastuksella. Kaulitse pitat lituskoiksi ja voitele kirkastetulla voilla tai  sulalla voilla. Paista uunissa esikuumennetun pizzakiven tai uuninpellin päällä n. 1-2 minuuttia. Nosta valmiit lituskaleivät pyyhkeen alle että ne pysyvät pehmeinä. Tarjoile gheen eli kirkastetun voin tai voisulan kera.

Naanleipä I Resepti I Naan-leipä I Leipä I Leivonta I Intialainen I Itsetehty I Ruoka I Helppo I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Naan bread I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

 • Johann sanoo:

  Muijalla on aika iso kahvikuppi 😉 No kyllä tästä ymmärtää. Kiitos reseptin jakamisesta. Rakastan Naan-leipää, varsinkin valkosipuli-naan-leipää.

 • Helena sanoo:

  Hyvin kirjoitettu, mutta leivät oli valitettavasti melko mauttomia.

 • Sirpa sanoo:

  Entäs jos ei ole grillivastusta? Onnistuuko silti?

  • Jenni sanoo:

   Varmasti onnistuu, mutta pintaan ei ehkä tule niin kauniita ja ”autenttisia” jälkiä. Nostat vain hieman lämpötilaa ja voi olla että uunitus kestää hieman pidempään.

 • aber etwas sanoo:

  ”Hyvin kirjoitettu, mutta leivät oli valitettavasti melko mauttomia.”

  Erityisesti hienosti kuvattu, mikä onkin ollut ruokablogien pääasiallinen koukku aivan alusta asti – pienen tarinan kera.

  Suosittelen jatkamaan veivaamista koneella 2-3 minuuttia, vähentämään veden määrää ja lisäämään jugurttia ja käyttämään mielellään happaminta jugurttia mitä hyllystä saa. Paljon pidempi nostatusaika kylmässä ja pienempi määrä hiivaa tekee hyvää. Pienen osan vehnäjauhoista voi vaihtaa maukkaampiin jauhoihin kuten täysjyväspelttiin. Kesken paiston voi leivän pinnalle myös ripotella vastajauhettua mustapippuria, raastettua valkosipulia tai juustokuminaa. Tai mitä vain maustetta joka maistuu.

  Pieni kippo gheetä tai hyvää öljyä (todellakin näin) pöydässä on joillekin syöjille maistuvampi tapa kuin esitetty yltäkylläinen ja kuvauksellinen valelu koko leivän ympäri.

 • Meiju sanoo:

  Kiitos paljon tästä ohjeesta❣️ tuli ihan mielettömön hyviä ja pehmeitä! Laitan reseptin talteen jotta voin tehdä näitä vielä monesti. ❤️?

 • Tuleeko noista, kaikki kikat huomioiden, oikeasti sitä mitä haetaan? Näyttää jotenkin kuivilta jne. Vai onko kyseessä joku tekohygge, ihanaa, kun lääkkeet futaa niin, että vapaalla jalalla kaikki vain on NIIN kuin jouluihmisellä? Jos nuo leivät on oikeasti hyviä, niin aloitan vaimoni yllätykseksi kokkaus harrastuksen opettelemalla tekemään hyvää naan-leipää. Alkaa tuo kalliiden leipien irvikuvien raahaminen kaupoista olla osaltani lopussa. Ps. Ravintolassa PITÄÄ aina sanoa henkilökunnalle, ystävällisellä tavalla, jos ruoka tms.ei ole sitä mitä sen on annettu ymmärtää olevan. Muuten meille syötetään just sitäkin. Tsemppiä kaikille?.

 • Angrymom sanoo:

  Hyvä ohje, tällä tuli hyviä leipiä ja perhekin tykkäs! Tää menee jatkoon ja tehdään toistekin hyvän ruuan kaveriksi.

 • Kirsti Kemppainen sanoo:

  Ihania!?Just oikeanlaisia mun makuuni!

 • Jukka sanoo:

  Perkeelen hyviä?

 • Vesa sanoo:

  Aivan loistava pitsa pohja.

Jätä kommentti