Skip to main content
linssicurry resepti

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, ASENNEMEDIA & RISENTA

Kun saa itse päättää kesälomansa pituuden, niin eihän siitä meinannut tulla loppua. Olihan se nyt ihan sairaan siistiä maata himassa kalsareissa päivät pitkät ja etsiä inspiraatiota katon rajasta. Viime viikolla arki vyöryi päälle hyökyaallon lailla. Nyt, ehkä enemmän kuin koskaan, tarvitaan niitä helppoja reseptejä meille arjen sankareille. Kermainen ja mausteinen linssicurry punaisista linsseistä ja tölkkitomaateista on just sitä ja porisee valmiiksi lähes itsekseen. Jos sulla on elämässäsi ylimääräiset kymmenen minuuttia, niin helppo ja raikas minttu-jogurttikastike ja lisukeriisi taittavat mukavasti tulisuutta. Yksinkertaisimmillaan linssicurryn voi tarjoilla tuoreen leivän kera.

linssicurry resepti

Pääsääntöisesti meidän arjen kasvisreseptit ovat linssicurryn tapaan täyttäviä ja ruokaisia – mitään muuta en edes yrittäisi nostaa pöytään lihaani Nirson nenän eteen. Kasvisruokiin saa lisättyä ruokaisuutta  ja proteiineja helposti linsseillä ja pavuilla. Linssit on mun suosikkeja, koska ne eivät vaadi minkäänlaista esivalmistelua. Kuivakaapista vakkarina löytyviä punaisia linssejä voi hulauttaa desin tai pari melkein ruokaan kuin ruokaan, kunhan katsoo että nestettä on vastaavasti riittävästi. Linssicurry onnistuu vuoden ympäri tomaattimurskasta tai kokonaisista säilötyistä tomaateista. Elokuussa tuoreet kotimaiset tomaatit ovat  toki parhaimmillaan, joten jos vain saat näppisi maukkaisiin tomaatteihin, niin pussillisen upottaa tähän ruokaan helposti.

Punainen linssicurry

6 valkosipulinkynttä pienittynä
1 sipuli pienittynä
1 punainen chili pienittynä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl kuminansiemeniä
3 dl Risenta punaisia linssejä
2 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
7 dl vettä
1 tlk luomu kookosmaitoa
1 rs kirsikkatomaatteja

Tarjoiluun:

tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
Risenta kuorittuja seesaminsiemeniä
minttu-jogurttikastike
Risenta luomu raakariisiä tai Riisi & seesamisekoitus

Kuullota pannulla öljyssä valkosipuli, sipuli, chili, kuminansiemenet ja korianterinsiemenet. Lisää raastettu inkivääri ja paista muutama minuutti. Lisää säilötyt tomaatit, linssit, vesi ja suola. Anna porista ilman kantta noin tunti. Lisää kookosmaito ja kirsikkatomaatit, anna hautua vielä hetki. Lisää vettä tarvittaessa.

linssicurry resepti

Minttu-jogurttikastike

4 dl maustamatonta jogurttia
kourallinen pienittyä tuoretta minttua
1 tl hunajaa
0,5 tl kurkumaa
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki ainekset.

linssicurry resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day –  nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

18 Kommenttia

  • Hanna sanoo:

    Miten herkulliselta kuulostava ohje syksyn iltoihin! Mutta kysymys silti muokkaamisesta: käviskö jogurttikastikkeeseen joku muu kuin minttu? Korianteri vaikka? Minttu ei vaan uppoa 🙁

    • Jenni sanoo:

      Minttu on aika vahva yrtti, joten jos se ei uppoa niin skippaat vaan sen. Korianteri sopii jogurttikastikkeeseen oikein hyvin! Herkullisia syysiltoja Hanna 🙂

  • Sari sanoo:

    Linssit on meillä pelastaneet monta kiireistä arkea. Ja kyllähän noilla linsseillä tulee herkuteltua toki muulloinkin. Tosiaan, noilla saa ruokaisuutta aikaiseksi moneen soppaan ja pataan, kunhan muistaa sen nesteen.

    • Jenni sanoo:

      Näimpä. Esim kasvissosekeitot on musta usein liian kevyitä. Lopputuloksena syö ”kevyen” keiton ja vetää pussillisen leipää päälle 😀 Linsseillä saa sitä ruokaisuutta ja keittokin pitää paremmin nälkää 🙂

  • Peggy sanoo:

    Tiedän tunteen liiankin hyvin. Tänään vaihdoin ne kalsarit kotimekkoon, jolla kehtaa pyyhältää ihmistenkin ilmoilla.

    Aivan superihanan näköinen ruoka, melkein tuntee tuksun jo ruudun toiselle puolen!

    • Jenni sanoo:

      Haha, hyvä Peggy! Mäkin aloin saada työvaihdetta päälle vihdoin viikonloppuna 😀 Heti maanantaina koitti taas arki ja Mini tuli kipeäksi. En kestä kun nää syksyt on aina tätä sairastamista, PUUH!

  • Marja sanoo:

    Vaikuttaa herkulliselta, mutta täytyy tarkistaa:
    Laitoitko oikeasti kuminan siemeniä etkä juustokuminan eli jeeran siemeniä?

    • Jenni sanoo:

      Maustepussi on nyt työhuoneella ja en saa tähän hätään 100 % varmuutta, mutta olen aika varma että laitoin kuminan siemeniä 😀 Juustokumina käy tähän varmasti myös paremmin kuin hyvin!

  • Tuo näyttää kyllä erittäin herkulliselta. Kaikki nuo väritkin. Linssit ovat hieman jääneet meidän arkikeittiössä, mutta pitäisi taas joskus kokeilla.

    • Jenni sanoo:

      Kiitos Taru <3 Ehkä linssit ovat sellaisia että ne taas syksyä kohti muistuvat mieleen kun alkaa tehdä mieli lämmittäviä keittoja ja patoja 🙂

  • Näyttääpä hyvältä! Linssit on vakiokamaa mun keittiössä ja syön niitä monella aterialla viikossa. Niin hyvää, monipuolista ja halpaa 🙂

  • Minna Vuo-Cho sanoo:

    Minulla on menossa toinen viikko loman jälkeen, mutta ei tässä nyt näytä kone käynnistyvän millään. Onneksi on perjantai tällä viikolla vapaata. Jos vaikka pitkästä viikonlopusta saisi jotain puhtia.

    Minä tykkään linsseistä tosi paljon ja tuo curry näyttää ihan hirveän hyvältä. Harmi vaan, että kukkakaalien lisäksi linssit ovat meillä jostain syystä tosi vaikeita – varsinkin punaiset aiheuttavat jonkinlaisen kollektiivisen hylkimisreaktion miesväessä.

  • Virpi sanoo:

    Tällä reseptillä tehty jo muutaman kerran, ehdoton suositukseni! Parhaalta maistui trangiassa keiteltynä vaelluspäivän iltaruokana.

  • Inka sanoo:

    Oikeastiko kuminaa, eikä jeeraa? Saisinko tähän jonkun selvyuden?

  • Marja sanoo:

    Olipa herkkua, kiitos reseptistä! Menee varmasti jatkoon. Ihanan iso satsikin vielä, syötiin tästä kahteen naiseen useempi päivä, jes.

  • Kirsi Eskola sanoo:

    Mistä löysit korianterin -ja kuminansiemeniä? Asun Helsingissä mutta ainakaan Prismoissa ei ole.. kiitos tiedosta

  • Palmunkasvattaja sanoo:

    Kokeilin ja oli hyvää! Vähentäisin ehkä vettä hiukan, jos tosiaan käyttää kookosmaitoa eikä kermaa. Ostin kuminan ja korianterin siemeniä ihan lähikaupasta (S-Market) ja hyvin toimivat. En käyttänyt siis jeeraa/juustokuminaa. Kiitti herkullisesta reseptistä, joka teinillekin kelpasi! Tätä riittää useammaksi päiväksi.

  • Maria sanoo:

    Tää on ihan parasta! Söin just kolme lautasellista ja mieli tekis lisää mut enää ei uppoa?

Jätä kommentti