Skip to main content
välipala

Kaupallinen yhteistyö, Valio ja Asennemedia

Olin eilen Yle Puheessa turisemassa kukkakaalista (kiitos, ihan ookoostii lähtenyt #kukkakaalitalkoot käyntiin) ja muista ruokamaailman ilmiöistä. Toimittajan oli kuullut sellaisiakin mielipiteitä, että välipalojen syöminen lihottaa ja pitäisi pitäytyä vain pääaterioissa. Vaikea kuvitella, että kukaan olisi terveellisillä välipaloilla lihonnut. Eiköhän kaikki ole kiinni siitä mitä syö, oli se sitten välipala tai ei, ja syö sen verran kuin kuluttaa. Ei ole myöskään yhtä oikeaa tapaa syödä joka toimisi kaikille. Oma ruokarytmini perustuu pitkälle nälän tunnustelemiseen, oman ruokarytmin tuntemiseen sekä ennakointiin. Toki lasten ruokarytmi määrää tahdin aika pitkälle tässä talossa. Perheenjäsenten erilaisia ruokarytmejä ajatellen kaapeista löytyy aina helposti välipalaa.

Parempaa välipalaa

Meidän muksuilla on krooninen nälkä ja aina on välipala-aika. Nälkäinen kolmevuotiaskin on yllättävän itsenäinen mitä ruoan hankkimiseen tulee.  Olohuoneessa meillä on aina vati täynnä hedelmiä käden ulottuvilla ja leipäkorissa ruisleipää. Jääkaapista löytyy maustamatonta Valio Luomu luonnonjogurttia, johon lapset voivat itse lisätä mysliä, marjoja ja hunajaa. Miten se hunajatuubi onkin aina tyhjä? Valiolta saapuu nyt kauppoihin todella odotettu uutuus, Valio Luomu välipalarahka, jota tästedes aion stäkätä jääkaappimme täyteen. Luomu välipalarahkassa ei ole lainkaan lisättyä valkoista sokeria, vaan makeus tulee marjojen ja hedelmien sokereista. Makuina on marjainen mansikka-mustikka ja persikka-banaani. Banaani kovettaa herkästi Minin vatsaa, joten olen superonnellinen tuosta marjavaihtoehdosta. Herra Simpukka taas on banaanisyöppö, joten hän on superonnellinen tuosta persikka-banaani vaihtoehdosta 🙂 Täyteläinen välipalarahka maistuu suuhun sen verran makealta, että se käy myös herkutteluun. Kohtuullisuuden puolesta puhujana sokeri ei ole mikään mörkö meidän taloudessa, mutta päivittäiseen ruokavalioon vähempisokeriset välipalat ovat erittäin tervetulleita. Olisi kiva kuulla millaisia välipaloja teillä syödään?

5 ateriaa päivässä – minimissään

Aamumme lähtevät käyntiin kaurapuurolla. Lapset vaikuttavat olevan lopeensa kyllästyneitä puuron syömiseen. Mutta auta armias jos puuroa ei joku aamu olekaan tarjolla. Niiden maailma romahtaa ja alkaa välitön puurovinkuna, jota kalloporaksikin meidän perheessä kutsutaan. Syömme kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Arkena lapset saavat lounaan tietysti koulussa ja tarhassa. Olosuhteiden täytyy olla äärimmäiset, jotta itsekään skippaisin lounasta. Lounaalla pelkkä kevyt salaatti ei todellakaan riitä, vaan vedän yleensä kunnon lämpimän ruoan. Lounaalla vältän vetämästä buffaövereitä, jotta jaksaisi tehdä iltapäivän vielä tehokkaasti töitä. Viikonloppuisin rytmimme ei oikeastaan muutu. Jos oikein aikaisen ollaan herätty, niinkuin ollaan, niin saatetaan vetää lounasta lauantaiaamuna jo siinä kymmenen jälkeen kun muu maailma vasta heräilee.

Arkena lapset syövät välipalaa tarhassa ja koulussa. Iltaruoka syödään kotona heti viiden jälkeen. Viikonloppuisin iltaruoka saattaa hieman venähtää, joten iltapäivästä vedetään kaikki yhdessä välipalaa. Nirso vetää protskuja eli maitorahkaa suoraan purkista. Minä ja lapset syödään joko rahkaa, jogurttia, hedelmiä tai ruisleipää. Parin vuoden sinnikäs juustosiedätyshoito on tuottanut tulosta ja Herra Simpukka suorastaan vaatii leipänsä päälle juustoa. Valkoisen sokerin lisäksi yritetään suitsia suolan käyttöä arjessa. Lasten suosikista Valio Oltermannista on tulossa nyt myös vähempisuolainen versio, jossa tavallista suolaa on korvattu Valion uudella innovaatiolla Valio ValSa maitosuolalla. Iltapalaksi syödään – yllätys yllätys – puuroa!

välipala

Pieni välipalakysely: montako ateriaa teillä syödään päivässä ja mitä syötte välipalaksi?

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Anne sanoo:

  Meillä taapero syö 5 ateriaa päivässä + välillä lisäksi vielä lisävälipaloja. Kasvava nuori ja sitä rataa 😀 itse syön aina kolme ateriaa + joskus välipalan ja joskus iltapalan.

  Innostuin näistä rahkoista nyt niin, että käyn etsimässä kaupasta meillekin testiin 🙂

  • Jenni sanoo:

   Kyllä ne nuoret vaan saattaa syödä uskomattomia määriä! Yksi ilta Herra Simpukka 3 v veti enemmän lihapullia kuin Nirso 😀 Testaa ihmeessä rahkat!

 • Beachhousekitchen/Heli sanoo:

  Kiitos uutuustuotevinkistä, tykkään itse kovasti rahkoista, kun niistä saa proteiineja ja tässä uutuudessa näyttäisi olevan vähemmän sokeriakin! Miellä syödään taaperon aterioiden mukaisesti ja välipaloina mm. perunarieskaa ja juustoa, karjalanpiirakkaa, munakasta, smoothieita, banaanilettuja, marjoja, sämpylöitä jne.

  • Jenni sanoo:

   Juu, ei ole näissä rahkoissa lainkaan lisättyä valkoista sokeria, ainoastaan marjoista ja hedelmistä! Välipalalista kuulostaa tutulta. Ruisleipää myös kuluu paljon 🙂

Jätä kommentti