Skip to main content
Mifu laksa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, VALIO JA ASENNEMEDIA

Olen pitänyt majaa jaetulla työhuoneella Vallilan teollisuusalueella viime syksystä lähtien. Lähitienoon vähänkään houkuttelevat lounaspaikat on nopeasti koluttu läpi. On kuitenkin rajansa kuinka usein voi syödä joko japanilaisen Mashiron aburidon-lohta tai Vallila Bitesin mättöburgereita. Kotona mukulat syövät kaiken sitä mukaa kun ehdin valmistaa, joten eväätkin jäävät laihoiksi. Työhuoneen kaappien pohjalta löytyy yleensä nyt ainakin valkosipulia, sipulia, tomaattimurskaa, mausteita, erilaisia maitotuotteita, pähkinöitä ja kuivia ruoka-aineita. Laksa eli aasialainen mausteinen nuudelikeitto on mielettömän monipuolinen ruoka, jota on helppo varioida. Laksa saa intensiivisen makunsa chilitahnasta. Tahna säilyy viikon jääkaapissa, joten loppuviikon lounaat syntyvät jo nopeammin. Perinteisen kookosmaidon sijaan kokeilin liemeen normaalia kermaa hieman raikkaampaa Valio ruokakerma & rahkaa. Nuudelikeitto kaipaa proteiinia, joten lisäsin joukkoon sellaisenaan Valion uutuustuotetta eli Mifu Intian Currya. Mausteinen laksa avaa röörit,  chili potkii sopivasti hereille ja nälkä lähtee ilman väsyttävää ähkyä. Näillä eväillä jaksaa taas painaa loppupäivän!

Mifu laksa Mifu laksa

Mifu laksa


chilitahna
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
3 cm raastettua inkivääriä
1 rkl juustokuminaa
1 tl savupaprikamaustetta
1 dl suolapähkinöitä
(vettä)
rypsiöljyä paistamiseen

riisinuudeleita tai ohuita vermicelli nuudeleita
1 prk Valio MiFU Intian curry
1 rkl kanafondia
6 dl vettä
1,5 dl Valio ruokakerma ja rahka (tai kookosmaitoa)
1 limen mehu + kuori hienoksi raastettuna

tarjoiluun esimerkiksi
tuoretta chiliä, sriracha-kastiketta, thaibasilikaa, limeä, tuoretta minttua, suolapähkinöitä, korianteria…

chilitahnan valmistus
Kuullota öljyssä pannulla silputut sipulit ja chili. Lisää mausteet ja anna paistua vielä hetki. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen mukaanlukien pähkinät. Aja sileäksi tahnaksi ja lisää vettä tarpeen mukaan.

Laksan valmistus
Valmista ensin riisinuudelit keittämällä ohjeen mukaan. Kuumenna chilitahna kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kanaliemi,  Valio ruokakerma & rahka ja limen mehu. Anna hautua hetki ja lisää lopuksi Mifu ja riisinuudelit.

Mifu laksa

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa
Luova Workshop  I valokuvaus I Instagram I Pinterest 25.3 & 26.3

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti