Skip to main content

Sesongissa juuri nyt: tölkkiruoka! Haen mielellään inspiraatiota ruoanlaittoon  kotimaisista kauden kasviksista ja hedelmistä ja pitkän talveen jälkeen alan olla ihan lopen kyllästynyt tölkkiruokaan, perunoihin ja kaalinpäihin. Eikö vois vaan jo olla kesä ja satokausi parhaimmillaan. Edes parsa- tai raparperikausi. Sami Tallbergin uusimman ja mielenkiintoisen keittokirjan Makuparit mukaan kyyhkyn lihaa muistuttavat kotimaiset oravat ovat nyt sesongissa. Sunnuntain metsäkävelyllä Keskuspuistossa yritin kyllä tähyillä puunlatvoja, mutta lopulta kaarroin kiltisti takaisin lähikaupan säilyketölkkiosastolle. Näillä leveysasteilla ja metsästystaidoilla ei auta kuin tehdä voitavansa niistä raaka-aineista mitä on saatavilla. Tunnen piston sydämessäni lapatessani tuontitavaraa ostoskoriin, mutta talvella kotimaisten sesonkiruokien syöminen tuntuu ylivoimaisen vaikealta ja totaali kyllästyminen ei auta asiaan. Tai siis kun eihän niitä sesonkiruokia oikein ole. Lämmittävä tomaattikeitto paahdetuilla savupaprika-kikherneillä tekee kotimaisen satokauden odottamisesta hitusen helpompaa.

tomaattikeitto

Reseptin inspiroi: Cashew Kitchen

Tomaattikeitto kikherneillä

8 hlö

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 raastettua porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tlk Mutti tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
2 Muttitölkillistä vettä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl savupaprikamaustetta
1 rkl paprikamaustetta
1 tl kuivattua meiramia (tai oreganoa, timjamia)
ripaus kurkumaa
loraus hunajaa
1 korkillinen punaviinietikkaa
suolaa
pippuria

tarjoiluun
kookoskermaa
lehtipersiljaa

Kuullota öljyssä siivutettu valkosipuli, pienitty sipuli ja raastettu porkkana. Lisää muut aineet ja anna poreilla noin 45 minuuttia. Valmista sillä välin kikherneet.

Savupaprika-kikherneet

1 tlk tölkkikikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl savupaprikamaustetta
ripaus kurkumaa
lehtipersiljaa

Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Lisää mausteet, sekoita ja lisää kikherneet. Pyörittele ja paista noin 5 minuuttia. Ota kikherneet pois pannulta ja lisää hakkeloitu lehtipersilja.

tomaattikeitto

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa
Luova Workshop  I valokuvaus I Instagram I Pinterest 25.3 & 26.3

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Anne sanoo:

  Tölkkitomaattien kulutus on ollut meilläkin aikamoista koko talven, eikä vähiten siksi, että minikokki ra-kas-taa tomaattikastiketta. Nyt tekisi kyllä jo mieli ihkaoikeita kotimaisia tomaatteja ja muita kevään ja kesän satokausituotteita, ei onneksi enää tarvitse odotella kauaa 🙂

  • Jenni sanoo:

   Siis meillä on myös aina Muttia kaapissa 🙂 Ennen ei ole ollut näin odottavaa tunnelmaa. Ehkä se johtuu siitä että sesonkiajattelusta on pidetty enemmän meteliä ja tuntee huonoa omaatuntoa kun ei syö vain kaalinpäitä 😉

 • Hele D sanoo:

  Eikö soppaa tosiaan sekoiteta esim. sauvasekoittimella lopuksi?
  T. Ensimmäistä kertaa kokeilemassa 🙂

Jätä kommentti