Skip to main content

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, MOCCAMASTER

Aamu on päivän paras hetki. On, on, anna kun selitän. Talviaamut olivat raskaampia –  sen myönnän. Untuvikkona en osannut mitenkään valmistaa itseäni siihen että ekaluokkalaisella Minillä on neljä (!) kahdeksan (!) aamua. Pimeinä talviaamuina yksin kulkeminen ei luonnistunut ja koko konkkaronkan oli lähdettävä hankeen tarpomaan ennen kahdeksaa. Nyt kun kevätaurinko taas näyttäytyy ja Mini kulkee yksin, aamumme ovat hidastuneet merkittävästi meidän perheelle luonnollisempaan rytmiin. Nirso tekee pitkää päivää ja iltaa jenkkifirmassa, mutta aikaisin aamulla ei tarvitse olla leimaamassa kellokorttia. Vaikka yrittäjänä pyrin tehokkaisiin työpäiviin, aamupalaverit sovin aikaisintaan 9:30 jos suinkin mahdollista. Iisien aamujen vastapainoksi pyöritänkin sitten melkein yksin arki-illat: lasten hakemiset tarhasta, ruoanlaiton, siivouksen ja no, sen arkirumban. Juuri siksi nautinkin suuresti kiireettömistä aamuista kun olemme koko perhe kasassa.

LEMPPARI PAIKKA #IWOKEUPLIKETHIS #YEAHRIGHT

Olen ehdottomasti aamuihminen, jos vain osaan mennä somettamiselta ajoissa nukkumaan. Aamuvirkku Mini herättää yleensä talon. Joskus herään vasta siihen kun Mini jo tulee suihkusta pukeutuneena karvan verran yli kuuden. Tässä suhteessa Mini ja Herra Simpukka ovat kuin yö ja päivä. Illalla kun Mini alkaa nuokkua iltapalapöydässä, Herra Simpukka alkaa vasta saamaan vaihteen päälle. Aamulla pöydät kääntyvät. Herra Simpukka havahtuu yleensä siinä vaiheessa kun kuulee minun kolistelevan keittiössä. Taapero kömpii ylös sängystä unenpöpperössä otsa rutussa ja vaatii ensimmäiseksi kahvia. Herra Simpukasta on kasvanut varsinainen taaperobarista, joka haistelee ja maistelee kahvipapuja tottuneesti. 2-vuotiaan kahvin kittaamista olemme joutuneet ymmärrettävästi hieman rajoittamaan. Ikä ei ole ollut kuitenkaan este kahvin keittämiselle, joten joka aamu-uninen taaperomme auttaa minua kahvinkeitossa. Avustan papujen oikean määrän punnitsemisessa digitaalisella vaa’alla ja mittaan veden, mutta kahvit Herra Simpukka jauhaa jo tottuneesta myllyssä, asettelee suodatinpussin, kaataa jauhetun kahvin ja napsauttaa keittimen päälle. Voitte kuvitella sen huudon mikä syntyy, jos hän on onnistunut nukkumaan onnensa ohi ja kahvit on jo keitetty. Arkiaamujen tyypillisin aamupalani on maitokahvi. Toisinaan kylkeen nautin jotain nopeaa ja helposti nieltävää kuten smoothien, puuroa tai jogurttia. Kokeilepa sekoittaa turkkilaisen jogurtin joukkoon ruokalusikallinen tahinia, turaus hunajaa ja marjoja. Maanantaiaamu ei voisi alkaa makoisammin 🙂

 

Oldie but goldie & voita oma Moccamaster

 

Pinkki Moccamasterimme väistyi viikoksi vanhan uuden mattakultaisen värin tieltä. Rakastuin! Harmi vaan että Moccamasterit lienevät sen verran lujaa tekoa, että en ihan heti keitintäni pääse vaihtamaan. Kirjasin maanantain kahvihetkemme Moccamasterin kahvipöytäkirjaan, joka on myös esillä Helsinki Coffee Festivaaleilla.

Moccamaster Instagram kilpailussa on jaossa Moccamaster kahvinkeitin ja kahvipöytäkirjoja. Jaa kuva hyvän kahvin jättämästä jäljestä (esim tunne, muisto tai vaikka kahvitaidetta) tunnuksin #hyväkahvijättääjäljen @moccamasterfi. Moccamaster arpoo joka viikko uusien osallistujien kesken yhden Moccamaster-kahvipöytäkirjan sekä kaikkien 23.4. mennessä osallistuneiden kesken yhden Moccamaster-kahvinkeittimen, jonka värin voittaja saa valita itse. Kilpailuaika on 6.3.–23.4.2017.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa
Luova Workshop  I valokuvaus I Instagram I Pinterest 25.3 & 26.3

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti