Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Fiskarsin ja Asennemedian kanssa
Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Kurkistus uuteen Liemessä-keittiöön! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: lattiasta kattoon ylettyvät valkoiset 50-luvun täyspuiset kaapit, vaalean harmaat kaakelit ja ikkunasta tulviva valo. Pienehköksi keittiöksi täältä löytyy tarpeeksi säilytys- ja laskutilaa keittiövälineilleni ja jopa tilaa pienelle aamiaispöydälle. Uuteen keittiöön olen tuonut vain oleellisen, suurimmat keittiöaarteeni ja käytännöllisimmät ja kauneimmat keittiövälineeni.

Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Fiskars Norden -sarja on Fiskarsin keittiövälinesarjoista kaikkien aikojen suosikkini. Ajatonta muotoilua, kauniita yksityiskohtia ja ennenkaikkea toimiva. Sarja on nyt täydentynyt Norden Steel mallistolla eli teräksisillä pannuilla ja kattiloilla, joissa  on tarttumaton pinnoite valurautaisten sisaruksiensa tapaan. Postauksen  lopusta löydät vielä  tarkemmat tuotetiedot. Norden sarjan juuret ovat Pohjolan luonnossa ja ruoanvalmistuksen perinteissä. Tästä inspiroituneenä sisäinen  marttani heräsi ja valmistin suomalaista perinneruokaa  kaalikääryleitä  vuosikymmenen tauon jälkeen.  Moderni twisti tulee kasvistäytteestä jauhelihan sijaan.

Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Kaalin keittäminen ja lehtien irroittaminen on ohjeen haastavin vaihe. Kaalin keittämistä helpottaa huomattavasti varaamalla tarpeeksi ison kattilan. Valitsin omaan keittiööni Norden Steel -sarjan 5 litran teräskattilan, joka on tarpeeksi iso myös pastan keittämiseen ja perhekoon keitoille. Kun kaalinlehtien irroittamisesta selviää, loppu käy helposti kun vaan malttaa odottaa kaalikääryleiden karamellisoitumista. Norden Steel pannu on uuninkestävä, joten uskaltauduin valmistamaan kaalikääryleet teräspannulla uunissa. Karamellisoinnista huolimatta herkkä kaali ei takertunut pannuun.

Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Totuuden nimissä kasviskaalikääryleet ovat viikonloppuprojekti. Jos haluat just nyt jotain nopeaa ja helppoa, jota voisi myös kokeilla valmistaa pannulla uunissa, niin klikkaapa itsesi  uuteen somehittiin uunifetapastaan 🙂

Kasviskaalikääryleet

8 kpl / 2 hlö

1 keskikokoinen kaali

kasvistäyte:
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen kuivattuja sieniä esimerkiksi tatteja
1 dl ylijäänyttä kaalia hienonnettuna
suolaa
pippuria
tuoreita yrttejä esimerkiksi timjami ja oregano

valeluun:
1 rkl voita
0,5 dl vettä
0,5 dl tummaa siirappia

tarjoiluun:
puolukoita

Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Kaalin keittäminen
Leikkaa kaalin kantaa ja koverra veitsellä kova sisus pois. Keitä kaalia isossa kattilassa. Nostele lehtiä pois sitä mukaa kun ne irtoavat. Jos lehdet ovat kovin kiinni, nosta kaali varovaisesti vedestä ja anna jäähtyä hetki. Liu’uta ruokalusikkaa uloimman kaalinlehden sisään: lehti irtoaa helpommin  kokonaisena. Ohjeeseen tarvitset 8 kokonaista kaalinlehteä. Säästä loput keitetystä kaalista täytteeseen. Jäljelle jääneestä kaalista valmistuu vaikka myöhemmin kaalilaatikko!

Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Täytteen valmistus
Keitä ohrasuurimoita noin 30 minuuttia tai ohjeen mukaan.  Kuullota pannulla hyvin pieneksi silputtua sipulia, valkosipulinkynsiä ja murskattuja kuivattuja sieniä. Sekoita joukkoon ohra, mausteet ja silputut yrtit.

Kaalikääryleiden täyttäminen

Poista  kaalinlehdistä mahdollisesti kovat kannat ja lehtiruodit,  jotta kaalinlehti taipuu helposti. Laita kaalin sisään reilu ruokalusikallinen täytettä. Taittele kaalikääryle  tiiviiksi paketiksi ja nosta pannulle. Valele kaalikääryleet runsaalla siirappivedellä. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 1,5 tuntia. Kääntele kaalikääryleitä välillä ja valele runsaalla siirappivedellä paiston aikana. Tarjoile puolukoiden kera.

Kasviskaalikääryleet I Kaalikääryleet I Kasvisruoka I Kaali I Keräkaali I Ruoka I Resepti I Ohje I Suomalainen I Paistinpannu I Fiskars Nordic I Nordic food I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Käytetyt tuotteet:

Norden Steel paistinpannu 26 cm

Halkaisijaltaan 26 senttimetrinen paistinpannu edustaa keskikokoa. Pannu on  juuri sopivan kokoinen; tässä valmistuu jopa  neljän hengen kastikkeet, mutta toisaalta se ei tunnu ylimitoitetulta  pienehköön  keittiöön.  Pannu  on todella kaunis ja tuotelupaus pitää: tuntikaupallalla karamellisoituneet kaalikääryleet eivät takertuneet  pannuun kiinni.

Norden Steel kattila 5 L


Viiden litran Norden Steel teräskattilassa on näköä ja kokoa. Tyylikäs kattila on tarpeeksi iso niin lapsiperheen tarpeisiin kuin esimerkiksi tilavuutta vaativaan kokkaukseen kuten pastan keittämiseen. Kattila on helppo pitää puhtaana tarttumattoman pinnoitteen ansiosta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti