Skip to main content
Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Fiskars Norden paistinpannu saatu.

Ystävät hyvät. Olen hukkunut uunifetapasta-rakkaudenosoituksiinne kuluneen viikon. Haluan kiittää sydämestäni teistä joka ainoaa: kuvista, stooreista, kommenteista ja tykkäyksistä. Vaikka nimesin uunifetapastan kieli poskella hittipastaksi, niin en olisi voinutkaan kuvitella minkälaisen liikehdinnän yksi viaton kiireisen päivän lounas voisi saada aikaiseksi. Uunifetapasta ei ole kaikkien aikojen huippukoki valmistama kulinaristinen elämys. Se on uskomattoman hyvää,  uskomattoman helposti.  Siitä uunifetapastassa on kysymys. Parasta ovat olleet kommentit, joissa te olette saaneet onnistumisen elämyksiä keittiössä, hurmanneet lapsenne tuikitavallisena arki-iltana ja tunteneet itsenne arjensankareiksi. Kiitos! <3

Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Torstaina vietetään ystävänpäivää, joten haluan erityiskiitoksena jakaa teille ihanan pinkin suolaisen tarjottavan ja talven lohturuoan! Punajuuririsotto löytyi jo meidän joulupöydästä, mutta eihän siinä synkässä Mordorissa kuvaa saanut otettua. Nyt korjasin vahingon ja valmistin tätä pinkkiä herkkua uudestaan. Punajuuririsotto saa kauniin värinsä valmiista punajuuri-perunasoseesta. Toki voit lähteä raastamaan joukkoon pelkkää punajuurtakin alusta asti itse, mutta eipä tuo peruna seassa mitään haitannutkaan. Korkeintaan tuo ruokaisuutta ja jämäkkyyttä risottoon.  Risoton pehmentää ja maustaa miedosti vuohenjuusto. Vaihtoehtoisesti hurmaa arkistoista löytyvällä veriappelsiinirisotolla!

Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Punajuuririsotto

4 hlö

300 g punajuuri-perunasosetta (esim Pirkka tai Suvituore)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
100 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
nippu tuoretta timjamia
sormisuolaa
mustapippuria
0,5 dl parmesaania raastettuna

Lisäksi:
tuoretta timjamia

Kuumenna kasvisliemi (8 dl vettä ja 1 rkl kasvisfondia) kattilassa. Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä ja voissa syvässä pannussa tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Annan riisin kuullottua noin 5 minuuttia kunnes se on hieman läpikuultavaa.

Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon punajuuri-perunasose ja aloita kasvisliemen lisääminen erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 20-30 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt. Risotto saa jäädä löysähköksi. Sekoita joukkoon raastettu vuohenjuusto, parmesaani, silputtu timjami, suola ja pippuri.

Tarjoile risotto parmesanin ja tuoreen timjamin kera.

Punajuuririsotto I Punajuuri I Risotto I Ystävänpäivä I Ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Helppo I Ruokakuvaus I Keittiö I Fiskars I Nordic I Beetroot risotto I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Jenni sanoo:

  Näyttää herkulliselta! Itse tein juuri tänään myös punajuuririsottoa. 😀 Tosin teen sen niin, että paahdan 200g fetajuustoa ja punajuuripalat (1kg) uunissa. Soseutan sitten punajuuret kookosmaidon kanssa ja lisään suolaa ja sitruunamehua. Sitten vaan yhdistän keitetyn riisin/tattarin kanssa ja laitan uunifetaa päälle. On hyvää ja yksinkertaista. 😛

 • Ansku60 sanoo:

  Liian ihania ruokia täällä Nam. Juuri tuli uunista uunifetapasta, maistoin hieman ja hyvää oli, siinä huomisen eväs ja ruoka valmiina kun tulen kotiin.

 • Jenni sanoo:

  Aika hauskan kuuloinen tapa tehdä risotto! Tämä sun kommentti saakin miettimään paahtaisiko seuraavaksi uunifetan kanssa noita punajuuria, nam! Kiitos kommentista ja hyvää viikonloppua <3

 • Jenni sanoo:

  Moni on kertonut, että uunifetapasta vain paranee seuraavana päivänä ja pakko olla samaa mieltä. Lämmitin jämät pannulla. Pasta oli vain imenyt itseensä lisää makua ja chili potki enemmän. Aijai!

 • Saara sanoo:

  Punajuuririsotto on parasta! Laitankin taas kauppalistalle tarvikkeet, koska näistä sun kuvista tulee niin vesi kielelle <3

 • Maya P sanoo:

  Mitä fondia suosittelisit risoton liemeen, lähinnä siis mikä merkki olisi hyvää? Ollaan yleensä tehty Puljongin liemellä, mutta niitä litran tölkkejä ei koskaan ole kaapissa varalta ex tempore-risottoa ajatellen…

Jätä kommentti