Skip to main content

Veriappelsiinirisotto I Veriappelsiini I Risotto I Resepti I Ohje I Sesonkiruoka I Satokausi I Kasvis I Kasvisruoka I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Blood orange risotto I Food photography

Veriappelsiinirakkautta! Tein tähänastisista veriappelsiinikokeiluista onnistuneimman ja herkullisimman ruoan. Kunnia alkuperäisestä reseptistä tosin menee viereisiin pöytiin ja inspiraatio haettiin Sivumaku-blogista. Suoraviivaistin veriappelsiinirisotto reseptiä hieman tuttuun tyylini. Halutessasi voit vielä kokeilla keittää veriappelsiinin kuoria lisukkeeksi ja fileoida veriappelsiinisiivuja. Tälläkin versiolla jossa veriappelsiineista puristetaan sekaan vain mehut tuli oikein veriappelsiinista kaapimalla sitruspuristimeen jääneet hedelmälihat joukkoon. Panosta laadukkaaseen risottoriisiin, pitkään kypsytettyyn parmesaaniin, punaviiniin ja seuraan. Kasassa on talven ihanin, yllättävin ja herkullisin viikonloppuruoka!

Veriappelsiinirisotto I Veriappelsiini I Risotto I Resepti I Ohje I Sesonkiruoka I Satokausi I Kasvis I Kasvisruoka I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Blood orange risotto I Food photography

Veriappelsiinirisotto I Veriappelsiini I Risotto I Resepti I Ohje I Sesonkiruoka I Satokausi I Kasvis I Kasvisruoka I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Blood orange risotto I Food photography

 

Veriappelsiinirisotto resepti

4 hlö

300 g risottoriisiä (esim. arborio)
4 veriappelsiinia
3 rkl voita
3 pientä salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 nippu tuoretta timjamia
1 l kasvislientä
2 rkl mascarponea
2 dl raastettua parmesania
suolaa
pippuria

Kuumenna kasvisliemi (esim 1 l vettä ja 1 rkl kasvisfondia) kattilassa. Pese ja raasta yhdestä veriappelsiinista kuori hienoksi raasteeksi. Purista veriappelsiineista mehu sitruspuristimella. Hedelmälihaa saa tulla mukaan. Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita runsaassa voissa syvällä pannulla tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Annan riisin kuullottua noin 5 minuuttia kunnes se on hieman läpikuultavaa. Lisää puolet veriappelsiinimehusta, raastettu veriappelsiinin kuori ja timjamin lehdet. Kun mehu on hieman haihtunut, aloita kasvisliemen lisääminen erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 20 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt. Lisää vielä loput veriappelsiinimehusta ja anna senkin hieman haihtua. Risotto saa jäädä löysähköksi. Sekoita joukkoon raastettu parmesani, mascarpone, suola ja pippuri. Tarjoile risotto pitkään kypsytetyn parmesanin kera ja päästä syviä nautinnollisia huokauksia.

Veriappelsiinirisotto I Veriappelsiini I Risotto I Resepti I Ohje I Sesonkiruoka I Satokausi I Kasvis I Kasvisruoka I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Blood orange risotto I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Riikka sanoo:

  Missä vaiheessa lisätään veriappelsiininkuoriraaste ja toinen puoli veriappelsiinimehusta?

  • Voi ei, käyn korjaamassa reseptiin! Eli kuoren laitoin samaan aikaan timjamin kanssa. Loput veriappelsiinimehusta tulee heti kasvisliemen jälkeen.

 • Hanna sanoo:

  Kuulostaa herkulliselta! Meilläkin oli viikonlopun ruokalistalla risotto, tällä kertaa porkkanalla. Varsinainen kommenttini liittyy kuitenkin Kööpenhaminaan. Feeling Copenhagen-tekstissä lupailet ravintolavinkkejä kaupunkiin mutten nyt löydäkään niitä. Sinun arvioitasi ja vinkkejäsi lukisin mielelläni! Mikähän postaus se on? Kiitos jos jaksat liittää linkin.

 • Sari – CampaSimpukka sanoo:

  Tämä on ohjelmassa tänään! Ensin pitää saada alkukeitto tehtyä ja siivottua keittiö (kokkaan yksin eikä kölvi siivoa jälkiäni), mutta kyllä se risottokin tänään pöytään ehtii. ;D Ja runebergin kakkukin on sinun blogisi ohjeella, eka ikinä tekemäni mikään runebergeily.

 • Marianne sanoo:

  Mitä punaviiniä suosittelisit tämän risoton kanssa?

Jätä kommentti