Skip to main content

Treenaakotona.com I Yogaia I Kotijumppa I Treeni I Jumppa ohjeet i Liikunta I Hyvinvointi I Jooga I Pilates I Yoga I Wellbeing I Home workout

Jonkun täytyy kertoa ystävälleni, että hänen ei tarvitse enää katsoa vhs:ltä äitinsä 80-luvun Jane Fonda jumppavideoita. Haluankin vinkata millaisia mahdollisuuksia teknologia nykyään tarjoaa kotona treenaamiseen.  Tiedän sen tunteen, kun hyvinvoinnille ja treenaamiselle ei tunnu löytyvän aikaa ruuhkavuosien myllerryksessä. Jäädessäni äitiyslomalle neljä vuotta sitten löysin ratkaisun kotijoogasta.

Yogaia + Manduka applikaation avulla joogaan juuri silloin kun minulle sopii. Eli aivan liian harvoin. Esimerkiksi klo 22-06  on yleensä sopiva rako. Neljän hengen tehokolmiomme on hieman haasteellinen yöjoogaan, mutta hei luovuutta vaan peliin. Meillä kotona-blogin kynttilöin, lattiatyynyin ja suitsukkein varustellusta kotispasta inspiroituneena sulkeuduin vessaan joogaamaan. Toimii, kunhan vain eka potkii kuraiset kengät pois tieltä, heittää korista tursuavia pyykkejä koneellisen peseytymään, tyhjentää pissapotan ja yrittää olla kaatumatta maalipurkkiin. Lauantai aamupäivisin annamme lapsille padit kouraan ja Nirso vetää meille puolen tunnin HIIT-treenin. Kotona treenatessa ei mene aikaa matkoihin, rahaa kalliisiin salijäsenyyksiin ja saa treenata rikkinäisissä kalsareissa ja tukka pystyssä. Varusteiksi on riittänyt joogamatto ja kahvakuula.

Treenaakotona.com I Kotijumppa I Treeni I Jumppa ohjeet i Liikunta I Hyvinvointi I Jooga I Pilates I Yoga I Wellbeing I Home workout

Yogaia vs. Treenaakotona.com

Yogaia + manduka
Yogaia tarjoaa kattavan valikoiman joogaa, pilatesta ja mindfullness-harjotteita. Lisäksi applikaatiosta löytyy muutamia lyhyempiä täsmätreenejä kuten ”piukat pakarat” ja kahvakuula. Pulitan Yogaiasta kuukausittain 19,90 €. Se ei kuulosta paljolta jos treenaa aktiivisesti. Applikaatio ei valehtele ja itseään on ollut paljon vaikeampi huijata. Vuodenvaihteessa ilmoittauduin nohevana Yogaian ”15 minuuttia joogaa päivässä”-haasteeseen. Tilastojen valossa tammikuussa treenejä kertyi kaksi, yhteensä 40 minuuttia. 19,90 € 40-minuutin kotijoogasta ei enää kuulostakaan niin halvalta, mutta itsestähän se on kiinni. Voit osallistua livetunneille tai katsoa tallenteen silloin kuin sinulle sopii. Tunteja löytyy myös englanniksi.

Treenaakotona.com
Kiireen ja laiskuuden lisäksi väitän, että syitä vähäiseen treenimäärään löytyy myös Yogaian valikoimasta. En ole varsinaisesti mikään suitsukkeentuoksuinen joogi. Olen kaivannut joogan ja pilateksen rinnalle monipuolisempaa treenivalikoimaa kuten perus lihaskuntoharjotteita ja HIIT-treenejä. Liityin pari päivää sitten hiljattain perustettuun Treenaakotona.com palveluun. Treenaakotona.com palvelun saa ladattua applikaationa niin puhelimeen kuin ipadiinkin, aivan kuten Yogaian. Treenaakotona.com ei tarjoa livetunteja vaan pelkästään tallenteita. En ole koskaan osallistunut Yogaian livetunneille, joten itselleni sillä ei ole merkitystä. Tarjolla on niin HIIT-treenejä,  kahvakuulaa, liikkuvuustreenejä, kuntosaliohjelmia kuin sitä joogaa ja pilatestakin. Erityisen kiinnostavalta kuulostaa uutuus Sensei-treeni, jossa yhdistyy liikkuvuusharjoitteet, lihaskunto, aerobinen treeni ja mindfullness. Palvelu ehdottaa monipuolista viikkotreeniohjelmaa tai voit päättää sen itse. Kaikki treenit ovat suomeksi. Treenaakotona.com on myös puolet edullisempi. Kuukausimaksu on vain 9,90 € ja ensimmäisen kuukauden kokeilee ilmaiseksi.

Ainoa huono puoli tässä on, että tekosyyt alkaa loppumaan. Kotitreeni-iloa!

Yogaia.fi
Treenaakotona.com

Juttu josta saattaisit olla myös kiinnostunut: Antidieetti – laihdu syömällä

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Tässä juurikin otin tuon Yoogaian ja olen eroamassa salijäsenyydestä. 2 joogatreeniä kotona viimeisen kuukauden aikana on 2 enemmän kuin käyntejä salilla… Ja halvempaa. Vielä Chrome cast telkkariin niin ei tarvii edes kaapelia läppäriin (ja se viimeinenkin tekosyy katoaa)

  • Jenni sanoo:

   Yritän myös pysyä positiivisena ja ajatella juurikin noin, että kaksi on enemmän kuin nolla 🙂 Testaan nyt kuukauden Treenaakotona.comia ja sitten päätän mitä teen Yogaian kanssa. Näillä näkymin lopetan tilauksen. Tsemppiä jumppailuun! 🙂

 • Hanna sanoo:

  Mä maksan Yogaiasta vähemmän koska tilaan aina kolme tai neljä kuukautta kerrallaan. Siis teoriassa maksan vähemmän…kun vain tulee tehtyä. Mutta tykkään ajatuksesta että kotoa käsin saan tehtyä edes jotain. Edes venyttelyä ja kehonhuoltoa, jos nyt ei aina hikitreeniä. Enemmän kuin puhdasta joogaa, valitsen tuolta yleensä kuitenkin mieluummin just lihaskuntotreeniä ja kehonhuoltoa.
  Kiva kuulla tuosta Treenaakotona.comista, en tuollaista vielä tunnekaan. Kuukauden testijakso saattaa houkutella kokeilemaan.

  • Jenni sanoo:

   Mulla on nyt ollut tuo kuukausittain 19,90 € maksava setti Yogaialla ehkä 3 kk. Tarkoitus olikin testata paljonko oikeasti tulee jumpattua 😀 Ja siis mikä estää kokeilemasta myös tuota Treenaakotona.comia sen ilmaisen kuukauden. Kunhan muistaa katkaista sen kuukauden päästä jos ei tulekaan käytettyä. Energiaa treeneihin!

 • Anni sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta. Niin laiska lähtemään mihinkään niin usein kuin pitäisi ja nyt olen kokeillut yogaa ihan Youtuben avulla. Yoogaiaan olen tustunut, mutta en ole juuri tuon valikoiman takia innostunut. Eli treenaakotona.com menee testaukseen 🙂

  • Jenni sanoo:

   Samojen haasteiden kanssa täällä painitaan. YouTubesta löytyy kyllä ihan kaikkea, mutta itselleni se on ehkä juuri se ongelma kun tarjontaa on vähän liikaakin ettei edes tiedä mistä aloittaa. Ymmärrän kyllä sujuvasti englantiakin, mutta silti tykkään enemmän katsoa treenivideoita suomeksi.

 • Tiina sanoo:

  Talousihmisenä tsekkailin molempien mainuttujen taloustietoja ja ne näyttivät aika pelottavilta. Yogaia tehnyt valtavaa tappiota ja treenaakotona.com:n oma pääoma on jo negatiivinen. En ehkä laittaisi rahojani kiinni palveluun joka voi katketa milloin vain.. Youtube ei katkea ja on vieläpä ilmainen 🙂

Jätä kommentti