Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Heimon Kala

Savulohipasta I Savulohi I Kirjolohi I Pasta I Kalaruoka I Arkiruoka I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Food photography

Käsittämättömän suosion saaneen uunifetapastan jälkimainingeissa olen päättänyt jatkossakin uskaltaa jakaa helppoja arjenpelastaja-reseptejäni. Moni kysyi mitä proteiinia tai lihaa lisäisin uunifetapastaan. Uunifetapastan itse nauttisin sellaisenaan, mutta pasta ylipäänsä taipuu myös kalan kanssa. Kalan lisääminen ruokavalioon on edelleen takaraivossani ja yksi talven aikana löytämäni arjenpelastajatuote on Heimon Kalan savustettu kirjolohi.  Aidolla leppäsavulla savustettu kala on siis herkullinen ja käyttövalmis heti!  Työpäivän lomassa käänsin selkäni hetkeksi ja sillä välin Ida oli jo loihtinut meille lounaan. Raikas ja sitruunainen savulohipasta valmistui valehtelematta 10 minuutissa. Varsinainen työpäivänpelastaja!

Savulohipasta I Savulohi I Kirjolohi I Pasta I Kalaruoka I Arkiruoka I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Food photography

Heimon Kalan savustettua kirjolohta löytää 300 gramman ja 700 gramman pakkauksissa. Menin tuolla isommalla ja siitä riitti kahteen eri neljän hengen lohipastaan ja vieläpä savulohiruisleipien päälle. Toinen savulohipasta on kermainen versio parsakaalilla, jonka kokkasin kotona arki-iltana. Kysyitte sitäkin reseptiä Instagramissa sen verran ahkeraan, että lisäsin tuon kermaisemman version reseptin myös alle.  Näillä resepteillä kalan syöminen ei jää ainakaan vaikeudesta ja ajasta kiinni!

Savulohipasta I Savulohi I Kirjolohi I Pasta I Kalaruoka I Arkiruoka I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Food photography

Savulohipasta

4 hlö

300 g Heimon Kala savukirjolohifilettä
350 g durumvehnäpastaa esim tagliatelle
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk kapriksia
1 sitruuna
ripaus suolaa
mustapippuria

tarjoiluun
parmesaania
tuoretta tilliä

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kun pasta on valmis, lorauta siihen hieman oliiviöljyä.

Kuullota sillä välin pannulla oliiviöljyssä ohueksi siivutettua punasipulia ja siivutettuja valkosipulinkynsiä. Lisää lopuksi kaprikset, sitruunan hienoksi raastettu kuori ja puristettu sitruunamehu. Lisää pannulle savulohta paloina niin että kala hieman lämpiää, mutta älä paista. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita kastike pastan joukkoon.

Savulohipasta I Savulohi I Kirjolohi I Pasta I Kalaruoka I Arkiruoka I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Food photography

Kermainen parsakaali-savulohipasta

4 hlö

300 g Heimon Kala savukirjolohifilettä
350 g durumvehnäpastaa esim tagliatelle
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 parsakaali
2 dl kermaa
1 sitruuna
ripaus suolaa
mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kun pasta on valmis, lorauta siihen hieman oliiviöljyä.

Kuullota sillä välin pannulla oliiviöljyssä ohueksi siivutettuja valkosipulinkynsiä. Poista parsakaalista kannat ja pieni parsa. Lisää parsa pannulle ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kerma ja sitruunan hienoksi raastettu kuori. Lisää lopuksi sitruunanmehu, mausteet ja paloiteltu kala. Anna hautua muutama minuutti. Sekoita kastike pastan joukkoon.

Savulohipasta I Savulohi I Kirjolohi I Pasta I Kalaruoka I Arkiruoka I Helppo ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti