Skip to main content

Keitto kuin villasukka! Kookos-kurpitsakeitto kietoo lämpöiseen vaippaansa tulisuudellaan ja mausteisuudellaan. Lisävivahdetta tähän kasviskeittoon tuo jogurttiraita keiton pinnalla, paahdetut kurpitsansiemenet, chili ja thaibasilika.

10-vuotias ei-enää-niin-Mini Mini listasi TOP3 ruokansa: kurpitsakeitto, borchkeitto ja koulun makaronilaatikko. Borchkeitosta on melkein huono omatunto. Mini on toivonut sitä jo varmaan pari vuotta, mutta punajuurien vaivalloinen raastaminen ja siitä syntyvä sotku on saanut välttelemään kyseistä ruokalajia. Niinpä halusin ilahduttaa Miniä toisella hänen jo pidempään toivomalla suosikilla eli kurpitsakeitolla.

Tein keittoa myös lapsille, joten kalastelin chilipalon pois keitosta ennen soseutusta. Näin keittoon tarttui vain pieni chilin vivahde ja lisäsin itselleni keiton pinnalle tuoretta chiliä. Jos syötte aikuisten kesken, niin jätä rohkeasti chili keittoon.

Hävikkivinkki! Säilytä kurpitsan siemenet ja paahda ne pienessä tilkassa rypsiöljyä. Levy kannattaa pitää miedohkolla lämmöllä, etteivät siemenet poksu ja lennä ulos pannulta. Tarvittaessa laita pannun päälle kansi. Siemenet ovat valmiita kun ne alkavat poksumaan. Mausta kurpitsansiement ripauksella suolaa ja tarjoile keiton päällä.

Kookos-kurpitsakeitto resepti

4 hlö

1 myskikurpitsa
1 sipuli
1 kokonainen valkosipuli
1 medium chilipalko
1/2 tl kanelia
1 rkl oliiviöljyä
4 perunaa
0,5 l kasvislientä
3 kaffirlimetinlehteä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 tl juustokuminaa
mustapippuria

tarjoiluun thaibasilikaa, chiliä ja turkkilaista jogurttia

Kuori ja paloittele kurpitsa. Ota siemenet sivuun.
Laita pellille kurpitsapalat, puolitettu kokonainen valkosipuli, sipulilohkot ja chilipalko. Hiero kasviksiin öljyä. Paahda uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kunnolla paahtuneita.

Keitä sillä välin kuorittuja ja pilkottuja perunoita kaffirlimetinlehdillä maustetussa kasvisliemessä.

Poista kaffirlimetinlehdet ja lisää paahdetut kasvikset. Anna keiton porista noin 5-10 minuuttia. Tässä vaiheessa poista chili halutessasi. Lisää kookosmaito ja mausteet. Kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kasvislientä.

Tarjoile maustamattoman jogurtin, thaibasilikan, paahdettujen kurpitsansiementen ja chilin kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessaBrunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • inga sanoo:

  kitos kasvivinkista, tama keitto syksyn paras vinkki

 • Päivi sanoo:

  Mistähän löytyy reseptin kaffirlimetinlehtiä Hki/Espoossa?

 • Ekaterina sanoo:

  Vinkki borshkeiton reseptin helpottamiseen: punajuuren voi ensin keittää ja vasta sen jälkeen kuoria ja raastaa 🙂 itse aina teen niin!

 • Lilli sanoo:

  Hei, kuinkas suuri myskikurpitsa suurin piirtein tähän reseptiin tulee ? Kiitos 🙂

 • Kepa sanoo:

  Käykö joku muu kurpisa,ihan tavallinen siis??

Jätä kommentti