Skip to main content

Tämä tuhma pasta on täydellistä perjantaipastaa ja treffiruokaa! Suolainen ja tulisen kipakka pasta puttanesca on suomeksi niinkin houkutteleva nimeltään kuin huorapasta. Taru kertoo, että puttanesca syntyi napolin rähjäisissä ilotyttökortteleissa, kun piti keksiä ruoka jota ilotytöt voisivat nopeasti ja edullisesti valmistaa kiireisen työn lomassa. Vähemmän raflaavan tarinan mukaan pasta puttanesca syntyi Napolin edustalla Ischian saarella, missä kokki oli raaka-aineiden jo loputtua hädissään hutaissut tämän ”roskapastan”.

Pasta puttanescasta liikkuu versioita vähintään yhtä monta kuin kokkejakin, mutta aidossa puttanescassa on muutama komponentti joita ilman puttanesca ei vaan ole puttanesca: suolaiset kaprikset, tomaatit, oliivit ja chili. Puttanescassa tapaa usein myös sardellia, jota harmillisesti ei nyt lähikaupasta löytynyt. Täytyy muistaa stäkätä keittiön kaappeihin! Oikeaoppinen yrtti on joko oregano tai lehtipersilja, ei koskaan basilika. Jos laitat joukkoon sardellia, niin päälle ei laiteta parmesaania, koska italialaisessa keittiössä kala ja parmesan on ehdoton no-no. Kauheasti tiukkoja sääntöjä, alan jo kuulostamaan ihan italialaiselta 😀

Pasta puttanesca eli huorapasta

300 g spagettia (Rummo)
4 valkosipulinkynttä
2 chiliä
1/2 dl oliiviöljyä
500 g terttukirsikkatomaatteja
100 g oliiveja
50 g isoja kapriksia
1 dl pastan keitinvettä
tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa
suolaa
pippuria

Keitä pasta al denteksi eli napakaksi (1 min vähemmän kuin keittoaika).

Sillä välin kuullota siivutettuja valkosipulinkynsiä ja pienittyjä chilejä oliiviöljyssä. Tässä kohtaa laitetaan myös sardelli, jos sitä olet saanut käsiisi. Lisää terttukirsikkatomaatit ja nosta lämpöä.
Anna kypsyä noin 5 minuuttia.
Lisää oliivit ja kaprikset sekä pastan keitinvettä noin 1 dl.
Anna porista noin 5 minuuttia.
Viimeistele yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kaada pasta pannulle ja sekoita huolellisesti (tai hoida homma pastakattilassa, jos pannusi on liian pieni).
Nauti ja nuole lautanen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessaBrunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

 • Sardellin voisi lisätä listaan ihan varuiksi ettei joku palaa kaupasta ilman sitä…..

  PASTA PUTTANESCA ELI HUORAPASTA
  300 g spagettia (Rummo)
  4 valkosipulinkynttä
  2 chiliä
  1/2 dl oliiviöljyä
  500 g terttukirsikkatomaatteja
  100 g oliiveja
  50 g isoja kapriksia
  1 dl pastan keitinvettä
  tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa
  suolaa
  pippuria

Jätä kommentti