
Mikä olisi ihanampaa kuin käpertyä sohvan nurkkaan villasukat jalassa, hörppiä kuumaa teetä ja lusikoida kurpitsakakkua? Niin olis juu ihanaa jos meillä olisi sohva. Sekin on kannettu vanhaan kotiimme myyntinäyttelyä varten. Viime kuukaudet ovat olleet yhtä muuttolaatikoiden roudaamista ja jatkuvaa ylimääräistä säätämistä. Kuulostaa ihan syksyltä. Ehkä siellä ruudun toisellakin puolella syyskiireet ovat vieneet menessään ja tekisi mieli ottaa pieni levähdyshetki? Ainakin itse odotan vain, että saisi pötkötellä rauhassa, mussuttaa lohtuleivonnaisia ja laskeutua talvihorrokseen.

Jos syksy olisi kakku, se olisi ehdottomasti mausteinen kurpitsakakku kinuskikuorrutteella. Halloween eli vuoden krääsäjuhla myös lähestyy. Krääsän sijaan suosittelinkin koristelemaan juhlapöydän luonnon antimilla ja herkuilla!
Paahdettu kurpitsa maustaa ja mehevöittää tämän kuivakakun ihanasti. Kurpitsakakku maustetaan runsailla syksyisillä mausteilla: inkivääriä, kanelia, pomeranssinkuorta ja kardemummaa. Kakun kruunaa se paras osa eli kinuskinen tuorejuusto-kuorrute ja hasselpähkinärouhe. Paras tapa syödä kurpitsakakku onkin tuplakuorrutteella, nam!







Kurpitsakakku kinuskikuorrutteella
1 myskikurpitsa (n. 700 g)
1 tl oliiviöljyä kurpitsojen öljyämiseen
3 munaa
1,5 dl ruokosokeria
1,5 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl kaneli
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
200 g voita
1 dl hasselpähkinöitä
Kuorrute:
200 g Philadelphia tuorejuustoa
200 g voita
1 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulche de leche)
Voita ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Kurpitsakakun valmistus:
Kuori ja pilko kurpitsa. Paahda kevyesti öljyttyjä kurpitsapaloja uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeäö. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella.
Voitele ja jauhota vuoka.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät. Vaahdota sokerit ja munat. Lisää jauhot ja voi vuorotellen vaahdon sekaan, vatkaa kevyesti sekaisin. Lisää lopuksi pähkinät ja kurpitsa. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys.
Kinuskikuorrutteen valmistus:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto voin joukkoon, sekoita kevyesti. Lisää lopuksi dulche de leche ja sekoita.
Koristele kakku kuorrutteella ja rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile loput kuorrutteessa kakun kera.
Odotin ohjeen julkaisua siitä asti, kun ensimmäisen vilauksen instan puolella näin. Ihanalta vaikuttaa ja näyttää!
Eikös hasselpähkinän (allerginen) voi korvata vaikka manteleilla tai cashewpähkinöillä?
Voi tottakai. Etenkin mantelit sopivat varmasti loistavasti!
Nam! Käytännön kysymys: kuorrute ei taida selvitä huoneenlämmössä yhtä pitkään kuin kakku, esimerkiksi yön yli? Olisiko parempi kuorruttaa sitten vain yksittäisiä paloja sen sijaan, että koko kakun laittaa jääkaappiin (jos syöjiä on vähän)? 🙂
Ei itsekään syöty koko kakkua kerralla. Laitoin koko kakun välissä jääkaappiin. Leikkasin sieltä sitten paloja, joiden annoin seistä hetken huoneenlämmössä ennen syömistä ettei ole ihan jääkaappikylmää 🙂
Onko tuo öljyn määrä ( 1 TL) oikein?
Katsoin noita muita ohjeita, ja samaan jauhomäärään nähden öljyn määrä oli 1-1,5 DL?
Heippa! Kakkuun tulee rasvaksi voi. Tuo 1 tl oliiviöljyä on kurpitsapalojen öljyämiseen ja paahtamiseen uunissa 🙂
Tarkensin tämän reseptiin, eli kiitos huomiosta!
Kakkutaukinaan voinee käyttää esim. rypsiöljyä voin sijaan?
Voiko isoa kurpitsaa käyttää tähän ?