Skip to main content
Kurpitsarisotto

Nuoltavan hyvää! Kysyin teiltä Instagramissa @liemessa kurpitsasuosikkejanne. Kaksi kurpitsaherkkua sai selkeästi eniten mainintoja: kurpitsakeitto ja kurpitsarisotto. Yllätyin hieman kurpitsarisoton suosiosta. Vaikka tunnustaudun risottojen suureksi ystäväksi, en ole koskaan aikaisemmin kurpitsaa risottooni sotkenut. Onneksi virhe on nyt korjattu – kiitos teidän. Tomaattirisottoon ihastunut Mini nuoli tälläkin kertaa lautasen puhtaaksi. Tästä tuli meidän tämän syksyn hyggehitti!

Kurpitsarisotto resepti

Risoton valmistushan noudattaa aina lähes samaa kaavaa: sikana voita, viiniä, risottoriisiä ja kasvislientä hitaasti hauduttaen. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisiin purutuntumaa. Survoin uunissa paahdetut kurpitsat kasvisliemen joukkoon, mikä osoittautui neronleimaukseksi. Ripaus chiliä toi kaivattua potkua. Kurpitsan sisältä kaavitut siemenet paahdoin pannulla rypsiöljyssä. Tämä pieni lisävaiva kannattaa, sillä päällä rouskuvat siemenet tekevät sen pienen eron tavanomaisen ja syksyn ihanimman risoton välillä ?

Kurpitsarisotto

Vinkki! Paahda kurpitsan siemenet pannulla keskilämmöllä rypsiöljyssä. Mausta suolalla. Siemenet saattavat poksua kuumentuessaan, joten pidä kantta pannun päällä.

Vinkki vinkki! Kokeile myös tuoreita tai kuivattuja metsäsieniä kurpitsarisottoon. Paista sienet pannulla ennen risottoriisin lisäämistä.

Kurpitsarisotto

800 g kurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tuore chili tai chilihiutaleita
1 dl valkoviiniä
4 dl arborio risottoriisiä
50 g raastettua parmesaania
suolaa

Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi. Hiero lohkoihin rypsiöljyä ja paista 200-asteessa noin 30 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja poista kuoret.

Kasvislientä varten kuumenna vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutio tai fondia. Soseuta kurpitsa kasvisliemeen.

Kuullota pienittyä sipulia, valkosipulinkynsiä ja chiliä oliiviöljyssä ja voissa isolla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja kuullota 5 minuuttia lisää välillä sekoitellen. Nosta hieman lämpöä ja lisää viini. Anna porista hetki.

Kaada joukkoon kurpitsakasvislientä. Anna poreilla noin 30 minuuttia lisäillen kurpitsakasvislientä erissä ja sekoittaen. Risotto ei saa päästä kuivahtamaan. Lisää lopuksi raastettu parmesaani. Mausta tarvittaessa suolalla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Milla Metsänraja sanoo:

  Ihan hyvää oli, mutta hämmentävän vähän nestettä ohjeessa. Laitoin tuplasti ja silti olisi voinut laittaa lisää.

  • Jenni sanoo:

   Jaa-a. Olisiko voinut olla kiinni kurpitsalajikkeesta ero? Tai toki vaikuttaa kauan risottoa keittelee. Noh joka tapauksessa, kasvislientä voi lisätä jos tarpeen!

 • Paula sanoo:

  Moikka! Mitä kurpitsaa käytit?

Jätä kommentti