Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Lidl ja Asennemedia

Hapankaali pasta

Makumatka Oktoberfestiin! Aamun tavanomainen kauppareissu Lidliin vaihtui puoleenpäivään mennessä lounaaseen alppitunnelmissa. Tänään Lidlissä alkaneilla Oktoberfest viikoilla hyllyt notkuvat Oktoberfest -herkkuja. Ostoskassi täyttyi kananmuna- ja perunapastasta, hapankaalista, pretzeleistä, saksalaisesta vehnäoluesta, gruyère-juustosta ja perinteisestä Oktoberfest dirndl-mekosta – kuten asiaan kuuluu.

Hapankaalipasta

Sauerkrautnudeln

Hapankaali on erittäin suosittu kasvislisuke Saksassa, ja tuttu meille suomalaisillekin. Yhdistin haudutetun hapankaalin salamannopeasti keittyvään kananmunapastaan ja syntyi sauerkrautnudeln eli hapankaalipasta! Hapankaalipasta harhauttaa simppelillä ulkonäöllä. Kuvittele nämä yhdessä: karamellisoitu sipuli, saksalaisessa vehnäoluessa haudutettu hapankaali, nokare smetanaa, kananmunatuorepastaa ja päälle gruyère-juustoraastetta. Olen varma, että makunystyräsi alkavat kehräämään jo pelkästä kotiin levittäytyvästä tuoksusta!

Kaikki tuotteet viikonlopun Oktoberfestiin ja reseptiin Lidlistä! Nyt ja niin kauan kuin herkkuja riittää.
Oktoberfest tuotteet löydät täältä.

Hapankaalipasta

Hapankaalipasta

iso nokare voita
1 sipuli
2 tl sokeria
200 g Rasilainen hapankaalia
3 dl Weihenstephaner Hefe Weissbier vehnäolutta
2 rkl smetanaa
suolaa
mustapippuria
1 pkt Alpenfest kananmunapastaa

Päälle: Alpenfest gruyère-juustoa

Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Paista sipulia runsaassa voissa miedolla lämmöllä pannulla. Ripottele sekaan sokeria. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja saaneet väriä. Lisää hapankaali ja olut. Anna porista noin 10 minuuttia. Lisää nokare smetanaa ja mausta.

Keitä kananmunapasta ohjeen mukaan: laita koko paketillinen pastaa kiehuvaan veteen. Pasta jää laataksi kattilan pohjalle, se kuuluu asiaan. Pasta on valmis kun se nousee pintaan. Tähän menee vain noin minuutti! Riko tarvittaessa pastat erilleen kauhalla. Siivilöi pasta.

Sekoita kananmunapasta kastikkeen joukkoon. Raasta päälle juustoa.

Hapankaalipasta
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti