Skip to main content
Parhaat porkkanamuffinssit

Minin syntymäpäivien odotus, järjestelyt ja porkkanamuffinssitehdas vaihtui niiskutukseen ja syntymäpäivien siirtämiseen – jälleen kerran. Muffinsseja ehdin jo paistaa pellillisen. Olen hillonnut porkkanamuffinssi reseptiä kovalevylläni jo useamman vuoden ja kaivan sen aina esiin juhlien tullen. Ei juhlissa halua tarjota eksoottisia mulberry – chia – siitepöly raakakakkuja, vaan takuuvarmoja herkkuja, joihin kaikki ihastuvat kerta toisensa jälkeen. Internetin syövereissä lienee miljoona porkkanamuffinssireseptiä, mutta ainahan sitä haluaa löytää sen parhaimman. Parhaat porkkanamuffinssit valkosuklaakuorrutteella olkaa hyvät!

Raastettu porkkana tekee muffinssit meheviksi. Parasta on kuitenkin syksyinen mausteisuus: kanelia, kardemummaa ja ripaus piparkakkumaustetta. Samalla reseptillä leivon niin porkkanamuffinssit kuin porkkanakakun. Gluteenittomat porkkanamuffinssit saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Toisinaan vaihdan yhden desin vehnäjauhoja mantelijauhoihin. Simppelin ja perinteisen kuorrutteen tekee tuorejuustosta ja tomusokerista, mutta paras kuorrute porkkanamuffinsseille on ollut tämä valkosuklaavoikreemi Annin Uunissa -leivontakirjan ohjeella.

Vinkki! Porkkanamuffinssit ovat niin meheviä, että voit hyvin valmistaa ne edellisenä päivänä. Säilytän jäähtyneet muffinssit muovipussin sisällä yön yli. Muffinssit voi myös kuorruttaa edellisenä päivänä, mutta silloin ne tulee säilyttää jääkaapissa.

Parhaat porkkanamuffinssit

15 kpl

3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 tl aitoa kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
4 dl hienoa porkkanaraastetta
150 g voita sulatettuna

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kuivat aineet hyvin erillisessä kulhossa. Vatkaa munat. Lisää muut aineet (viimeisenä porkkanaraaste) ja sekoita taikina tasaiseksi.

Aseta muffinssivuoat muffinssipellille tai uuninpellille. Täytä vuoat ja paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 15-20 minuuttia.

Porkkanamuffinssit kuorrutteella

Valkosuklaakuorrute

Ohje: Annin uunissa

150 g voita
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa

Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi useamman minuutin ajan. Lisää valkosuklaata hiljalleen samalla vatkaten. Lisää erissä 2 dl tomusokeria koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja loput tomusokerista. Vatkaa kunnes kuorrute on tasaista ja kuohkeaa.

Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla jäähtyneiden porkkanamuffinssien päälle. Säilytä kuorrutetut porkkanamuffinssit jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Karita sanoo:

    Parhaat porkkanamuffinssit. Meni kiville, mutta oisko pitänyt vatkata munat ja sokeri kuten tavallisesti ja sitten lisätä kuivat, voi ja porkkana? Ohjeessa lukee vain että vatkaa munat, joten lisäsin sokerin kuiva-aineiden ja kanssa. ??

  • Mari Soini sanoo:

    Samaa mietin, onko tarkoitus vaahdottaa sokeri ja munat?

Jätä kommentti