Skip to main content
Korvapuustipelti

Jokaisella meistä on omat neuroosimme. Ajauduin Facebookin siisteysintoilijoiden keskustelupalstalle, missä hämmästyttävän moni ei voinut käsittää miten joku viitsii jättää tiskit tiskialtaaseen nukkumaan mennessä. Ja kuinka ei koskaan voisi seurustella tälläisen ihmisen kanssa. Jaa. Mulla on kyllä toisinaan jäänyt tiskit tiskialtaaseen niin sinkkuopiskelijana kuin kuormittavassa lapsiperhe-arjessa. Viimeksi eilen oli sellainen päivä. Arvotan leipomisen ja pellillisen meheviä, omenahillolla täytettyjä korvapuusteja todella paljon korkeammalle kuin päivän kolmannen tiskikoneen lataamisen ja siistin tiskipöydän. Varsinkin minun ja Herra Simpukan niiskuttaessa flunssan kourissa. Elämä on valintoja 😁 Enemmän mä haudassa katuisin syömättä jäänyttä korvapuustia kuin likaisia tiskejä. Diagnosoin itselleni keskivaikean leipoosin.

Korvapuustipelti

Korvapuustipelti omenahillolla

Eilen vietettiin kansallista korvapuustipäivää. Tämähän on kuin blogien wanhaan hywään aikaan kun jouluruoatkin postattiin vasta heti joulun jälkeen 😁 Mutta hei, joka päivä on hyvä pullapäivä! Korvapuustipelti sai inspiraationsa Story ravintoloiden Instagramista @storyrestaurants. En saanut katsetta irti videon lopusta, kun korvapuustipellin päälle levitettiin vielä paksu kerros tuorejuustokuorrutetta. Jätin tämän home edition pullapellin paljaaksi, jotta pulla säilyisi kauemmin ja sitä voisi tarpeen tullen pakastaa. Täytin korvapuustit voi-kaneli-sokeri täytteellä ja itsetehdyllä uuniomenahillolla. Hillosta tulee mehevyyttä. Jos jätät sen pois, niin tuplaa tai triplaa voi-kaneli-sokeri täyte.

Korvapuustipelti peltipulla

Korvapuustipelti omenahillolla

paras pullataikina
2 dl uuniomenahilloa tai kaupan vähäsokerista omenahilloa

voi-kaneli-sokeri täyte
100 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl kanelia
1 dl sokeria

päälle
kananmunaa
raesokeria

Valmista pullataikina ohjeen mukaan ja nostata taikinaa noin 30 minuuttia.

Valmista voi-kaneli-sokeri täyte sekoittamalla voi, kaneli ja sokeri. Tarpeen tulleen pehmitä voita varovaisesti mikrossa. Voin tulee olla pehmeää, mutta ei juoksevaa.

Kaulitse taikina isoksi ja ohueksi suorakulmioksi. Levitä päälle voi-kaneli-sokeri täyte ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Levitä uuniomenahillo. Kääri taikina mahdollisimman tiukalle rullalle pituussuunnassa.

Leikkaa rullasta noin 2-3 cm paksuisia siivuja ja nosta korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Pellille mahtuu lähekkäin noin 25 korvapuustia.

Sudi korvapuustit kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista korvapuustipeltiä noin 15-20 minuuttia 220-asteessa.

Korvapuusti paras resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti