Skip to main content
Harissa orzotto

Orzo neitsyys menetetty! Olen lohtusyöjä ja en edes häpeä myöntää sitä. Osoitan rakkautta muita ja itseäni kohtaan laittamalla ihanaa ja hyvää ruokaa. Harissa orzotto on viimeisin hemmotteluni tuotos.

Ulkonäön puolesta orzo jyväpasta muistuttaa erehdyttävästi risottoriisin jyvää. Orzotto onkin kansankielellä orzo pastasta valmistettu ”risotto”. Italiassa orzotto tarkottaa oikeastaan helmiohrasta valmistettua risottoa, mutta ei nyt juututa yksityiskohtiin. Orzo pastaa löytyy yllättävän hyvin ihan lähikaupankin pastahyllystä ja harissatahnaa tahnahyllystä. Harissa orzotto imi itseensä useimpia lempparimakujani: tulista harissatahnaa, tomaattia ja raikastavaa valkkaria sekä sitruunaa. Päälle revittävä buffalomozzarella tuo kermaisuutta suutuntumaan. Lohdullista syksyä myös sinulle tämän reseptin myötä ❤️

Lisää herkullisia pastareseptejä

Harissa orzo pasta

Vinkki! Ohjeen 2 tl harissa-tahnaa tuo hieman tulisuutta ja maistui vielä meidän koululaisillekin. Tuplaa määrä jos pidät tulisemmasta.

Harissa orzotto

sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 tl harissatahnaa
350 g orzo pastaa (esim. Filos)
1/2 dl valkoviiniä
1 tlk tomaattimurskaa (esim. Mutti Polpa)
sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan. raastettu mehu
n. 3 dl kasvislientä
50 g raastettua parmesaania

Tarjoiluun:
buffalomozzarellaa
tuoretta basilikaa

Kuullota rauhassa silputtua sipulia ja pienittyjä valkosipulinkynsiä pannulla reilussa oliiviöljyssä. Lisää harissatahna ja sekoita. Lisää orzo pasta ja sekoittele hetki. Nosta hieman lämpöä ja lorauta sekaan valkoviini. Sekoittele ja anna viinin hieman haihtua. Lisää tomaattimurska, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Anna poreilla.

Lisää erissä kasvislientä niin että orzotto ei pääse kuivahtamaan. Anna poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarpeen tulleen kasvislientä. Lopuksi lisää raastettu parmesaani. Tarjoile buffalomozzarellaan ja basilikan kera.


Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti