Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Lambi

Jos haluat tietää miten tofusta saa hyvää, rapeaa ja maukasta, niin jatka lukemista. Tofun valmistus on helppoa tietää muutaman niksin. Talouspaperi liittyy! Seesamitofu pannulla on lempparitapani valmistaa tofua. Tällä muutaman raaka-aineen arkireseptillä paistan tofut kasvisten, salaatin, nuudeleiden tai riisin seuraksi. Oleellista on kuivata tofu huolellisesti talouspaperilla, maustaa ja käyttää nimenomaan maukasta paahdettua seesamiöljyä.

Tofu resepti

Rullaatirullaa

Kaksi lasta, pari kissanpoikaa ja jokapäiväinen ruoanlaitto pitävät huolen, että talouspaperia kuluu rullakaupalla tässä perheessä. Talouspaperia tulee käytettyä usein myös itse ruoanlaitossa. Käsi ylös kuka on joskus taitellut talouspaperista hätäratkaisun suodatinpussien loppuessa? *nostaa käden ylös* Pieni googletus ja Kuningaskuluttajan -sivut tietävät kertoa, että elintarvikevirasto testasi vuonna 2019 talouspapereiden soveltuvuutta ruoanlaittoon. Lambin talouspaperista ei testissä irronnut terveydelle mahdollisesti haitallisia flueresoivia vaalenteita, joilla siis usein kirkastetaan paperin väriä valkoisemmaksi. Ei ole siis se ja sama mitä talouspaperia ostaa. Ensikuidusta valmistettu Lambi talouspaperi on turvallinen valinta ruoanlaittoon. Kotimainen Lambi myös tuntuu käsinkosketeltavan laadukkaalta. Se valmistetaankin kestävästi hoidettujen metsien puusta.

Seesamitofu

Vinkit täydellisen tofun valmistukseen

  • Tofun kuivaaminen on edellytys rapealle tofulle. Viipaloi tofupala. Aseta lautaselle pari palaa Lambi talouspaperia. Laita tofuviipaleet talouspapereiden päälle ja aseta päälle vielä pari palaa talouspaperia. Painele tofua talouspapereiden välissä. Vaihda talouspaperit kuiviin ja aseta päälle paino esim. lautanen. Anna tofun kuivua 15 minuuttia. Halutessasi kuutioi kuivattu tofu.
  • Tofun marinointi Maustamaton tofu pitää ehdottomasti maustaa. Jos olet oikein reipas, jätä tofu marinoitumaan jo edellisenä iltana jääkaappiin. Arkisin kiireessä heitän kyllä tofut ja marinadin samaan aikaan pannulle. Tofu kestää vahvojakin mausteita ja aasialaiset mausteet toimivat hyvin. Öljypohjainen marinadi myös mehevöittää tofun. Paras öljy marinoimiseen on mielestäni maukas paahdettu seesamiöljy, jonka tunnistaa kaupassa tummasta väristä. Saatat törmätä kaupassa myös miedompaan vaalean kellertävään seesamiöljyyn isossa pullossa, mutta maku ole lähellekään sama.
  • Tofun paistaminen Paista tofua keskilämmöllä tai hieman kuumemmalla. Tofun tulisi paahtua, mutta ei palaa. Muistan ikuisesti kun taannoin eräillä messuilla pidin vieraassa keittiössä demoa täydellisen tofun paistamisesta. Olisin voinut vajota maan alle kun kärähtäneen kalakastikkeen ja tofun tuoksu levisivät messuhalliin 😅🙊 Herkästi palavat mausteet kuten valkosipuli, tuore raastettu inkivääri, juokseva hunaja ja soijakastike kannattaa lisätä vasta aivan lopuksi pannulle.
Seesamitofu

Vinkki! Kokeile lisätä paistamisen loppupuolella sekaan juoksevaa hunajaa, sitruunaista ponzu-soijaa tai tuoretta raastettua inkivääriä.

Seesamitofu

200 g pala maustamatonta tofua
1/2 dl paahdettua seesamiöljyä
ripaus suolaa
chilihiutaleita
valkosipulinkynsi
seesaminsiemeniä
kevätsipulinvartta

Lisäksi:
Lambi talouspaperia
esim. vihreitä papuja

Viipaloi tofu. Aseta lautaselle pari palaa Lambi talouspaperia. Laita tofuviipaleet talouspapereiden päälle ja aseta päälle vielä pari palaa talouspaperia. Painele tofua talouspapereiden välissä. Vaihda talouspaperit kuiviin ja aseta päälle paino esim. lautanen. Anna tofun kuivua 15 minuuttia. Kuutioi tofu.

Kuumenna seesamiöljy pannulla ja lisää chilihiutaleita ja ripaus suolaa. Paista tofupaloja keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä käännellen. Kun tofut ovat paahtuneet alenna hieman lämpöä ja lisää pienitty valkosipuli ja paista hetki.

Nosta tofu talouspaperin päälle kuivumaan. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja pienittyä kevätsipulinvartta. Hyödynnä pannulle jäänyt marinadi ja pyöräytä pannulla vaikka vihreitä papuja seesamitofun seuraksi.

Seesamitofu
seesamitofu ohje
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Anna sanoo:

    Kiva tofuresepti! Talouspaperi on kyllä kätevää, mutta itse en kyllä kestä että metsää kaadetaan sellaisen ylellisyystuotteen tähden. Varmistan aina että ostamissani vessa-ja talouspapereissa ei ole lainkaan ensikuitua eli ovat täysin kierrätyskuidusta tehty. Mitään hygieniaongelmia ei kyllä näissä ole, eikä väristä päätellen niitä liiallisia valkaisuaineitakaan. Helppo ekoteko :).

Jätä kommentti