Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

Vegaaninen raparperipiirakka

Iltapäiväjääkahvit ja lakritsainen vegaaninen raparperipiirakka! Pakkohan näiden säiden on kohta lämmetä niin pääsee nauttimaan kahvit parvekkeella tai puutarhassa. Raparperi on yllättävän sinnikäs. Raparperinvarret puskevatkin ensimmäisenä kasvimaasta heti roudan sulattua. Pian kotimaista raparperia saa tuoreena, mutta jos ja kun et malta, niin nappasin raparperin marketin pakastealtaasta vielä itsekin. Raparperipiirakan seuraksi pakko jakaa myös ihana jääkahvin resepti kaikille kotibaristoille.

vegaaninen raparperipiirakka

Oman elämän baristana

Maistettuani ensimmäisen kerran Plantin kotimaisesta härkäpavusta valmistettua Härkäpapujuomaa Kahviin, en ole enää muuta käyttänytkään! Se on oikeasti aika radikaalia, sillä kahvini sörkkiminen on vakava asia 😁 Aikaisemmin en ole härkäpapujuomaan törmännytkään, sillä tämä on kuulemma ensimmäinen vastaava juoma härkäpavuista maailmassa.

Miksi sitten ihastuin Härkäpapujuomaan? Sen maku kahvissa on mielestäni hyvällä tavalla mieto eli se ei jyrää kahvin omaa makua, vaan pehmentää sitä. Härkäpapujuomassa on vähemmän sokeria kuin esimerkiksi kauramaidoissa, joten se ei ole yhtä makeaa. Aamukahvissani käytän härkäpapujuomaa ihan maidon tapaan lorauttamalla sitä kahviin. Härkäpapujuoma vaahtoutuu poikkeuksellisen hyvin, joten pientä kahviluksusta saat vaahdottamalla sen. Jääkahvia varten laita iso tai monta pientä kahvijääpalaa lasiin ja uutta Planti Härkäpapujuomaa vaahdotettuna päälle.

vegaaninen jääkahvi

Maisemakahvilan raparperipiirakka vegaaniversiona

Tämä lakritsainen ja vegaaninen raparperipiirakka on ihanan mehevä ja makea, kuin karamelli! Kahvipöydän ihanin raparperipiirakka on saanut inspiraationsa legendaarisesta maisemakahvilan raparperipiirakasta. Ihanan kostean piirakan muhevoittaa Planti Sour Dream, jota voi käyttää ranskankerman tapaan kaikessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Kukaan perheessä ei huomannut mitään ihmeellistä, vaikka tosiaan leivoin piirakan täysin vegaanisesti. Juhlapöydässä vegaaniset reseptit toimivat maidottomina ja munattomina useimmille vieraille. Tällä samalla reseptillä voisi leipoa vaikka kaikki kesän marjapiirakat 😋

Vegaaninen raparperipiirakka

Muruseos
3 dl vehnäjauhoja
80 g mantelijauhetta
1 dl ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g laktoositonta margariinia sulatettuna

Piirakkapohja
2/3 muruseoksesta
1 dl Planti härkäpapujuomaa

Piirakan täyte
2 prk (4 dl) Planti Sour Dream
1 dl ruokosokeria
0,5 dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl raakalakritsijauhetta

0,5 l tuoretta tai pakaste raparperia paloina

Piirakan pinnalle
1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja sekoita huolellisesti. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun piirakan pinnalle.

Piirakan pohjaa varten sekoita Planti härkäpapujuoma muruseokseen. Levitä taikina margariinilla voidellun ja vehnäjauhoilla  jauhotetun piirakkavuoan (halkaisija xx cm) pohjalle.

Pese ja pieni raparperit. Raparpereja ei tarvitse kuoria. Ripottele raparperit pohjan päälle. 

Sekoita täytteen kuivat aineet. Lisää joukkoon Planti Sour Dream ja sekoita. Kaada täyte raparperien päälle. 

Ripottele pinnalle loput 1/3 muruseoksesta.Paista raparperipiirakkaa 175-asteessa noin 60 minuuttia.

vegaaninen raparperipiirakka

Jääkahvi

vahvaa kahvia
Planti härkäpapujuomaa

Keitä vahvaa kahvia ja anna sen jäähtyä.Varaa noin 1 dl kahvia per annos.  Pakasta kahvi jääpaloiksi yön yli. 

Lämmitä Planti härkäpapujuoma kädenlämpöiseksi. Vaahdota härkäpapujuoma maidonvaahdottimella tai vispilällä vatkaamalla. Laita lasin pohjalle kahvijääpaloja tai yksi iso kahvijääpala. Kaada päälle härkäpapujuomaa. Tarjoile heti!

vegaaninen Maisemakahvilan raparperipiirakka
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti