Skip to main content
lohipelti ras-el-hanout

Lohipelti ras-el-hanout on oikeastaan teidän seuraajien inspiroima. Kaikki lähti yhdestä somekeskustelusta. Keskustelu polveili maapähkinävoipannareiden paistosta iltaruokaan. Minna oli tehnyt dukkah-lohta häilyvästi Samasta padasta-kirjan ohjeen inspiroimana. Alkuperäisestä reseptistä minulla ei ollut mitään hajua, mutta kuulosti hyvältä. Valitettavasti lähikaupan mausteseosvalikoima ei taipunut näin eksoottiseen maustekokeiluun, mutta käteeni osui maustekaapistani löytyvä ras-el-hanout mausteseos. Kävelylenkin jälkeinen nälkäkiukku alkoi olla sitä luokkaa, että päätin yksinkertaistaa ja nopeuttaa ruoanlaiton peltiruoalla. Näin syntyi lohipelti ras-el-hanout!

lohipelti ras-el-hanout

Hasselranut eiku…ras-el-hanout

Ras-el-hanout on suosittu mausteseos pohjois-Afrikassa. Nimi viittaa ”seitsemän mausteen sekoitukseen” vaikka todellisuudessa mausteita löytyy siitä usein huomattavasti enemmän. Tyypillisiä mausteita seoksessa ovat:

 • kardemumma
 • kumina
 • neilikka
 • kaneli
 • muskottipähkinä
 • maustepippuri
 • kuiva inkivääri
 • chili-paprika
 • korianterinsiemen
 • paprika
 • kurkuma

Pohjois-Afrikassa ras-el-hanout hierotaan usein lihan tai kanan pintaan, mutta kuulemma Marokossa sillä maustetaan myös kala. Ja sehän toimii! Reilun maustamisen lisäksi sivelin lohet ja varsiparsakaalit seesamöljyllä. Lohesta tuli niin maukasta! Lohipelti ras-el-hanout ei silti olisi mitään ilman karamellisoituneita palsternakkoja, jotka ovat jopa parhaimmillaan nyt roudan sulamisen jälkeen nostettuna.

Lohipelti ras-el-hanout

4 palsternakkaa
oliiviöljyä
ripaus suolaa
sitruuna

600 g lohta
seesamöljyä
ras-el-hanout mausteseosta
suolaa

1 pkt (150 g) Bimi varsiparsakaalia
seesamöljyä
ripaus suolaa

tarjoiluun aiolia eli valkosipulimajoneesia

Pilko palsternakat pituussuunnassa. Hiero pintaan oliiviöljyä ja suolaa. Halkaise sitruuna ja lorauta sitruunanpuolikkaille oliiviöljyä. Paista leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä 200-asteessa ensin 20 minuuttia.

Leikkaa sillä välin lohi annospaloiksi. Hiero pintaan seesamöljyä, suolaa ja ras-el-hanout mausteseosta. Laikkaa kalapalojen päälle sitruunasiivut. Hiero varsiparsakaalit myös seesamöljyllä. Lisää kalat ja parsat pellille ja paista vielä 10 minuuttia. Laita lopuksi uuni grillivastukselle pariksi minuutiksi. Tarjoile aiolin kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti