Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö FILOS ja Asennemedia

Kreikkalainen perunasalaatti

Onko mitään parempaa kuin aito kreikkalainen feta? No ehkä kaksi fetaa 😁 Upotin purkillisen aitoa kreikkalaista Filos fetaa kuutioina kreikkalaiseen perunasalaattiin ja kokonaisen tynnyrikypsytetyn Filos Deluxe fetan fetavaahtoon. Vapun perunasalaatti voisikin olla tänä vuonna kreikkalaishenkinen vai mitä sanotte? Oliiviöljypohjainen perunasalaatti pysyy raikkaana ja raaka-aineet pääsevät loistamaan. Kreikkalainen perunasalaatti tarjoillaan kera kermaisen ja herkullisen fetavaahdon, joka sopii myös dippaukseen tai leivälle.

Kreikkalainen perunasalaatti

Kreikka pellillä

Kreikkalainen perunasalaatti on itseasiassa peltiruoka. Oreganolla, hunajalla ja Filos ekstra-neitsytoliiviöljyllä maustetut perunat paahdetaan uunissa pellillä, jonka jälkeen lisätään punasipulia, kalamata oliiveja, Filos fetakuutioita, sitruunankuorta ja lehtipersiljaa. Toki joukkoon voi lisätä myös salaattia tai pinaatinlehtiä, jos kaipaat lisää vihreää. Kreikkalaisittain maustetut perunat sopivat myös lisukkeeksi vaikka kalalle.

Nyrkkisääntönä Euroopassa myytävän aidon kreikkalaisen fetan tunnistaa siitä, että pakkauksessa lukee nimenomaan feta. Fetavaahtoon käyttämäni Filos Deluxe feta muistuttaa pitkälle fetaa, jota voi ostaa Kreikassa suoraan tynnyristä suolaliemessä. Filos uutuudet Deluxe feta ja fetakuutiot on molemmat säilötty suolaliemeen. Pakkauksessa olevan suolaliemen voi hyvin hyödyntää fetavaahdon joukkoon! Suolaliemi suojaa fetajuuston makua ja koostumusta. Eron todella huomaa kun Deluxe fetaa murtaa käsissään. Se on erityisen lohkeavaa.

Kreikkalainen resepti

Kreikkalainen perunasalaatti

8 perunaa
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä like a lot
1 tl hunajaa
1 tl kuivattua oreganoa
hyppysellinen suolaa
1 prk (150 g) Filos fetajuustokuutioita PDO
1 prk (100 g) Filos kalamata oliiveja
luomusitruunan hienoksi raastettu kuori
lehtipersiljaa

Pese ja pilko perunat. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle reippaasti Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä, hunajaa, oragonoa ja hyppysellinen suolaa. Sekoita ja levitä tasaisesti pellille. Paista 200-asteessa 30 minuuttia. Lisää paistettuihin perunoihin Filos fetajuustokuutiot, kalamata oliivit, sitruunan raastettu kuori ja lehtipersiljaa. Tarjoile fetavaahdon kera!

Fetavaahto

Fetavaahto

1 pkt (200 g) Filos Deluxe fetaa suolavedessä nesteineen
1/2 dl Filos Deluxe ekstra-neitsytoliiviöljyä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
nippu tuoretta timjamia
1 tl hunajaa
valkosipulinkynsi
(vettä)
tarjoiluun chilihiutaleita ja oreganoa

Aja kaikki ainekset sileäksi vaahdoksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon myös Filos Deluxe fetapaketin suolavesi. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos vaahto tuntuu liian jähmeältä.

Kreikkalainen perunasalaatti
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Martti Wichmann sanoo:

    Taisi unohtua feta-perunasalaatin reseptistä punasipuli… 🤔

Jätä kommentti