Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Rajamäen ja Asennemedia

Pikkelöidyt tomaatit

1-2-3! Niin simppeliä on pikkelöinti. Tämän helpon muistisäännön avulla pikkelöit mitkä tahansa kasvikset. Tarvitset vain 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Jatkossa ei tarvitse edes muistaa paljonko tuli mitäkin, sillä tästä postauksesta löydät ohjeet pikkelöintiin. Pikkelöinnin avulla hävikkivaarassa olevat kasvikset säilyvät pidempään myös satokauden ulkopuolella. Parasta on pikkelöinnin tuoma pirteä happamuus kasviksiin. Olen tomaattihullu, mikä saattaa paistaa läpi resepteistäni. Päädyin siis kokeilemaan lempparikasvisten pikkelöintiä perinteisten ukrainalaisten pikkelöityjen tomaattien inspiroimana. Ensitöikseni kokeilen tomaatteja leivän päällä ricottajuuston kera, mutta myös pastan ja salaatin sekaan!

pikkelöinti resepti

1-2-3 pikkelöintiliemi

Pikkelöinti tulee helposti yhdistettyä satokauteen, mutta marjoja ja kasviksia voi pikkelöidä voi ympäri vuoden. Näillä ohjeilla voit pikkelöidä kaiken mitä saat käsiisi:

 • Purkkien sterilointi Säilö kasvikset puhtaisiin purkkeihin. Keitä purkit kiehuvassa vedessä isossa kattilassa. Voit myös sterilisoida purkit uunissa kuumentamalla 130-asteessa 15 minuuttia. Korkit ja tiivisteet kannattaa sterilisoida nopeasti kiehuvassa vedessä.
 • Pese kasvikset huolella.
 • Pikkelöintiliemi 1-2-3 Valmista pikkelöintiliemi lisäämällä kattilaan 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa ja 3 osaa vettä. Kuumenna vesi ja väkiviinaetikka juuri ja juuri kiehuvaksi. Sekoita joukkoon 2 osaa sokeria. Anna liemen hieman jäähtyä.
 • Maustaminen Mausta pikkelöintiliemi haluamallasi mausteilla, yrteillä tai Rajamäen Luomu Liquid nestemäisillä mausteilla.
 • Pikkelöi everything Kaada pikkelöintiliemi kasvisten päälle. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kasvikset säilyvät yleensä vähintään pari viikkoa pikkelöitynä.

  Vinkki! Tomaatit kannattaa pistellä haarukalla pohjasta ennen liemen lisäämistä, jotta tomaatit eivät repeile ja ne imevät itseensä paremmin mausteita.

Pikkelöidyt tomaatit ja maustaminen

Mausteita voi lisätä joko kasvisten joukkoon tai pikkelöintiliemeen. Kasvisten kaveriksi voit laittaa esimerkiksi tuoretta chiliä, valkosipulia, selleriä, tuoreita yrttejä, laakerinlehtiä, kokonaisia pippureita ja muita mausteita. Rajamäen nestemäiset Luomu Liquid mausteet ovat näppäriä liemen maustemiseen. Väkiviinaetikalla ja suolalla säilötyissä nestemäisissä mausteissa on 6 eri makua: valkosipuli, chili, basilika, inkivääri, oregano ja tilli. Ne myös säilyvät useamman vuoden kun taas tuoreet yrtit nahistuvat nopeasti. Nestemäiset mausteet ovat näppäriä vaikka mökille ja kotivarana. Teelusikallinen maustetta riittää maustamaan purkillisen tomaatteja, mutta esimerkiksi sinulle oikea määrä chilimaustetta selviää kokeilemalla.

Maustoin pikkelöidyt tomaatit kolmella tapaa:

 • nippu tuoretta rosmariinia-Rajamäen Luomu Liquid valkosipuli
 • tuore valkosipuli – Rajamäen Luomu Liquid chili
 • kokonainen mustapippuri – Rajamäen Luomu Liquid tilli
pikkelöidyt tomaatit

130 vuotta perinteitä

Säilöntä, pikkelöinti ja kotimaisten tuotteiden tukeminen on nyt ehkä ajankohtaisempaa kuin koskaan. Rajamäen juhlii tänä vuonna 130-vuotis juhlavuottaan. Väkiviinaetikka on ollut Rajamäen ensimmäinen tuote. Tiedätkö muuten mistä väkiviinaetikka tehdään? Väkiviinaetikka valmistetaan kotimaisesta ohrasta luonnollisella käymistekniikalla. Juhlavuoden kunniaksi Instagramin puolella @liemessa on nyt menossa suuri Rajamäen pikkelöintipaketin arvonta. Onnea matkaan ja pikkelöinti-iloa!

Tomaattien pikkelöinti
Tomaattien pikkelöinti
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

 • Vicky sanoo:

  Rakastan tätä viestiä. Se on erittäin hyödyllinen. En tiennyt, että se on niin helppoa. Kauniit kuvat ja esitys. Kiitos.

Jätä kommentti