Skip to main content
kimchi pannukakku

Kimchimania! Korealaisesta nuudelikeitosta jäi yli puoli purkillista luomukimchiä. Järkytyksekseni purkin kyljessä luvattiin vain viisi (5) vuorokautta elinaikaa kimchille jääkaapissa purnukan avaamisen jälkeen. Kimchi eli hapatettu kiinankaali on yleensä erittäin hyvin säilyvää, onhan hapattaminen yksi tapa säilöä. Tästä syystä uskalsin hillota kimchiä parisen viikkoa, kunnes mieliteko kasvoi vaan liian suureksi. Korealaisesta Bap keittokirjasta bongaamani suolaiset, korealaiset kimchi pannukakut eivät jättäneet mieltäni rauhaan ja niitä oli lopulta yksi ilta vain saatava. Miten joku näin simppeli ja nopea juttu voi olla näin koukuttavaa!

kimchi pannukakku

Bap-keittokirjan korealaiset reseptit on muokattu ”suomalaiseen makuun”, joten ne ovat mukavan yksinkertaisia. Korealaisista pannukakuista löytyy vaikka mitä versioita vehnäjauholla, riisijauholla, maissitärkkelyksellä ja munilla ja ilman. Tein muuten aika pitkälle kirjan ohjeen mukaan, mutta lisäsin mukaan muutaman kananmunan tuomaan ruokaisuutta. Maustaminen on avainasemassa. Kimchistä tulee ihanaa mehevyyttä ja tulisuutta. Extratulisuutta tulee vielä paistamalla pannukakut chilimaustetussa rypsiöljyssä. Korealaiset kimchi pannukakut syödään leikkaamalla lohkoiksi, kääräisemällä sisään tuoretta vihreää chiliä sekä kevätsipulia ja dippaamalla simppeliin chili-soijakastikkeeseen. Seuraksi höyrytimme vielä pakkasesta edamamepapuja. Voisin hyvin kuvitella nämä pieniin illanistujaisiin ystävien kanssa jaettavaksi vaikka korealaisen oluen kera. Nam!

Kimchi pannukakut

3-4 kpl / 2 hlö

taikina
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 munaa
ripaus suolaa
100 g kimchiä
2 kevätsipulinvartta

paistamiseen (chili)rypsiöljyä
pinnalle tuoretta vihreää chiliä ja kevätsipulia

Hienonna tarvittaessa kimchi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita kaikki taikinan ainekset. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä noin 2-3 minuuttia per puoli.


chilisoosi
1/2 dl Kikkoman Ponzu sitruunaista soijakastiketta
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 tl seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki chilisoosin ainekset. Dippaa korealaista pannukakkua. Jää kaipaamaan lisää.


Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti