Maisemakahvilan raparperipiirakka on saavuttanut viimeisenkin linnakkeen eli Suomenlinnan. Kyseessähän on paras raparperipiirakka resepti, jos hehkutukseen on uskominen. Tulipahan todettua tämä tänä kesänä myös itse. Suosittelenkin upottamaan rehottavat raparperit tähän piirakkaan. Resepti on lähtöisin Hämeenkyrön maisemakahvilan emännältä, joka alunperin antoi reseptin Kotiliesi-lehden julkaistavaksi. Raparperipiirakan suosion salaisuus on pohjassa käytetty piimä ja paksu rahkatäyte, jonka pinnalle ripotellaan vielä muru. Loppukesää kohden tätä pitää kokeilla myös omenalla!
Reseptistä tulee iso pellillinen, joten makean himo on tällä hetkeksi taltutettu. Vähensin alkuperäisestä reseptistä poiketen hieman sokeria ja siltikin vähempikin olisi riittänyt. Täytteeseen hulautin myös mukaan kanelia. Tarjoillaan kermavaahdon, vaniljakastikkeen ja vaniljajäätelön kera!
Maisemakahvilan raparperipiirakka
pellillinen
Muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria (laitoin itse 2 dl)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita sulatettuna
Piirakkapohja
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna
Piirakan täyte
1 l raparperia paloina
500 g maitorahkaa tai turkkilaista jogurttia
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
(1 tl kanelia)
Piirakan pinnalle
1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet. Lisää voisula ja sekoita huolellisesti. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun piirakan pinnalle.
Piirakan pohjaa varten sekoita piimä ja muna ja lisää ne muruseokseen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille tai isoon vuokaan.
Pese ja pieni raparperit. En koskaan kuori raparperia. Ripottele raparperit pohjan päälle.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte raparperien päälle.
Ripottele pinnalle loput 1/3 muruseoksesta.
Paista raparpepripiirakkaa 175-asteessa noin 45-50 minuuttia.
Lisää raparperihulluutta!
Raparperipaistos
Pyöreä raparperipiirakka kermaviilitäytteellä
Sydämelliset raparperileivokset
Helppo raparperipaistos
Raparperilimonadi
Raparperigalette
Raparperijuoma
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
En verrannut ohjeita rinnakkain, mutta pikaisella vilkaisulla vaikuttaa samalta ohjeella, jonka olen noin 20 vuotta sitten löytänyt nimenomaan omenapiirakkaohjeena. Eli toimii varmasti ompuillakin, superhyvä.
Hyvää tuli lapissakin mistikoita ja lakkahilloa täytteenä