Skip to main content

raparperipaistos resepti

Ensi viikolla vaihdamme maisemaa Suomenlinnan kesämökille. Meneillään on perinteinen pakkausrumba. Jollain masokistisella tavalla nautin siitä että kerran vuodessa kämppä tulee ratsattua perin pohjin. Tänään puoleen päivään mennessä olen jo pessyt neljä koneellista pyykkiä – myös ne korin pohjalla lojuvat villapaidat ja talvihaalarit – , ladannut pesukoneen kolme kertaa ja sulattanut pakastimen. Järjestelin ja pyyhin myös räjähdyskaapin a.k.a kuivamuonakaapin ja otin esiin laatikon pohjalle pyörimään jääneitä pussinpohjia. Hävikkireseptien suunnittelu on hauskinta; kun käytettävissä on rajattu määrä tykötarpeita, on pakko käyttää mielikuvitusta ruoanvalmistuksessa. Lopputuloksena saattaa syntyä yllättäviä yhdistelmiä, joita ei muuten olisi tullut tehneeksi. Nyt käsissäni oli tukko Ku ite tekee Minnalta saatuja jo hieman nuhistuneita raparpereja, kippo epämääräisiä pähkinöitä, granolaa ja tattarijauhoja. Aamupalaksi vetelin raparperipaistosta turkkilaisella jogurtilla. Aamupala tai ei, raparperi vaatii mielestäni hieman makeutusta. Korvasin valkoisen sokerin pienellä määrällä fariinisokeria, joka ihanasti karamellisoi raparperipaistoksen. Turkkilainen jogurtti tasapainoitti raparperin hapokkuutta. Jälkiruokaversioon kannattaa vähintään tuplata fariinisokerin määrä. Villiintyneiden raparperien taltuttamiseen löydät lisää reseptejä arkistoista:

raparperilimonadi
raparperigalette
raparperipiirakka
chia-raparperi salaatinkastike

raparperipaistos

Raparperipaistos resepti

gluteeniton

400 g raparperin vartta
0,5 dl fariinisokeria (makeampaan versioon tuplaa määrä)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

muruun:
3 dl granolaa tai mysliä (gluteenittomaan versioon esim. Risenta gluteeniton rusina & viikuna mysli)
kourallinen pähkinöitä
50 g voita
1 dl tattarijauhoja
1 rkl maissitärkkelystä

tarjoiluun
turkkilaista jogurttia

Pilko raparperit. Sekoita raparperien joukkoon fariinisokeri, kaneli ja kardemumma. Laita raparperit uunivuokaan ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Valmista sillä välin muru.

Pieni voi. Työstä käsin kaikki murun ainekset sekaisin. Murustele muru raparperin päälle ja anna paistua vielä noin 15 minuuttia. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti