Skip to main content
kevätsalaatti

Kaupallinen yhteistyö, Risenta ja Asennemedia

Olen viettänyt viimeiset viisi päivää ruokakuvauksen ja bloggaamisen ihmeellisessä kuplassa Kreetalla. Matka tuntuu kuin unelta, josta en olisi halunnut herätä. Ensi viikolla blogissa vietetäänkin Kreikka-viikkoa. Mutta hei, kauheen kiva olla takaisin keväisessä Helsingissä. Tämä kevätsalaatti korkkaa kevään virallisesti alkaneeksi – edes lautasella! Kotimaisten sesonkikasvisten  ja kasvukauden odotus tuntuu jo lähes sietämättömältä. Saaran kanssa odotamme jo sormet syyhyten,  että edes lumet sulaisivat ja pääsisimme upottamaan kätemme Suomenlinnan kasvimaan multaan kesää ajatellen.  Kevätsalaatti reseptin kanssa ei tarvitse olla mitenkään orjallinen. Mielestäni keväinen salaatti saisi olla mahdollisimman vihreä ja raikas. Kokeile erilaisia vihreitä, paahda tai pikkelöi kasviksia, paahda ja mausta erilaisia siemeniä ja heittäydy villiksi salaattikastikkeen kanssa.

pak choi salaatti

Kevätsalaattiin valitsin kauppoihin ilmestynyttä parsaa. Parsan keittäminen tuntuu hieman vaivalloisemmalta ja parsasta tulee helposti ylikypsää, joten yksinkertaisesti paistoin parsan pannulla. Pintaan tulee kiva paahto, mutta parsaan jää purutuntuma. Lisäsin salaattiin vihreää keräämällä ostoskoriin ensimmäistä kertaa pak choi babysalaattia. Erilaiset siemenet antavat salaattiin tekstuuria ja bonuksena ne sisältävät runsaasti kuitua, kivennäisaineita ja vitamiineja.  Paahtamalla siemenien maku tulee paremmin esiin ja tuoksu muistuttaa popkornia. Paahdettuja siemeniä voi maustaa vaikka chilillä tai kurkumalla. Risentan luomusiemenillä on  nyt uusi kätevämpi pahvipakkaus kaatonokalla, joten siemeniä on nyt helpompi säilyttää useampaakin laatua. Kevätsalaattiin saa moniulotteisuutta pikapikkelöimällä kasviksia, esimerkiksi rouskuvia ja kesäisiä retiisejä. Pinkki salaatinkastike saa värinsä raparperista ja sekaan heitin ruokalusikallisen chiasiemeniä. Raparperia voi olla enää vaikea löytää tähän aikaan vuodesta kaupasta pakasteena. Jos raparperia ei löydy omasta takaa, niin bongasin myös ensimmäiset tuoreet raparperinvarret Stockmannin Herkusta.

kevätsalaatti

Kevätsalaatti

Paistettu parsa

1 puntti tankoparsaa
Öljyä paistamiseen

Poista parsoista kova kanta ja kuori kuorimaveitsellä nupun tyveen asti. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja paista kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti. Varo ylikypsentämästä.

Pak choit pannulla

6 kpl mini pak choi salaatteja
3 valkosipulinkynttä
Öljyä paistamiseen

Kuumenna pannulla öljy ja kuoritut kokonaiset valkosipulinkynnet. Kääntele pak choin lehtiä pannulla nopeasti noin minuutin ajan.

kevätsalaatti

Paahdetut siemenet kurkumalla

Risenta auringonkukansiemeniä
Risenta kurpitsansiemeniä
Risenta kuorittuja hampunsiemeniä
Ripaus kurkumaa
1 tl öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy pannulla. Lisää siemenet, kääntele ja anna paahtua reilusti. Mausta ripauksella kurkumaa.

Pikapikkelöidyt retiisit

4 retiisiä
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 limen mehu
Ripaus sokeria
Ripaus suolaa

Laita muovipurkkiin siivutetut retiisit ja muut aineet. Ravista. Anna retiisien pikkelöityä jääkaapissa hetki.

keväinen salaatti

 

Chia-raparperi salaatinkastike

1 raparperin varsi
1 rkl Risenta murskattuja chiasiemeniä
1 dl + 1 dl vettä
1 tl (ruokosokeri)siirappia

Keitä raparperinvartta ja 1 dl vettä kattilassa kunnes raparperi on pehmennyt. Lisää chiasiemenet ja ruokosokerisiirappi. Anna keittyä muutama minuuttia. Laita raparperisose ja noin 1 dl vettä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan tarvittaessa.

Lisäksi
1 buffalo mozzarella
1 Kevätsipulinvarsi

kevät salaatti

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Polkkapossu sanoo:

    Moi Jenni. Ihanan näköinen sekasotku. Sanon tämän siis erittäin positiivisessa mielessä ja hyvällä, todella herkullisen näköinen annos. Varmasti myös maistuva 🙂

    • Jenni sanoo:

      Haha! 😀 Tavoittelin vähän rennompaa ja runsaampaa kuvaustyyliä. Hassua miten ei olekaan ihan helppo tekemällä tehdä ”huolettoman” näköistä 🙂 Kiitos kommentistasi, otin sen vain kohteliaisuutena! 🙂

Jätä kommentti