Skip to main content

matchapalat matcha resepti

Etsitkö kesän juhliin tai yrityksesi tilaisuuteen catering-palveluita?  Siinä tapauksessa älä ainakaan mua kato. En tee varsinaista catering-keikkaa – jätän sen mieluummin alan ammattilaisille. Sen sijaan toimin food designer-roolissa ja suunnittelen niin teeman, menun, reseptiikan, tunnelman kuin esillepanonkin tapahtumiin yhteistyössä catering-yritysten kanssa. Vuoden alussa istuin assarini Viimeista Murua Myoten Saaran kanssa alas ja listasimme kuumimmat ruokatrendit vuodelle 2017. Trendien pohjalta laadimme 240 henkilön menun Hartwallin henkilökunnan kick-off tapahtumaan.  Menun haluttiin kuvastavan maailman megaruokatrendejä, urbaania kaupunkikulttuuria ja tulevaisuutta. Nousin tapahtumassa lavalle kertoen ruokatrendeistä ja esittelin illan menun juomineen. Trendivirtausten mukaisesti saatoin puhua aika paljon vegaaniruoasta. Voitte kuvitella kuinka kalpeilta ja vakavilta eturivin nälkäisimmät keski-ikäiset miehet tässä vaiheessa näyttivät illallisajan venyessä lähemmäs kahdeksaa. Lopun paljastus, että tarjolla on myös lammasta ja nyhtöheppaa sai raikuvat hurraa-huudot.

matchapalat matcha resepti

Hartwall Kick-off menu

Aurora bowl -kulhoruoka
mustikkakvinoaa
härkäpapuja
pikkelöityä raitajuurta
karhuvatukka kurkkunuudelit
paahdettua harissa-bataattia
liilaa kukkakaalia
kahvi-viismauste härkis
lakritsimarinoitu tofu
nyhtöhevonen
lammastagine

ruisfocaccia
punajuurihummus
valkopaputahna

jälkiruoka
matchapalat

 Menu rakentui  kulhoruoan ympärille. Aurora Bowl kulhoruossa näkyi iloisesti sekaisin useampi maailman ruokatrendi. Paikailallisuus ja  kotimaisuus näkyy yllättävissä raaka-aine yhdistelmissä kuten mustikalla värjätyssä kvinoassa tai ruisfocacciassa. Pääraaka-aine ajattelu rikottiin; liha ei ollut pääosassa ja kasvisvaihtoehtoja oli runsaasti. Ruoka oli värikästä.  Kasvisproteiinina ol härkistä lakritsimarinoitua tofua. Lihavaihtoehdot olivat piirun verran eettisempiä vaihtoehtoja eli nyhtöhevosta ja lammasta.  Valitettavasti menusta ei löytynyt heinäsirkkoja eikä jauhomatoja. Toistaiseksi Valvira hidastaa hyönteisten syömisen trendin rantautumista Suomeen.

Juoman vieraat saivat valita sen mukaan millaisen statementin haluavat valinnallaan tehdä. Valitseeko perinteistä (Lapin kulta), paikallista (Aura olut kun ollaan Turussa), parantaako maailmaa luomulla (Happy joe organic) vai nauttiiko viinistä rennosti – silloin valinta on tietysti Plan B. Menun viimeisteli gluteenittomat matchapalat. Vaikka gluteeniton trendi on väistymässä, niin erikoisjauhot pitävät pintansa. Matchapalat leivottiin durra- ja riisijauhoihin. Taikinaan lorautettiin hieman tummaa olutta. Matchapala kuorrute sai vihreän värinsä matchajauheesta eli japanilaisesta teejauheesta. Keväisen vihreät matchapalat ovat ainakin takuuvarmasti juhlien puheenaihe!

matchapalat matcha resepti

Matchapalat resepti

gluteeniton

Kesäkurpitsa-suklaakakkupohja

2,5 dl raastettua kesäkurpitsaa tai punajuurta
2,4 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl tummaa olutta
1 tl vaniljasokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl durrajauhoja (gluteenittomia, esim Risenta)
0,5 dl riisijauhoja (esim Risenta)
2 tl leivinjauhetta
Ripaus merisuolaa

matchakuorrute

200 g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
3 rkl suolaamatonta voita
2 dl tomusokeria
1 rkl laadukasta matchajauhetta
hyppysellinen sormisuolaa

Sekoita raastettu kesäkurpitsa, ruokosokeri, kananmunat, öljy, olut ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon siivilän läpi kaakaojauhe, kaikki jauhot, leivinjauho ja suola. Kaada pellille. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään. Siivilöi matchajauhe joukkoon. Levitä kuorrute heti lämpimän kakkupohjan päälle.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti