Ystävänpäivän geishapalat tuorejuustoraidoilla ja vadelmilla ? Tosin eipä meilläkään sen erityisempää syytä juhlaan tai herkutteluun ollut viikonloppuna, eikä tarvitsekaan! Nämä suklaiset tahmapalat sulattavat sydämet kahvipöydässä koska tahansa. Geishapalat ovat hyvin suklaisia ja kosteita; lähes mutakakkumaisia. Vuoallinen kätkee sisäänsä pari Geisha suklaalevyä. Geishapalat on helppo valmistaa mokkapalojen tapaan vuokaan ja leikata sopiviksi annospaloiksi. Parhaimmillaan ne ovat hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kera. Herkullista ystävänpäivää!
Vinkki! Geishapalat kannattaa säilyttää jääkaapissa. Kun napsin palan tätä herkkua jääkaapista, lämmitän sitä hetken mikrossa.
Vinkki vinkki! Käytin reseptiin kotimaisia pakastevadelmia. Annoin jäisten vadelmien sulaa ensin hieman jääkaapissa.
Geishapalat
250 g voita
1 dl fariinisokeria
2 Geisha suklaalevyä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
175 g vadelmia
Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
muna
Sulata mikrossa voi, fariinisokeri ja suklaa. Sekoita ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja lisää joukkoon jäähtynyt voi-sokeri-suklaa seos. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
Valmista tuorejuustotäyte vatkaamalla kaikki ainekset tasaiseksi.
Levitä 3/4 taikinasta leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Ripottele päälle 1/3 vadelmista. Nostele päälle tuorejuustotäytettä nokareina ja loput taikinasta nokareina. Tee taikinan pintaan pyörteitä lusikan varrella. Ripottele päälle loput vadelmat.
Paista uunin keskiosassa 35-40 minuuttia 180-asteessa. Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljajäätelön kera.
Minkä kokoinen vuoka geishapaloissa? ?
Hei! Vuoan koko olisi hyvä mainita, itselläni oli varmaan pienempi vuoka joten paistoaikaa sai lisätä reippaasti.
Hyvä huomio! Paistoin 24 x 34 cm metallivuoassa. Paistoaika riippuu myös uunista. Minkä kokoinen vuoka sinulla oli?
Toivon myös tietoa minkä kokoista vuokaa ohjeessa on käytetty.