Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

Taatelijäätelö resepti

Suolaisten jouluherkkujen jälkeen masu on klassisesti pinkeänä, joten aterian päälle kaipaan jotain hieman raikkaampaa. Itsetehty jäätelö on meidän joulupöydän vakiojälkkäri. Jäätelömassapohjaa voi maustaa oman maun mukaan – vain taivas on todella rajana. Piparijäätelöpalloja on pyöritelty nyt jo useampana jouluna. Piipahdin hiljattain Tampereella kasvispainotteisessa Zeytuun ravintolassa. Lounasannosta odotellessa selailin jälkkärilistaa, jossa huomioni kiinnittyi ruusulla maustettuun taatelijäätelöön. Jäin pohtimaan voisiko taatelijäätelöä tehdä kotonakin, mutta mahdollisimman simppelisti. Näin syntyi kolmen raaka-aineen taatelijäätelö ilman jäätelökonetta joka vei kielen mennessään. 8-vuotiaiden poikien testiraati oli yksimielinen.

“Ajatella, että sä äiti osaat tehdä tälläistä”

”Ihan kuin jäätelökiskalla, mutta parempaa”

”Ihanan karamellimaista ja tahmeaa, nam”

Taatelijäätelö

Itsetehty vegaaninen jäätelö

Itsetehdyn jäätelön tekeminen onnistuu helposti ilman jäätelökonetta, eikä jäätelöä tarvitse edes sekoitella. Senkus lykkää yöksi pakkaseen. Täydellisen täyteläinen tekstuuri syntyy vegaanisesti kondensoidusta kookosmaidosta ja vaahdotetusta Plantin Kauravispistä. Pehmeät taatelit surautin mausteeksi kondensoidun kookosmaidon joukkoon. Parhaimman vaahdon takaamiseksi Plantin Kauravispiä kannattaa vatkata jääkaappikylmänä 5 minuuttia. Sitten vain kauravaahto ja taateli-kookosmaitoseos sekaisin, vuokaan ja pakastimeen. Taatelijäätelö on raikas, mutta varmasti tarpeeksi makea. Makeus tulee kondensoidusta kookosmaidosta ja taateleista. Muuta makeutusta ei enää tarvita.

Herkullista joulun odotusta!

Taatelijäätelö

2 prk (4 dl) Planti Kauravispiä
1 prk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
200 g pehmeitä taateleita
kourallinen saksanpähkinöitä

Halkaise taatelit ja poista kivet. Survo sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa kondensoitu kookosmaito ja taatelit sileäksi massaksi. Vatkaa jääkaappikylmää Planti Kauravispiä 5 minuuttia. Sekoita taatelimassa ja kauravaahto hyvin. Kaada jäätelömassa vuokaan. Koristele kokonaisilla ja rouhituilla saksanpähkinöillä. Pakasta yön yli.

Taatelijäätelö vegaaninen
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Hanna sanoo:

  Mikä vois olla kauravispille korvike? Asun ulkomailla joten tätä tuotetta ei kaupoista löydy?

  • Jenni sanoo:

   Kauravispin sijaan voi käyttää myös tavallista vispikermaa, kunhan huomioi että se ei ole tietysti vegaaninen.

 • Hanna sanoo:

  Moi! Mistä kaupasta olet löytänyt kondensoitua kookosmaitoa?

 • Essi sanoo:

  Hei,

  kuulostaa ihanalta, aaton jälkiruoaksi ihan täykky 🥰 Minkä kokoiseen vuokaan tämä sopii?

  • Essi sanoo:

   Ja lisäkysymyksenä vielä, että tarkoitatko pehmeillä taateleilla KUIVATTUJA pehmeitä taateleita? 🤔

 • Sanni sanoo:

  Moi,

  Onnistuuko tämä kookosmaidosta tehtynä? 🙂

Jätä kommentti