Skip to main content

Poks! Arki puhkaisi tehokkaasti Kreikka-kuplani, mutta reissu jätti minuun pysyvän jäljen. Jäljen sydämeeni, mutta myös valokuvia tursuavaan kovalevyyni.  Vietin neljä unohtumatonta vuorokautta ruokakuvaus- ja stailausretriitillä Kreetan saarella. Finnairin suorat kesäkauden lennot eivät olleet vielä alkaneet, joten kahdentoista tunnin menomatka kolmella lennolla tuntui siltä kuin matkaisi maailman ääriin. Retriittiin osallistui Suomesta lisäkseni Ku ite tekee Minna, jolta koko idea kurssista tuli ja Viimeista murua myöten Saara. Teimme yhden yön pitstopin Hanian turistirysään, josta jatkoimme matkaa puolentoista tunnin matkan päähän vuoristoon Miliaan.

Meidät toivottivat tervetulleeksi Bostonilainen ruokakuvaaja ja instagrammaaja Betty Liu, kreikkalainen ruokabloggaaja Eleni The Foodie Cornerista ja Bettyn assistentti, ruokakuvaaja Jenny Huong New Yorkista. Paikalle oli saapunut yhdeksän kurssilaista ympäri maailmaa. Seuraavat päivät, aamusta iltaan, seurasimme lahjakkaan Bettyn työskentelyä ja kuvasimme ruokaa. Paras kuvittelemani tapa viettää lomaa. Vaikka kuvaan ruokaa muutenkin päivät pitkät työkseni, niin retriitissä pystyi keskittymään valokuvaukseen ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Unohdin jopa käydä Facebookissa! Pari päivää ilman Facebookia,  se on pitkä aika se nykyihmiselle. Retriitistä jäi käteen uusia ruoasta kiinnostuneita ystäviä, loputtomasti inspiraatiota, rohkeutta tehdä asioita omalla tavalla, oppia ja ideoita valon analysointiin ja hallintaan, kuvankäsittelyvinkkejä ja ennenkaikkea malttia. Valokuvaus ja luovuus vaatii aikaa; upea ruokakuva ei synny hetkessä maailman huippuvalokuvaajiltakaan.

Linnoittauduimme kuplaamme ja Milia Mountain Retreat-ekolinnoituksen paksujen seinien sisälle.Pelkkä miljöö oli jo itsessään niin inspiroiva. Eihän sitä tarvinnut kuin sojottaa kameralla johonkin suuntaan ja sait kauniin kuvan. Kuvittele sumuisten vuorten rinteille kivestä louhittu hobittilinna, jota ympäröivät pienet matalat hobittimajat. Piipuista tupruttaa savua, jonka haistat vielä Suomessakin purkaessa matkatavaroita. Vuoristossa uudelle uimapuvulle ei tullut käyttöä vaan vietin neljä päivää samassa villapaidassa, takissa ja shaali kaulassa – sisällä tai ulkona. Milian filosofia on elää mahdollisimman läheisessä yhteydessä luontoon ja luonnon ehdoilla. Ravintolassa tarjottava ruoka on paikallista ja keittiö hyödyntää laajasti esimerkiksi vuoriston villiyrttejä. Joka aamu Milian miehet leipovat tuoretta leipää. Ja me päästiin kuvaamaan niitä! Leipiä. Milian superystävällinen ja avulias henkilökunta järjestää myös aktiviteettejä ja retkiä lähiseudulle: kreikkalainen kokkikoulu, mahiläistarhavierailu, patikointia, saarihyppelyä ja kauniita rantoja. Täällä sielu ja mieli lepää.

Milia Mountain Retreat, Kreeta
milia.gr

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti