Skip to main content
Raparperilimonadi resepti

Kun maailma kaatuu niskaan ja kiireet painavat päälle, niin mitä minä teen? Raparperilimonadia. Raparperilimonadi on aikalailla vastaus ongelmaan kuin ongelmaan. Kuten nyt vaikka kuuman helteisen kesäpäivän taltuttamiseen. Ensi viikolla edessä häämöttävä vuosittainen muutto ”kesämökillemme” Suomenlinnaan ja muut kiireet sujunevat pienemmällä hikoilulla kun siemailee samalla vilvottavaa raparperilimonadia. Muuttohärdellin ohessa järjestän ystäville pienimuotoisen brunssin tulevana perjantaina ja valmistin raparperilimonadin etukäteen myös brunssia silmälläpitäen. Samalla tuli tyhjennettyä pakastinta äidin tuomista raparpereista. Multitasking on tämän viikon sana. Kuuman helteisiä kesäpäiviä kaikille!

Raparperilimonadi ohje
Raparperimehu

Raparperilimonadi

1 l pilkottua raparperia
1,5 dl kookossokeria (tai ruokosokeria)
1 sitruunan mehu
1 luomusitruunan kuori
2 l vettä (tai kivennäisvettä)

koristeluun
jäitä
mintunlehtiä

Kuori sitruunan kuoresta suikaleita, yritä välttää valkoista osaa. Keitä kattilassa raparperinpaloja, sitruunankuoria ja 1 l vettä noin puoli tuntia. Siivilöi. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kookossokeri ja kiehauta. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu. Anna jäähtyä. Reseptin raparperilimonadista tulee raikasta, ei liian makeaa. Lisää tarvittaessa sokeria oman maun mukaan. Tarjoile mintunlehtien ja jäiden kera kuuman helteisenä kesäpäivänä!

Vinkki! Jos haluat kuplia voit jättää toisen litran vettä lisäämättä valmistusvaiheessa, säilyttää raparperisiirapin jääkaapissa ja lisätä kivennäisvettä tarjoiltaessa.

raparperilimonadi
Kesä Suomenlinnassa odottaa!

Liemessä Snapchatissa @liemessa 
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Maria sanoo:

    Juurikin mietin, että mitä kaikilla raparpereilla tekisin. Tässä vastaus 🙂

  • Jenni sanoo:

    Jee Maria! Leivonnaiset tulee nopeasti korvista ulos jos on paljon raparperia… Tein mehun tämän sadon raparpereista, mutta nekin olin pakastanut kun en heti ehtinyt leipoa. Mehuun kelpaa hyvin vaikka vuoden vanhatkin pakastetut eli tarpeen tullen pakasta raparperia ja talvella maistuu mehu ja piirakka 🙂

  • Maria sanoo:

    Totta, mitäpä sitä kaikkea nyt käyttämään. Ei muuta kuin pakastinkauppaan mars 🙂 Juuri alkaa limonadin keitto.

Jätä kommentti