Skip to main content

Astuimme tänään Suomenlinnan lauttaan mukanamme pari pientä pääsiäisnoitaa, yksi vaahtosammuttimen kokoinen pääsiäispalomies, pajunkissoja ja vuokrasopimuspaperit. Vuokraamme ”kesämökin” Suomenlinnasta jo neljättä kesää. Suomenlinnan kesäkodista on tullut vähän varkain traditio. Alunperin neljä vuotta sitten metsästin mitä tahansa luukkua paetaksemme julkisivuremonttia vauva kainalossa. Monet paikalliset suokkilaiset lähtevät kesällä turistilaumoja pakoon. Meille taas kesä on ihanteellista aikaa nauttia saaresta, meri-ilmasta ja kiireettömyydestä. Toki tontin yli kävelevästä vuositasolla reilusta miljoonasta turistista voi olla pientä häiriötä, mutta parissa kuukaudessa siihen ei vielä ehdi tuskastua. Meille kesä Suomenlinnassa on kuin pala kesämökkielämää, mutta kaikilla mukavuuksilla ja lauttamatkan päässä keskustasta.

Neljä vuotta sitten ystävän ystävän kautta löytyi ensin pieni Helsingin kaupungin vuokrakaksio Susisaarella, josta kuitenkin kasvoimme ulos muutamassa kesässä. Viime kesänä nautimme hulppeista neliöistä pääsaarella. Vuokraemäntämme on muuttanut sittemmin Suomen vanhimpaan asuinkerrostaloon, jonka kävimme siis tänään katsastamassa ja samalla lapset virpoivat saarella. Täällä tulisimme viettämään ainakin kuukauden ensi kesänä. Kuluja tasoittaaksemme olemme perinteisesti vuokranneet omaa asuntoamme Haagassa Airbnb:n kautta. Tarkoitukseni on tehdä töitä tuo kuukausi Suomenlinnasta käsin. Lapset ovat tietysti myös saarella, joten toivon löytäväni saarelta lastenhoitajan pikku assareilleni. Nirso hurauttaa töihin kätsästi lautalla ja tuo tarvittaessa kotimatkalla kahvia, juustoja, lihaa, kalaa tai marjoja mantereelta. Maidot ja kaljat saa saaren omasta Siwasta. Parin viikon päästä tulen vetämään töiden kanssa käsijarrun pohjaan. Ensin nollaan kevään kiivaan työrupeaman Kreetalla ruokakuvaus -ja stailausretriitillä. Touko-kesäkuu on varattu lähinnä luoville projekteille, niistä kerron ensi viikolla lisää. Heinäkuun ajattelin lähinnä lomailla. En ole varmaan koskaan odottanut kevättä ja kesää niin paljon kuin nyt. Kesä ja Suomenlinna, olen niin valmis! 🙂

Suomenlinna

Grillit vielä talviteloilla

Suomen vanhin asuinkerrostalo

Kesäkissa tulee kaupan päälle

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Rouva Tiainen sanoo:

    Oi oi.. näyttääpä ihanalle.. kesäisiä tunnelmakuvia odotellaan. Kaipuu Suomen vesille ja Suomenlinnaan on kova vaikkaa täällä maailmalla viihdytäänkin. Ritu

    • Jenni sanoo:

      Ihan varmasti jaan kesäkuvia Suomenlinnasta 🙂 Jos asuisimme saarella vuoden ympäri niin hankkisimme kyllä jonkun tason veneen jolla liikkua vesillä. Luonto ja vesistö on kyllä parasta Suomea, ymmärrän kaipuun..

Jätä kommentti