Skip to main content
lakritsipannukakut pannukakut resepti

Kaupallinen yhteistyö, Urtekram ja Asennemedia

In Finland we have this thing called l-a-k-r-i-t-s-i. Tarkalleen ottaen Suomen lisäksi lakritsia tavataan Pohjoismaissa, lakritsin syntymaassa Englannissa sekä Alankomaissa. Raskausaikana lääkäri määräsi alhaiseen verenpaineeseeni lääkkeeksi normaalisti raskausaikana vältettävää lakritsia. Hei lääkärin määräys, noudatin neuvoa prikulleen. Lakritsikarkkien mussuttamisen lisäksi lakritsin ominaismausta voi nauttia tiivistetyssä lakritsijauheen muodossa leivonnassa ja ruoanlaitossa tai sirotella esimerkiksi smoothien joukkoon.

Viime viikkoisella Ahvenanmaan ruokamatkalla törmäsin parhaaseen ruokakeksintöön ikinä: lakritsijogurttiin! Mantereella lakritsijogurttia voi tehdä itsekin sekoittamalla lakritsitähtipölyä maustamattoman jogurtin sekaan. Lakritsitähtipölyn peittämistä kätösistäni syntyi tällä kertaa suklaiset lakritsipannukakut. Lakritsipannukakut tarjoillaan lakritsi-kookosvaahdon, tuoreiden vadelmien, lakritsirouheen ja lakritsiteen kera. Lakritsipannukakkuihin testasin Urtekramin lakritsijauhearsenaalia ja selvitin mikä ero on lakritsijuurijauheella ja raakalakritsijauheella.

lakritsipannukakut pannukakut resepti ruokakuvaus

Laku FAQ

Vain parisen viikkoa sitten seisahduimme Saaran kanssa kaupan leivontahyllylle ja ihmettelimme mitä eroa on lakritsijuurijauheella ja raakalakritsijauheella. Raakalakritsijauhe on tuoksultaan ja maultaan voimakkaampi kuin lakritsijuurijauhe. Lakritsi valmistetaan lakritsikasvin juuresta, joka on jopa 50 kertaa sokeria makeampaa. Lakritsijuurijauhe on kuivattua ja jauhettua lakritsijuurta.
Raakalakritsijauhe on lakritsijuurta, joka on höyrystetty voimakkaaksi lakritsisiirapiksi, joka edelleen kuivataan ja sen jälkeen jauhetaan – ja näin siitä tulee raakalakritsijauhetta. Raakalakritsijauheen maku on myös salmiakkimainen ja makea verrattuna lakritsijuurijauheeseen. Yksi teelusikallinen raakalakritsijauhetta vastaa noin ruokalusikallista lakritsijuurijauhetta. Ja aina sitten kun unohtaa miten päin se menikään, niin asian voi tarkistaa Urtekramin sivuilta. Tanskalaisen Urtekramin kaikki tuotteet ovat aina luomua ja tuotevalikoima on uskomattoman laaja. Omasta kaapistani löytyy Urtekramin tuotteita mausteista bulguriin ja kookosshampooseen. Luottotuotemerkki!

lakritsipannukakut pannukakut reseptilakritsipannukakut pannukakut resepti ruokakuvaus

Pannukakkuihin laitoin voimakasta raakalakritsijauhetta reilulla kädellä kaksi teelusikallista. Jotta lakritsi-kookosvaahto raikastaisi kokonaisuuden, vaahtoon riittää 1-2 teelusikallista miedompaa lakritsijuurijauhetta. Raakalakritsirouhetta voi jokainen ripotella annoksensa päälle sen mukaan missä menee henkilökohtainen lakritsiövereitten raja. Itsellänihän raja ei vielä edes häämöttänyt horisontissa  ja nautin lakritsipannukakkuni ihanan lakritsiteen kera. Lakritsitaivas!

Lakritsipannukakut resepti

4,5 dl vehnäjauhoja
5 dl suklaa-mantelimaitoa
1 dl kivennäisvettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl öljyä
0,5 dl aitoa kaakaojauhetta
0,5 dl Urtekram kookossokeria
2 tl Urtekram raakalakritsijauhetta

Rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita ainekset taikinaksi. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Paista lakritsipannukakut blinipannulla tai tavallisella paistinpannulla rypsiöljyssä molemmin puolin. Tarjoile lakritsi-kookosvaahdon, tuoreiden vadelmien ja lakritsirouheen kera.

Lakritsi-kookosvaahto

2 pro jääkaappikylmää kookoskermaa
1-2 tl Urtekram lakritsijuurijauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kookoskerman tulee olla kylmää, joten anna kookoskerman olla jääkaapissa mielellään yön yli. Vaahdota kookoskerma vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Mausta kookosvaahto lakritsijauheella ja vaniljasokerilla.

Tarjoiluun lisäksi:

tuoreita vadelmia
Urtekram raakalakritsirouhetta

lakritsipannukakut pannukakut resepti ruokakuvaus

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Anonyymi vakkarilukija sanoo:

    Onpa herkullisen kuuloista! Näin lääkäriopiskelijana en voi olla tarttumatta raskaudenaikaiseen lakritsin syöntiin (ettei kellekään jäisi haitallista mielikuvaa alhaisen verenpaineen ”omahoidosta”, vaikka taannoin lääkärin neuvo onkin ollut silloisessa tiedossa perusteltu): uusimman tutkimustiedon valossa lakritsi vaikuttaa haitallisesti istukan toimintaan ja tällä voi olla vauvalle ikäviä myöhemmin näkyviä seurauksia. Samoin äidin veren ionitasapainoon lakritsi vaikuttaa, mikä saattaa rytmihäiriötaipumusta omaavalle olla riski.

    Tämä resepti pistetään kyllä korvan taakse, mutta raskaana oleville toivottaisin malttia ja nautinnollisia lakritsihetkiä sitten vauvan saavuttua maailmaan! Kiitoksia ihanasta blogista

    • Jenni sanoo:

      Kiitos ajatuksia herättävästä kommentista ja todella hyvä huomio. Suositukset muuttuvat ja tutkimustietoa tulee koko ajan lisää, joten parasta on aina kääntyä lääkärin puoleen etenkin kun pieni ihmistaimi kysymyksessä! Ja tietysti muutoin noudattaa neuvolan ohjeistuksia. Lakusta on kyllä ehtinyt myöhemminkin nauttia mitä suuremmissa määrin 🙂

Jätä kommentti