Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Filos ja Asennemedia

Kreikkalaiset halloumiranskalaiset

Tällä kertaa Liemessä makumatkojen tienviitta osoittaa kohti Kyprosta! Kypros on monien ruokakulttuurien risteyksessä ja tekeekin siitä kiehtovan ruokamatkakohteen. Souvlaki lihavartaiden lisäksi tunnetuin kyproslainen maailman maineeseen noussut herkku lienee halloumijuusto. Halloumia voi nauttia grillattuna tai sellaisenaan, mutta se taipuu myös ranskalaisiksi! Syntisen hyvien halloumiranskalaisten valmistus ei ole koskaan ollut helpompaa. Filos uutuus halloumiranskalaiset paneroidaan jauhoilla ja mausteilla ja paistetaan öljyssä pannulla. Lopputuloksena on päältä rapeat ja sisältä juustoisen täyteläiset ja pehmoiset kyproslaiset halloumiranskalaiset, jotka dipataan raikkaaseen minttujogurttiin.

halloumiranskalaiset

Halloumin monet muodot

Halloumi juusto on jo tuttu näky suomalaisissa grilleissä, mutta tutustutaan tähän kyproslaiseen herkkuun hieman tarkemmin. Vain Kyproksella valmistettua juustoa saa sanoa halloumiksi. Näin ollen aidon kyproslaisen halloumin tunnistaa siis siitä, että pakkauksessa lukee nimenomaan halloumi. Halloumi on puolikova juusto, joka valmistetaan lampaan- ja vuohenmaidosta. Nykyään lisäksi käytetään lehmänmaitoa. Minulle tuli uutena tietona, että halloumi maustetaan mintulla. Halloumi voi olla lohkeilevaa, joten valmiiksi tikuiksi leikattu halloumi kyllä helpottaa ja nopeuttaa ranskalaisten tekemistä. Filos halloumia löytyy nyt kaupan hyllyiltä ranskalaisten lisäksi myös kuutioina, jotka voi myös nopeasti käyttää pannulla esimerkiksi salaattia varten.

Kyproslaiset halloumiranskalaiset

1 pkt (250 g) Filos halloumi-ranskalaisia
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl korppujauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl oreganoa
ripaus chilijauhetta
noin 1 dl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä paistamiseen

Kuumenna oliiviöljy pannulla noin 170-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile paistamista ensin pienellä palalla halloumia.

Sekoita jauhot ja mausteet laakealla lautasella. Pyörittele halloumiranskalaiset varovaisesti jauhoseoksessa. Paista pannulla noin 5 minuuttia välissä kääntäen ranskalaiset. Halloumiranskalaiset ovat valmiita kun ne ovat kauniin paahtuneita. Nosta halloumiranskalaiset talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Halloumiranskalaiset ovat parhaimmillaan tuoreeltaan. Tarjoile heti yrttisen ja raikkaan minttujogurtin (resepti alla), tuoreen chilin, granaattiomenasiementen ja yrttien kera.

halloumiranskalaiset resepti

Minttujogurtti
1 prk (150 g) Filos kreikkalaista jogurttia
sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 tl hunajaa
mustapippuria
ripaus suolaa
reippaasti tuoreita yrttejä esim. vahva minttu ja oregano

Sekoita kaikki ainekset dipiksi. Dippaa halloumiranskalainen ja huokaile ihastuksesta!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti