Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Pentik ja Asennemedia

Luumupiirakka

Samassa hetkessä kun luumupiirakka nousee uunista, tulee sysipimeää. Rankkasade piiskaa ikkunoita. Onneksi olen varustautunut hyggekauden avajaisiin pukemalla keittiön jo syysasuun! Tummat, syvän vihreät ja rusehtavan oranssit iskevät nyt suoraan sisustushermooni. Pentik syysuutuus, herkullinen Luumu kuosi ilmentää upeasti syksyn satoa. Mehevä luumupiirakka ricotalla taas iski suoraan makuhermooni. Ennen makeaa tarjoilin pientä suolaista. Satokauden ihana salaatti sesongin uunijuureksilla, sinihomejuustolla ja balsamicolla valoi uskoa, että me selvitään tästä syksystä. Antaa sataa!

Luumupiirakka

Syksyn herkulliset kuosit ja värit

Luumu kuosi on suunnittelija Lasse Kovasen käsiälaa. Luumu tarjottimen asettelin keittiön tiikkihyllylle katseenvangitsijaksi. Samasta sarjasta löytyy keittiöön myös keittiöpyyhe ja patakinnas. Luumupiirakan tein keraamiseen, havupuunvihreään Metsä piirakkavuokaan. Salaattiottimet meiltä on puuttunut kokonaan, joten puiset Oras ottimet lunastivat heti paikkansa.

Keittiön kaapeissa on vihertävän harmaata ja tiikkiä, mutta muuten avokeittiön ja olohuoneen seinät loistavat toistaiseksi valkoisina. Todennäköisesti maalitela olisi jo laulanut rohkeammissa ja tummemmissa sävyissä, jos se olisi vain minusta kiinni. Kaksi ja puolimetriä Luumu-kangasta ruokapöydän pöytäliinana rauhoitti hieman runsauden ja värin kaipuutani.

Luumu piirakka

Grey is the new white

Salaatin tarjoilin ennestään meiltä löytyvältä isolta Kallio tarjoilulautaselta. Itseasiassa tarjoilulautanen ei ole meillä päässyt vielä kertaakaan hautautumaan kaapin perälle. Se on niin kaunis, että pidän sitä esillä kirjahyllyn päällä käytön välissä. Toisinaan täytän sen hedelmillä ja nostan ruokapöydälle tai keittiötasolle.

Pentik tehtaalla, Posiolla, valmistettu Kallio-sarja täydentyi leipälautasilla ja tee/kahvikipoilla. Kallio sarjassa on eleettömyyttä, mutta hieman epäsymmetriset muodot tekevät niistä kiehtovia. Kupeissa ja lautasten alapinnoilla on käsin kosketeltava tekstuuri. Harmaa on yhtä helppo yhdistellä muihin astioihin ja sävyihin kuin valkoinenkin, mutta se on mielestäni jotenkin tunnelmallisempi sävy. Olen huomannut, että ihan pienten leipälautasten sijaan käytämme useimmiten hieman isompia lautasia kuten nämä Kallio-sarjan 21 cm:n halkaisijan lautaset. Ne sopivat alkupalalautasiksi, salaattilautasiksi, leipälautasiksi, brunssilautasiksi, jälkiruokalautasiksi ja toisinaan jopa lasten ruokalautasiksi.

Luumupiirakka

Kaikki postauksen tuotteet Pentik myymälöissä tai verkkokaupassa Pentik.com

Luumu keittiöpyyhe
Luumu patakinnas
Luumu tarjotin 38 cm
Luumu kangas
Luumu servietti
Metsä piirakkavuoka
Oras salaattiottimet
Kallio kahvi/teekuppi harmaa
Kallio kahvi/teevati harmaa 15 cm
Kallio lautanen harmaa 21 cm
Kallio tarjoilulautanen harmaa 32 cm

Vekki maljakko kapea
Arkki maljakko

Luumupiirakka

Luumupiirakka teekupillisen kaveriksi

Mitä ilmeisimmin upea Luumu kuosi inspiroi mehevän luumupiirakan teekupposen kaveriksi. Piirakkapohjan reseptiä voi käyttää lähes mille tahansa satokauden marjoille ja hedelmille! Taikina vispaantuu yhdessä kuhossa, joten tästä on tullut yksi luottopiirakkaresepteistä. Tällä kertaa mehevöitin pohjan ricotta-juustolla. Supermehevä kakku ei välttämättä kaipaa mitään muuta rinnalle, mutta halutessasi voit tarjoilla sen vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Mini toivoi tätä luumupiirakaa synttäreilleen ja hän on sentään pahin ja paras kakkukriitikkoni.

Luumupiirakka

Luumupiirakka

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
150 g ricottaa
1/2 dl rypsiöljyä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkon ricotta ja rypsiöljy.

Voitele piirakkavuoka voilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Asettele luumusiivut piirakan päälle. Paista 180-asteessa noin 40 minuuttia. Viimeistele hieman jäähtynyt luumupiirakka tomusokerilla.

Luumupiirakka

Sadonkorjuusalaatti

3 keltajuurta
2 porkkanaa
kesäpunasipuleita
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
salaattia
100 g sinihomejuustoa
1 rkl balsamicoa
mustapippuria

Pilko juurekset. Hiero oliiviöljy juureksiin ja sipuleihin. Ripottele suolaa. Paahda 200-asteessa leivinpaperilla vuoratulla pellillä noin 30 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.

Lado tarjoiluastiaan salaatti, uunijuurekset ja murustettu sinihomejuusto. Mausta balsamicolla ja rouhitulla mustapippurilla.

Luumupiirakka ohje

#mypentikstory

Kotimainen Pentik juhlii 50-vuotis juhlavuottaan! Juhlavuoden kunniaksi
jaa oma Pentik tarinasi Pentikin sivuilla– joka kuukausi arvotaan 100 €:n arvoinen lahjakortti.Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Anne sanoo:

    Kuinka paljon luumua piirakkaan tulee?

    • Jenni sanoo:

      Heippa! Taisin siivuttaa kolme isoa luumua! Mutta tosiaan riippuu vähän kuinka tiuhaan siivuja haluaa ja mikä on vuoan muoto ja koko.

Jätä kommentti