Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

Bataattiveneet mustapaputäytteellä

Uskoin nostavani uunista meksikolaiset bataattiveneet mustapaputäytteellä ja limellä maustetulla Planti Sour Dream kastikkeella. Meksikolainen ystävämme istui kanssamme illallispöytään, ja kertoi miten bataattia oikeasti käytetään Meksikossa. Meksikossa bataattia on suosittua nimenomaan jälkiruoissa, ei suolaisessa ruoanlaitossa. Suosituimpia tapoja on katuruokana myytävä kypsennetty bataatti kondensoidulla maidolla ja hillolla. Ystävämme on onneksi asunut Suomessa useamman vuoden ja on jo tottunut täkäläisiin outoihin tapoihin ? Suolaiset ja mausteiset mustapavuilla täytetyt bataattiveneet maistuivat hänellekin paremmin kuin hyvin!

Bataattiveneet

Vaihtoehto kermaviilille

Ruokaisa täyte tekee bataattiveneistä täyttävän ja terveellisen kasvisruoan. Pehmitetyn ja koverretun bataatin lisäksi täytteeseen tulee säilykemustapapuja, maissia, miedosti tulista salsakastiketta ja reilusti mausteita. Planti uutuus, kermaviilin tapaan käytettävä luomusoijapapupohjainen Sour Dream, tuo mausteiseen täytteeseen pehmeyttä. Loput purkista maustoin limellä ja tarjoilin bataattiveneiden kera. Sour Dream toimii ruoanlaiton lisäksi erityisesti dippeihin!

Bataattiveneet mustapaputäytteellä

Bling! – bataattiniksi arkeen

Maailmani mullistui kun tajusin, että bataatin voi pehmentää mikrossa! Bataatti pistellään haarukalla, kääritään vedellä kasteltuun talouspaperiin tai keittiöliinaan ja mikrotetaan noin 12-16 minuuttia kääntäen bataatti kerran välissä. Bataatti halkaistaan ja pehmenneen bataatin sisukset vai kaapia veitsen ja ruokalusikan avulla. Mikroniksin myötä kelpuutin bataattiveneet uusina tulokkaina arkiruokarepertuaariini.

Bataatti mikrossa

Bataattiveneet mustapaputäytteellä


8 kpl / 4 hlö

4 bataattia (á 400 g)
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) säilykemustapapuja
1 prk (380 g) säilykemaissia
200 g (mietoa) salsakastiketta
1 tl garam masala maustetta
1 tl savupaprikamaustetta
chilihiutaleita maun mukaan
1/2 tl suolaa
3 rkl Planti Sour Dream 

Lime Sour Dream kastike
1 prk (2 dl) Planti Sour Dream purkista
limen mehu ja kuori hienoksi raastettuna
mustapippuria

Tarjoiluun
limesiivuja
tuoretta korianteria

Bataattien pehmennys mikrossa
Pistele bataatit haarukalla. Kääri bataatit hyvin kostutetun keittiöpyyhkeen tai kostutettujen talouspaperien sisään. Mikrota täydellä teholla 8 minuuttia. Käännä bataatit ja mikrota vielä 8 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehminneet sisältä. Vahdi bataatteja mikrossa kuumennuksen ajan paloriskin takia. Anna bataattien jäähtyä hetki. Vaihtoehtoisesti paista bataatteja 220-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Täytteen valmistaminen
Kuullota pienittyä sipulia, valkosipulia ja mausteita rypsiöljyssä pannulla tai kattilassa. Lisää mustapavut, maissi, salsakastike ja vesi. Halkaise bataatit pituussuunnassa.Koverra bataatit veitsen ja lusikan avulla. Pieni bataatti ja lisää täytteen joukkoon. Anna hautua hetki. Lisää Planti Sour Dream ja sekoita.

Kastikkeen valmistaminen
Sekoita kaikki ainekset.

Bataattiveneiden täyttäminen
Lusikoi täytettä bataattiveneisiin. Tarjoile kastikkeen, limelohkon ja tuoreen korianterin kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti