Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Kuusamon Juusto

Suppilovahveropiirakka

Suppilovahveroita löytyy tänä syksynä runsaasti jopa Suomen vilkkaimmalta metsäsuikaleelta Keskuspuistosta. Paras vinkkini suppilovahveroiden löytämiseen on etsiä kostea sammaleinen maaperä, hidastaa tahtia ja pysähtyä. Kyykistyn ja tuijotan sammalmätästä niin kauan, että niitä alkaa näkymään. Kun spottaa yhden, niitä ei voi enää olla näkemättä – eikä poimimatta. Tiesin jo pelkästä ajatuksesta, että Kuusamon Juuston uutuus Savujuustomuru sopisi suppilovahveroiden kaveriksi. Savuinen juusto piirakkapohjassa ja kuorrutteessa, sekä sienten umaminen maku ovat yhdessä resepti täydelliseen syyspiirakkaan. Suppilovahveropiirakka pannullisella kuumaa teetä, ja annan täyden hygge takuun!

Suppilovahveropiirakka resepti

Savu everything

Tuttu Kuusamon Juuston Savujuusto löytyy nyt palan ja viipaleen lisäksi myös muruna. Savujuusto savustetaan aidolla leppäsavulla Suomen pohjoisimmassa juustolassa Kuusamossa. Muru on näppärä kaikkiin kuorrutteisiin, laatikkoruokiin tai vaikka pastan sekaan ja päälle. Suppilovahveropiirakka pohjan maustoin kolmasosa pussillisella Savujuustomurua. Näin pohjasta tulee maukkaampi ja mehevämpi. Loput pussista ripottelin täytteen päälle. Arkivinkkinä kokeile ripotella pussillinen Savujuustomurua makaronilaatikon päälle ennen uuniin laittoa. Savuinen makaronilaatikko maistui aivan ihanalle! Parasta oli tietysti rapsakka, juustoinen kuori.

Suppilovahveropiirakka

Vinkki! Voit käyttää myös valmista suolaista piirakkapohjaa. Sekoita silloin 50 g Savujuustomurusta täytteeseen ja ripottelet loput piirakan päälle.

Suppilovahveropiirakka

Savuinen suppilovahveropiirakka

Piirakkapohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
50 g Kuusamon Juuston Savujuustomurua
2 rkl kylmää vettä

Piirakkatäyte:
nokare voita
1/2 l (150 g) tuoreita suppilovahveroita
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoreita yrttejä esim. rosmariini, timjami, salvia
1 muna
2 dl ranskankermaa

Päälle:
100 g Kuusamon Juuston Savujuustomurua

Nypi kuutioitu, kylmä voi jauhoihin. Sekoita joukkoon Kuusamon Savujuustomuru. Lisää kylmä vesi ja muotoile taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 10 minuutiksi.

Paista suppilovahveroita voissa pannulla. Lisää ja kuullota pienityt sipulit. Lisää lopuksi yrtit silputtuna.

Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset. Kaada täyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle savujuustomurua. Paista 200-asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Savujuusto suppilovahveropiirakka

Lisää sienireseptejä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti