Skip to main content
Fetaperunat

Uunifetaperunat! Tämän ruokalajin ainoa miinus oli, että tein sitä aivan liian vähän. Viime talvena IG feedini (ja ehkä sinunkin?) täyttyi erilaisista kansainvälisistä uunifetapastaversioista. Englantilaisen Gemman @gemtakesfoodpics uunifetapastan inspiroima uunifeta perunoilla meni korvan taakse, mutta olin siinä vaiheessa niin korviani ja vatsaani myöten täynnä uunifetapastaa, että kokeilu jäi. Muutama päivä sitten Anni Hautalan @annihautala versio fetaperunoista lävähti verkkokalvoilleni ja vesi herahti heti kielelle. Aika oli taas kypsä uunifetalle, mutta tällä kertaa perunoilla!

Uunifetaperunat

Sekaan nakkasin useamman valkosipulinkynnen, punasipulia, tuoretta rosmariinia, aitoa kreikkalaista fetaa, paljon oliiviöljyä ja kuorrutin koko satsin vielä hunajalla. Perunat ja erityisesti valkosipulin karamellisoituivat ihanasti. Perunoita ei tarvitse esikeittää eikä kuoria, ellei kuoret eivät ole ihan mahdottoman paksuja. Paistoaika riippuu perunalajikkeesta. Mitä tiiviimmin perunat ovat astiassa, sitä kauemmin niiden kestää myös kypsyä. Eli jos tekee isomman satsin niin kannattaa satsata isoon ja laakeaan astiaan. Meillä tämä satsi hupeni aivan liian nopeasti lohen kera.

Uunifetaperunat resepti

Uunifetaperunat

Reseptin inspiroi @annihautala ja @gemtakesfoodpics

4-5 perunaa
1/2 punasipuli
6 valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
1 pkt aitoa kreikkalaista fetaa
2 tl juoksevaa hunajaa
1/2 sitruunan mehu

Siivuta perunat. Halkaise punasipuli ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Kuori valkosipulit.

Laita perunasiivut, sipulit ja mausteet vuokaan. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä ja sekoita.

Aseta feta keskelle ja lorauta sen päälle myös oliiviöljyä. Purista lopuksi sitruunamehua ja valuta hunajaa kauttaaltaan.

Paista 200-asteessa ensin 20 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita kaikki ainekset ja nauti sellaisenaan tai lisukkeena.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti