Skip to main content
Halloumipasta

Meidän sunnuntait on pyhitetty levolle ja Lidl-kauppareissulle. Pyrkimys on kerran viikossa kärrätä kotiin laatikkopyörällinen ruokaa ja taloustarvikkeita. Näin meillä on suurin osa tulevan viikon ruokatarvikkeista valmiina, muutama helppo arkiruoka suunniteltuna viikolle ja paljon hedelmiä ja kasviksia ostoskorissa. Eikä yhtään haittaa, että päivittäiset juoksut kalliiseen lähikauppaan jäävät vähemmälle. Meillä on perheen sisäpiirivitsi: joka Lidl reissulla jännitetään meneekö 100 euroa rikki. Yllättävän vaikeaa. Viime sunnuntaina onnistuttiin ensimmäisen kerran!

Lidlin italialaisista, kokonaisista säilykekirsikkatomaateista ja Närpesin jättipussista kotimaisia kirsikkatomaatteja, pyöräytti mehevän tomaattikastikkeen halloumipastaan. Halloumipasta on oikeastaan uunissa viimeisteltävä tortellinivuoka paahdetuilla halloumiviipaleilla. Just se helppo, nopea ja edullinen ruoka syyslomaviikkoon! Blogin syövereistä löytyy toki paljon muitakin arkiruokareseptejä.

Kuinka paljon meillä menee kuukaudessa ruokaan?

Latasin juuri pelon sekaisin tuntein Nordea Wallet sovelluksen, joka kertoo korttiostosten perusteella paljonko nelihenkisellä perheellämme menee rahaa ruokaan. Oma mututuntuma oli, että rahaa saattaisi palaa kuukaudessa jopa tuhatlappunen sisältäen ravintolat, Wolt-tilaukset ja minun ja Nirson etätyölounaat. Tilastot olivat positiivinen yllätys. Ruokaan on mennyt viime keväästä lähtien 500-700 euroa kuukaudessa ja ravintoloihin 100-200 euroa. Poikkeuksena heinäkuu eli lomakuukausi kun ravintoloihin meni 500 euroa. Ravintolalaskut tosin ovat arkena suurilta osin Wolt-tilauksia.

Uskoisin, että 700 euron kuukausia on mahdollista saada hieman alemmaksi suunnittelulla ja sunnuntain säännöllisillä Lidl-keikoilla. Suosin jo valmiiksi edullisia sesonkikasviksia, teen ruokaa itse isompia satseja ja yritän minimoida hävikkiä. Toisaalta valitsen kotimaista ja luomua kun mahdollista ja niistä taas en halua kovin helpolla tinkiä edes hinnan takia. Ruoka on meille tärkeä elämän nautinto ja osa hyvinvointia, joten kyllä siihen ollaan valmiita satsaamaan ja meillä on se mahdollisuus. Mutta tyhmää tietysti maksaa turhasta. Kyllä niitä rahareikiä tuntuu löytyvän muitakin lapsiperheessä.

Tiedätkö paljonko teillä menee kuukaudessa ruokaan ja millaisella kokoonpanolla?

Halloumipasta resepti

Vinkki! Halloumipasta sopii koko perheelle. Lisää chiliä tai muita mausteita aikuisempaan makuun.

Halloumipasta

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
800 g kirsikkatomaatteja (Närpes jättipussi Lidlistä)
2 tlk (á 400 g) kokonaisia säilyke(kirsikka)tomaatteja tai tomaattimurskaa
1.5 tl suolaa
mustapippuria
nippu tuoretta basilikaa
1 pkt (250 g) tuorepastaa esim. tortellineja
1 pkt (200 g) halloumijuustoa


Pieni sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita isolla pannulla tai padassa runsaassa oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tuoreet kirsikkatomaatit ja paista kunnes tomaatit halkeilevat.

Mausta sillä välin tomaattikastike. Puristele käsin säilyketomaatit murskaksi. Mausta tomaattimurska suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattikastike pannulle ja anna porista hetki.

Sekoita joukkoon tortellinit ja asettele päälle halloumijuustosiivut. Paista uunin keskiosassa 220-asteessa 15 minuuttia. Laita uuni grillivastukselle ja paista vielä 5-8 minuuttia.


Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Päivi sanoo:

  Olen seurannut nyt vuoden 2021 alusta tarkkaan ruokakuluja (ja muitakin kuluja). Tämän vuoden perusteella mulla menee yhden hengen taloudessa (kasvispainotteiseen) ruokaan n. 400 e/kk – mikä kuulostaa tosi isolta määrältä! Vaihtelu on kyllä aika suurta: joinain kuukausina rahaa menee vähän vajaa 300 e, toisaalta on joku kuukausi, kun rahaa meni vähän yli 500 e. Tähän vaihteluun vaikuttaa sekin, että etenkin alkuvuodesta pyrin aina tilaamaan isomman satsin ruokaa kotiin. Ulkona syömiseen (kahvilat ja ravintolat) on mennyt samana aikana keskimäärin 130 e/kk (pienin kulutus per kuukausi on ollut 25 e ja suurin 400 e (siinä kuussa olin lomamatkalla ja juhlin ystävän syntymäpäiviä Elitessä)). Sinänsä tää koronavuosi ei tietenkään ole ollut tyypillisin, koska ravintolalounaat on olleet vähissä ja olen ehkä ostanut vähemmän valmisruokia.

  Koen, että mulla menee paljon rahaa ruokaan yksinasuvaksi. Mulla helpointa olisi nipistää ulkona syömisen lisäksi valmisruuista – useimmin ostan valmiita salaatteja tai susheja, ja ne on myös kalleimmasta päästä. Kotimaisuus ja luomu on itsellenikin tärkeintä, ja ruokaostoksilla yritän tasapainotella hinnan ja laadun välillä jotenkin sopivalta tuntuvalla tavalla.

  • Jenni sanoo:

   Nämä koronavuodet ovat tietysti olleet hieman erikoisia! Monet take-away kahvit ja smoothiet sekä ravintolalounaat on jääneet pois. Niistä pisaroista on kuitenkin tullut jo kuukaudessa kulupuro. Meillä on Wolt-tilaukset lisääntyneet kun välillä tilataan lounasta, perjantaisin usein pizzaa tai jos on joku tilanne päällä. Se on vähän liiankin helppoa ja niistä kulut nousee nopeasti. Toisaalta ne pelastavat usein kiirepäivän keskellä ja auttavat jaksamaan 🙂

   Ei se hinta ole se tärkein tai ainoa kriteeri itselläkään ruokaostoksilla. Halutaan kuitenkin syödä hyvin ennenkaikkea. Tasapainoilua!

 • Anna sanoo:

  Hei Jenni ja kiitos tästä ohjeesta!

  Aivan huippuhyvää ja todella helppoa ja nopeaa! Olen tehnyt paljon vastaavanlaisia vuokia, mutta tässä juuri halloumi antoi aivan mahtavan maun. Tämä jää samantien suosikkiresepteihini! 🙂

Jätä kommentti