Böö! Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin minulle on edelleen hieman epäselvää koska se Halloween varsinaisesti on, mutta näillä main. Krääsän hamstraamisen sijaan Halloween on itselleni kurpitsan kulta-aikaa. Julkaisen tällä viikolla Instagramissa @liemessa päivittäin suosikkikurpitsareseptejäni vuosien varrelta. Hauska huomata, että suurin osa kurpitsaresepteistäni on makeita. Suolainen suosikkini on ihanan kermainen ja nuoltavan hyvä kurpitsavuoka vuohenjuustolla ja härkäpapusuikaleilla Tästä lohturuoasta ei jäänyt pisaraakaan kun räävin pohjalta viimeisetkin rippeet leipäpalalla.
Alunperin resepti on julkaistu Instagramissa viime syksynä kaupallisessa yhteistyössä Beanitin kanssa. Pitkäaikaisen yhteistyön aikana testasin erilaisia härkäpaputuotteita ja niiden käyttötapoja. Kokemuksen syvällä rintaäänellä härkäpapusuikaleet ovat mielestäni parhaimmillaan uunissa ja padoissa. Suikaleita ei tarvinnut paistaa ennen uuniin menoa; ne pehmenevät ja kypsyvät kyllä uunissa makoisiksi!
Kurpitsavuoka
1 myskikurpitsa (n. 700 g)
1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
rosmariininoksa
suolaa
mustapippuria
200 g vuohenjuustoa
1 rs (250 g) Beanit härkäpapusuikaleita valkosipuli & yrtit
4 dl ruokakermaa
Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Sekoita kurpitsasiivut, oliiviöljyä, viipaloitu punasipuli, siivutetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Leikkaa vuohenjuustokiekko siivuiksi.
Lado vuoan pohjalle puolet härkäpapusuikaleista. Asettele päälle puolet kurpitsasiivuista ja puolet vuohenjuustosta. Toista ja kaada päälle ruokakerma.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna tekeytyä hetki folion alla.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Voi kun näyttää hyvältä?
Olisiko joku muu juusto joka käy vuohenjuuston tilalle?
Kiitos! 🙂 No varmasti voi. Ensimmäisenä tulee mieleen feta (ylläri heh).
Paljonko laitoit härkäpapusuikaleita?
Laitoin koko paketillisen eli 250g!
Sopii Halloweeniin, sillä sen verran karmiva ruoka oli. En todellakaan suosittele kokeilemaan.
Beanit härkäpapu suikaleet ei olleet omaan makuun, mutta isoin ongelma olis hienon kurpitsan upottaminen tuohon kermaan ja juustoon mausteineen. Tuloksena sekavan makuinen kermainen mössö.
Kombo tuntui jännittävältä, mutta NAM että oli hyvää! Yksi ruokakerma riitti vallan mainiosti.
Olen tehnyt saman mutta korvannut härkäpavut kypsennetyllä broilerilla. Toimii!